Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék


Megosztás Facebook

Kinek ajánljuk Transitions műanyag fényre sötétedő lencséket?

10-ből 9 ember érzékeny a túl erős fényre...

Mivel a Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék automatikusan alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz, védik a szemet a túl erős fénytől és szűrik a szemre káros UV és ibolya-kék fényt, így MINDEN korosztálynak ajánljuk!

Beltérben világos, kültéren sötét...azaz egy INTELLIGENS lencse fénykontrollal!

A Transitions lencsék olyan műanyag fényre sötétedő lencsék, amelyek az UV sugárzás hatására megváltoztatják molekulaszerkezetüket, így besötétednek. Mikor az UV sugárzás megszűnik, a molekulalánc visszaáll és újra kivilágosodik a lencse.

Az 1990-es évek elejéig az üveg fényre sötétedő lencsék egyeduralma volt megfigyelhető, ekkor „robbant be” az új, műanyag fényre sötétedő technológiájával a Transitions cég az optika világába.

A párhuzamosan fejlődő, egyre jobb és ellenállóbb felületkezelések elterjedése miatt teret nyerő műanyag lencsék felszínébe speciális technológiával UV fényre érzékeny vegyületet vittek be.

Milyen színe van a Transitions szemüveglencséknek világos állapotban?

A legújabb, 2020-ban piacra kerülő 8. generációs Transitions Signature Gen8 lencséknek már nincs észrevehető alapszínük, világos állapotban szinte teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a hagyományos, színtelen lencsék.

A Transitions Signature Gen8 áttörő technológiáinak és egyedi újításainak köszönhetően a tökéletes lencse mindennapi használatra, kültéren és beltérben egyaránt!

 

Mitől és milyen gyorsan sötétedik be a Transitions szemüveglencse?

A természetes napfény UV sugárzására rögtön megindul a besötétedés és pár másodperc elteltével, már élvezhetjük is a sötét szemüveg adta előnyöket a napsütésben, nem kell hunyorognunk többé.

A teljes besötétedését az UV fény intenzitásától függően kb. 35 mp alatt éri el a lencse, ez a Transitions 8. generációs szürke színű lencsék esetében 89%-os fényszűrő képességet jelent. (23°C-on mérve) ez akár 30%-al gyorsabb a korábbi generációs fényre sötétedő lencséhez képest!

 

Milyen gyorsan világosodik ki a Transitions lencse, ha a szabadból megyünk be zárt térbe?

A Transitions Gen8 lencsék egyik legfőbb erőssége a visszahalványulás sebessége, mely akár 35%-al gyorsabb a korábbi generációnál, miközben sötétebbre sötétedik annál, még szórt napfényben is.

Az UV sugárzás megszűntével, a meleg hatására a lencse azonnal világosodni kezd, 1-2 perc alatt annyira kivilágosodik, hogy beltérben már nem zavaró, és 4-5 perc elteltével pedig szinte teljesen kivilágosodik. Ez 3 perccel gyorsabb, mint a korábbi Transitions VII. generációnál!

 

Milyen színekre sötétednek a Transitions lencsék?

megújult barna és a klasszikus szürke és zöld színre sötétedő kivitel melletTransitions egyedi ÚJDONSÁGA a  STYLE COLORS szemüveglencsék, amelyek 4 fiatalos, trendi színben méltán lehetnek egy új divatirányzat hírnökei.

Így néz ki a Transitions Style Colors


SMARAGD zöldje sokoldalú, szinte mindegyik kerethez jól illeszkedik, a ZAFÍR izgalmas kék szín hideg hatással, az AMETISZT vonzó és divatos kékeslila, végül a BOROSTYÁN trendi, régies vintázs hatású barnás árnyalattal!
Csak egyfókuszú lencséket gyártanak Transitions kivitelben?

A Transitions lencséket gyártják egyfókuszú, bifokális, multifokális (progresszív) kivitelben, normál és magas törésmutatójú (vékonyított) és törhetetlen polikarbonát alapanyagból is.

 

Mennyire függ a lencsék sötétedése a hőmérséklettől?

A TRANSITIONS Gen8. lencsék működésére már sokkal kevésbé van hatással a magas hőmérséklet, mint a korábbi generációknál. A mérések szerint ez azt jelenti, hogy 35 C fokon még mindig legalább 65-70%-os a fényszűrő képessége, amely megfelel a 3-as napszemüveg kategóriának.

 

Milyen a Transitions szemüveglencsék UV és ibolya-kék fényszűrése?

Az UV sugárzás számos komoly szembetegség előidézője lehet, mint pl. a szürkehályog, azonban a Transitions lencsék 100%-os védelmet nyújtanak a káros napsugarak ellen, a nap minden percében az UVA és UVB tartományban egyaránt.

A DIGITÁLIS világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az ibolya-kék fény szűrése, mert az okostelefonok, tabletek, laptopok és TV készülékek hidegfehér LED háttérvilágításának pont abban a tartományban van egy erős sugárzási csúcsa, amely hosszú távon az időskori makula-degeneráció egyik fő okozója lehet! Az ibolya-kék fény azonban a szabadban is károsítja szemünket, hiszen a napfény is tartalmazza ezt a színt!

A Transitions Signature Gen8 lencsék beltérben az ibolya-kék fény 20%-át, míg kültéren a 85%-át kiszűrik. (400-450nm -> ISO 20772:2018)

A Transitions XTRActive lencsék pedig beltérben az ibolya-kék fény 34%-át, míg kültéren a 88-95%-át kiszűrik, ezzel védve szemünk hosszú távú egszségét!

 

Melyek a Transitions fényre sötétedő szemüveglencse további előnyei a szemüvegviselők számára?

A túl sok, vagy túl kevés fény csökkenti a kontrasztot. A Transitions lencsék teljesen éles, és tiszta látás nyújtanak viselőiknek azáltal, hogy növelik a kontrasztot bármilyen fényviszonyok között. A többrétegű gyári felületkezelésnek köszönhetően felületük keményített, és reflexiócsökkentő, tisztítást könnyítő réteggel van ellátva.

A legújabb, 8. generáció megnövelt élettartama biztosítja Önnek a kényelmes látás élményét a mindennapokban!

A felmérések szerint 10-ből 8 Transitions Signature Gen8 viselőt kevésbé zavarják az erős és változó fények!

A Transitions lencsét vásárlók 93%-a elégedett vásárlásával!

Felkeltettük az érdeklődését a Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék iránt?

Várjuk szeretettel üzletünkben, ahol szívesen megmutatjuk Önnek egy bemutató eszköz segítségével, milyen pillanatok alatt besötétednek a különböző színű Transitions műanyag szemüveglencsék!

 

Sötétedik-e a Transitions lencse az autó szélvédője mögött?

A modern autók szélvédői UV szűrős kivitelűek, így a hagyományos Transitions lencsék nem tudnak besötétedni, mert nem éri őket elegendő UV hatás.

A vezetéshez ezért a Transitions XTRActive lencséket ajánljuk, mert ezek a látható fénytartományára is érzékenyek, így kb. 50%-ra be tudnak sötétedni a szélvédő mögött is.

Egy kicsit nagyobb az alapszínük, viszont az UV hatására egészen 90-95%-ra besötétednek, így extrém napsütésben is kellemes fényvédelmet biztosítanak.

A 2022-es év újdonsága az új generációs Transitions XTRActive New Generation lencse, amely 

  • a kategóriája LEGSÖTÉTEBBre sötétedő lencséje még nagy melegben is (82% ->35°C-on)
  • a LEGJOBB kékfény védelmet biztosítja beltérben (34%) a digitális eszközök szemre káros sugarzása ellen és kültéren (90%!) egyaránt
  • a LEGSÖTÉTEBB megoldás az autóban, vezetés közben (Cat2) még nagy melegben is (35°C)
  • az UVA és UVB szemre káros sugárzást 100%-osan kiszűri
  • akár 35%-al GYORSABBAN világosodik ki, mint a korábbi generáció
  • beltérben világos, egy csipetnyi színnel a kékfény védelem érdekében

 
3 klasszikus színben elérhető: szürke, barna és szürkészöld színben.

Transitions XTRActive lencsék színei: szürke, barna, szükészöld

A legújabb felmérések szerint 10 emberből 9 fényérzékeny és 3 NAGYON fényérzékeny!

Nekik fejlesztették ki a Transitions XTRActive New Generation szemüveglencsét!

A tesztelők 83%-a nagyon elégedett volt minden szituációban a lencse fényvédelmével!

A viselők 96%-a szívesen továbbajánlaná és 98%-a újra ezt választaná!


Trendi újdonság a 4 új tükrös réteg, amellyel igazán izgalmas Transitions XTRActive New Generation napszemüvegünk lehet, mivel világos állapotban alig látszik a tükrös felület, kültéren azonban a lencse sötét állapotban nagyon divatos, tükrös napszemüveg hatást kelt.

 

Létezik-e fényre sötétedő szemüveglencse polarizált változatban is?


Szenzációs ÚJDONSÁG a Transitions XTRActive Polarized szemüveglencse!

Transitions XTRActive Polarized

Az új lencse nemcsak segít megvédeni a szemét az intenzív és zavaró fénytől, hanem extra kényelmet nyújt a szemének a felületekről visszacsillanó fény ellen is!  (víztükör, hó, csillogó felületek pl. üveg)

A Transitions XTRActive New Generation lencse MINDEN előnyén túl a következő előnyöket biztosítja:

EXTRA sötét lencse, szürke színben, akár 90%-os polarizációs hatékonysággal!

Élesebb látást biztosít
és élékebb színérzékelést tesz lehetővé a zavaró csillogások kiszűrésével!

Jelenleg az EGYETLEN fényre sötétedő polarizált lencse a piacon!


 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Vissza a "Legtöbben kérdezték" lapra

Vissza a nyitó oldalra


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Valódi megoldás a páramentes szemüvegre - a szakember ajánlása

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “ házilag páramentesíteni” a szemüveget.
Szakemberként senkinek nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás