A kontaktlencsék kiválasztásának legfőbb jellemzői

Miért kell kontaktlencse vásárlásához optikai szaküzletbe kontaktlencse-illesztő szakemberhez menni, miért nem vehetem meg áruházban a polcról levéve?

A kontaktlencsék megrendeléséhez szükséges paraméterek: a szükséges korrekció (dioptria) és a lencse bázisgörbülete.

Előbbi az esetek többségében megegyezik a szemüveg dioptriájával, mégis vannak kivételek, mikor más értékre van szükség, eldöntése optometrista vagy szemész szakorvos nélkül nem lehetséges.

A kontaktlencse bázisgörbületét a kontaktlencse-vizsgálat során végzett mérések során lencsepróba segítségével lehet megállapítani, tehát ez sem megy egyedül.

Milyen alapanyagú kontaktlencsét válasszak?

A korábban piacvezető kemény kontaktlencsék szerepét lassan már teljesen átveszik a lágy alapanyagok.

A lágy kontaktlencsék kényelmesebbek, könnyebben megszokhatók. Ma már a legtöbb esetben alkalmazható a lágy lencse, mégis vannak kivételek. Lágy alapanyagok között is vannak különbségek, az utóbbi években egyre több kontaktlencse gyártó dobott piacra ún. szilikonhidrogél lencsét, mely szárazabb szemű viselőknél gyakorta jelent megoldást.

A kontaktlencse illesztő szakember tudja szemünk komputerrel mért paraméterei alapján meghatározni, mely alapanyag lesz számunkra a legjobb választás.

A magas vagy az alacsony víztartalom a jobb?

Az a szabály, hogy nincs szabály. Van olyan kontaktlencse-viselő, akinél kizárólag magas víztartalmú lencse válik be, de olyan is, aki csak alacsony víztartalmú szilikonhidrogél kontaktlencsében nem tapasztal szemszárazságot.

Tüneteinkről, panaszainkról mindig érdemes beszámolni illesztőnknek, aki próbalencsék alkalmazásával segíteni fog kiválasztani a legjobb kontaktlencse megoldást.

Miért vegyek két hetes viseleti idejű kontaktlencsét, amikor fél éves is kapható?

A gyakoribb cseréjű lencsék kevésbé veszik fel az emberi szem szennyeződéseit (fehérje, kórokozók), ezáltal mindig friss és kényelmes lencsében lehetünk.

Nem beszélve arról, hogy ezeket 3 havi vagy fél éves adagokban csomagolják (6 db/doboz), így bármi történik a lencsénkkel, mindig van tartalék.

Szeretne bővebb információkat a kontaktlencsékről és azok viseléséről?

Bizonytalan, hogy vajon viselhet-e kontaktlencsét?

 

Kérdése van?

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!


Hívás most
 


ÖN mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás
 

 

 
 
 

 

Melyik kontaktlencsét válasszam?