A kontaktlencsék kiválasztásának legfőbb jellemzői


Megosztás Facebook

Miért kell kontaktlencse vásárlásához optikai szaküzletbe kontaktlencse-illesztő szakemberhez menni, miért nem vehetem meg áruházban a polcról levéve?

A kontaktlencsék megrendeléséhez szükséges paraméterek: a szükséges korrekció (dioptria) és a lencse bázisgörbülete.

Előbbi az esetek többségében megegyezik a szemüveg dioptriájával, mégis vannak kivételek, mikor más értékre van szükség, eldöntése optometrista vagy szemész szakorvos nélkül nem lehetséges.

A kontaktlencse bázisgörbületét a kontaktlencse-vizsgálat során végzett mérések során lencsepróba segítségével lehet megállapítani, tehát ez sem megy egyedül.

 

Milyen alapanyagú kontaktlencsét válasszak?

A korábban piacvezető kemény kontaktlencsék szerepét lassan már teljesen átveszik a lágy alapanyagok.

A lágy kontaktlencsék kényelmesebbek, könnyebben megszokhatók. Ma már a legtöbb esetben alkalmazható a lágy lencse, mégis vannak kivételek. Lágy alapanyagok között is vannak különbségek, az utóbbi években egyre több kontaktlencse gyártó dobott piacra ún. szilikonhidrogél lencsét, mely szárazabb szemű viselőknél gyakorta jelent megoldást.

A kontaktlencse illesztő szakember tudja szemünk komputerrel mért paraméterei alapján meghatározni, mely alapanyag lesz számunkra a legjobb választás.

 

Napi viseletű kontaktlencse

 

A magas vagy az alacsony víztartalom a jobb?

Az a szabály, hogy nincs szabály. Van olyan kontaktlencse-viselő, akinél kizárólag magas víztartalmú lencse válik be, de olyan is, aki csak alacsony víztartalmú szilikonhidrogél kontaktlencsében nem tapasztal szemszárazságot.

Tüneteinkről, panaszainkról mindig érdemes beszámolni illesztőnknek, aki próbalencsék alkalmazásával segíteni fog kiválasztani a legjobb kontaktlencse megoldást.

 

Miért vegyek két hetes viseleti idejű kontaktlencsét, amikor fél éves is kapható?

A gyakoribb cseréjű lencsék kevésbé veszik fel az emberi szem szennyeződéseit (fehérje, kórokozók), ezáltal mindig friss és kényelmes lencsében lehetünk.

Nem beszélve arról, hogy ezeket 3 havi vagy fél éves adagokban csomagolják (6 db/doboz), így bármi történik a lencsénkkel, mindig van tartalék.

Szeretne bővebb információkat a kontaktlencsékről és azok viseléséről?

Bizonytalan, hogy vajon viselhet-e kontaktlencsét?

Jöjjön el üzletünkbe egy kontaktlencse alkalmassági vizsgálatra, ahol meghatározzuk a szükséges dioptriákat és segítünk megtalálni Önnek a legkomfortosabb kontaktlencse típust!

 

 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Vissza a "Legtöbben kérdezték" lapra

Vissza a nyitó oldalra

 


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Valódi megoldás a páramentes szemüvegre - a szakember ajánlása

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “ házilag páramentesíteni” a szemüveget.
Szakemberként senkinek nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás