Miért viseljünk napszemüveget?


Megosztás Facebook

Miért viseljünk napszemüveget?

A napszemüveg napjainkban már nem egyszerű divathóbort. Létfontosságú, mert megvédi a szemet a nap szemre káros ultraibolya (UV) sugárzásától.

Azzal mindenki tisztában van, hogy a leégés a bőr korai elöregedéséhez, végül akár bőrrákhoz vezethet, ám orvosi bizonyíték van arra, hogy a szem ugyanúgy károsodhat és kialakulhat szürkehályog, valamint más, a későbbiekben említésre kerülő gondok. A nagymennyiségű UV sugárzás hosszabb távú hatásai lassan és fájdalommentesen jelennek meg, mégis ronthatják a látást. Rövid- és hosszú távú problémák léphetnek fel: szaruhártya gyulladás, rosszindulatú elváltozások, katarakták és kúszóhályog (pterygium).

Gyermekek és fiatalok különösen veszélyeztetettek mivel a törőközegeik, így a szemlencséjük is sokkal átlátszóbb, ezért szüleiknek ügyelni kell arra, hogy viseljenek napszemüveget főleg azokon a helyeken, ahol erős az UV sugárzás; például a strandon, vízben, sőt, havas tájon, mivel ott fokozott veszélyt jelent a visszaverődés.

 


Mindenkinek szüksége van napszemüvegre, aki sok kültéri tevékenységet végez.

A napszemüveg védi a szemet, javítja a teljesítményt, divatos. Mindenkinek szüksége van a szeme védelmére.

Az emberek több mint 80%-a panaszkodik az erős fényre, viszont csak 25%-uk rendelkezik napszemüveggel. Az UV sugárzás szürkehályogot okozhat, valamint ez a bőrrák elsőszámú kiváltó oka.

10 ből 1 rákos elváltozás a szemhéjon jelenik meg!

A gyermekek szeme 6x érzékenyebb az UV sugárzásra mint a felnőtteké, viszont 3-ból csak 1 gyermek rendelkezik napszemüveggel!

Azt gondolja a 100%-os UV védelem elegendő?

Legtöbbször csak a szemüveglencsére elölről érkező UV szűrésével foglalkozunk, pedig az UV sugárzás visszatükröződik a lencse hátsó felületéről is!

Válasszon első és hátoldali védelemmel rendelkező lencsét! Az E-SPF index tanúsítja hogy a lencse teljes körű UV védelmet nyújt. Mi szívesen informáljuk Önt a megfelelő védelemről!


Napszemüveget optika szaküzletben érdemes venni
mert ott kínálnak legalább alapszintű védelemmel rendelkező napszemüvegeket. 


Ha utcán vásárol napszemüveget, semmi nem garantálja a szeme védelmét, ezért vegyen minőségi napszemüveget! Ha később mégis kiderül, hogy nem megfelelő a napszemüveg védelme, hová viszi reklamálni? Egy minőségi napszemüveg, ha vigyáznak rá, évekig szolgálja a napvédelmünket!

Élvezze a napot biztonságban! Mi vigyázunk a szeme egészségére :)

 

Tudta, hogy ma már dioptriás napszemüveget is tudunk készíteni, akár polarizált kivitelben is?!

polarizált napszemüveg nemcsak fényvédelmet ad, de kiszűri a vakítóan visszaverődő fénysugarakat a vizszintes felületekről, így megnyugtatja a szemet, és látásunk sokkal kontrasztosabb lesz használatakor!

 

Xperio polarizált szemüveglencsékÖnnek van már dioptriás és/vagy polarizált napszemüvege? És gyermekének?

 

 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Vissza a "Legtöbben kérdezték" lapra

Vissza a nyitó oldalra

 


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Valódi megoldás a páramentes szemüvegre - a szakember ajánlása

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “ házilag páramentesíteni” a szemüveget.
Szakemberként senkinek nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás