Miért viseljünk napszemüveget?

Miért viseljünk napszemüveget?

A napszemüveg napjainkban már nem egyszerű divathóbort. Létfontosságú, mert megvédi a szemet a nap szemre káros ultraibolya (UV) sugárzásától.

Azzal mindenki tisztában van, hogy a leégés a bőr korai elöregedéséhez, végül akár bőrrákhoz vezethet, ám orvosi bizonyíték van arra, hogy a szem ugyanúgy károsodhat és kialakulhat szürkehályog, valamint más, a későbbiekben említésre kerülő gondok. A nagymennyiségű UV sugárzás hosszabb távú hatásai lassan és fájdalommentesen jelennek meg, mégis ronthatják a látást. Rövid- és hosszú távú problémák léphetnek fel: szaruhártya gyulladás, rosszindulatú elváltozások, katarakták és kúszóhályog (pterygium).

Gyermekek és fiatalok különösen veszélyeztetettek mivel a törőközegeik, így a szemlencséjük is sokkal átlátszóbb, ezért szüleiknek ügyelni kell arra, hogy viseljenek napszemüveget főleg azokon a helyeken, ahol erős az UV sugárzás; például a strandon, vízben, sőt, havas tájon, mivel ott fokozott veszélyt jelent a visszaverődés.


Mindenkinek szüksége van napszemüvegre, aki sok kültéri tevékenységet végez.

A napszemüveg védi a szemet, javítja a teljesítményt, divatos. Mindenkinek szüksége van a szeme védelmére.

Az emberek több mint 80%-a panaszkodik az erős fényre, viszont csak 25%-uk rendelkezik napszemüveggel. Az UV sugárzás szürkehályogot okozhat, valamint ez a bőrrák elsőszámú kiváltó oka.

10 ből 1 rákos elváltozás a szemhéjon jelenik meg!

A gyermekek szeme 6x érzékenyebb az UV sugárzásra mint a felnőtteké, viszont 3-ból csak 1 gyermek rendelkezik napszemüveggel!

Azt gondolja a 100%-os UV védelem elég?

Legtöbbször csak a szemüveglencsére elölről érkező UV szűrésével foglalkozunk, pedig az UV sugárzás visszatükröződik a lencse hátsó felületéről is!

Válasszon első és hátoldali védelemmel rendelkező lencsét! Az E-SPF index tanúsítja hogy a lencse teljes körű UV védelmet nyújt. Mi szívesen informáljuk Önt a megfelelő védelemről!

Napszemüveget optika szaküzletben érdemes venni mert ott kínálnak legalább alapszintű védelemmel rendelkező napszemüvegeket. 

Ha utcán vásárol napszemüveget, semmi nem garantálja a szeme védelmét, ezért vegyen minőségi napszemüveget! Ha később mégis kiderül, hogy nem megfelelő a napszemüveg védelme, hová viszi reklamálni? Egy minőségi napszemüveg, ha vigyáznak rá, évekig szolgálja a napvédelmünket!

Élvezze a napot biztonságban! Mi vigyázunk a szeme egészségére :)

Tudja-e, hogy ma már dioptriás napszemüveget is tudunk készíteni, akár polarizált kivitelben is?!

polarizált napszemüveg nemcsak fényvédelmet ad, de kiszűri a vakítóan visszaverődő fénysugarakat a vizszintes felületekről, így megnyugtatja a szemet, és látásunk sokkal kontrasztosabb lesz használatakor!

Miért viseljünk napszemüveget?
Önnek van már dioptriás és/vagy polarizált napszemüvege? És gyermekének?

 

Kérdése van?

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Hívás most

 

Mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben? 

Jelentkezzen be hozzánk egy látásvizsgálatra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Óvjuk szemünket az UV sugárzás ellen napszemüveggel!
 
Ön szerint mi a hiba a képen? 
 
 
 
 
(A gyerekeken NINCS napszemüveg, sem sapka az UV és a tűző nap ellen!!!)