Hogyan védjük meg gyermekeink látását?


Megosztás Facebook

Myopia kontroll gyermekeknél


2010-ben a globális lakosság 28%-a rövidlátó volt. 2050-re várhatóan a globális lakosság 50%-a lesz miópiás. A becslések szerint 2050-re 1 milliárd nagyfokú rövidlátó lesz a földön.

A myopia kockázata

A myopia sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint egy kellemetlenséget, esetleg egy erős, vastag szemüveg viseletét!

Bárki, akinek rövidlátása van, különböző szembetegségeknek (glaucoma, retinaleválás, myopiás maculopáthia) fokozott kockázatának van kitéve. A miópia során a szemtengely hosszának változása okozza a jövőbeli szembetegségeket, melyek akár vakságot is okozhatnak.

Egy 6 éves -0,50 dioptria rövidlátású gyermek dioptriaszáma 16 éves korára -6,00 dioptriára növekedhet. Elérhető azonban ma már egy olyan technológia, mely terápiás eszközként alkalmazva akár 50%-kal lelassíthatja ezt a folyamatot, és jelentősen csökkenti a szembetegségek kockázatát.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában


Kiből lehet rövidlátó?

A genetika jelentős szerepű ebben a kérdésben.
Azon családok esetében, ahol mindkét szülő rövidlátó, 50% esély arra, hogy gyermekük is rövidlátó lesz.
Ha csak az egyik szülő miópiás, ott 3 gyermekből 1 lesz szintén miópiás.
Amennyiben a szülők egyike sem rövidlátó, a gyermekük ebben az esetben is 25% eséllyel válik rövidlátóvá.

Az életmód is hatással van a rövidlátás kialakulására. A szabadban töltött idő, mind a távolra tekintés, mind a természetes fény hatására bizonyítottan csökkenti a myopia növekedését. A napjainkban egyre inkább növekvő képernyőidő viszont pont ellentétes hatással jár, extrém módon növeli a myopia kialakulásának és növekedésének kockázatát.


Terápiás eszközök

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már az optikai piacon, melyek úgynevezett defókusz hatással képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani.

Ilyen például az Essilor Stellest szemüveglencséje, amely hatékonyan lassítja myopia progresszióját.

Fontos, hogy ezeket a korrekciós eszközöket a teljes ébrenlét ideje alatt szükséges használni, hogy a kívánt hatást elérjük velük!

Gyermekek számára idáig higiéniai okokból eddig elsősorban szemüveget ajánlottunk. Most azonban kisiskolások esetében is alkalmazhatunk kontaktlencsét, hiszen minél több időt viseli a gyermek a terápiás eszközt, annál jobb az eredmény.

Az olyan tevékenységek idejére, melyeknél technikai akadályt, kényelmetlenséget jelent a szemüveg, pl. sport, remek megoldás a defókusz hatású napi eldobható kontaktlencse használata, természetesen szoros kontrollvizsgálat mellett.


Hány éves korban érdemes elkezdeni a Myopia Kontrollt?

A legjobb eredményeket akkor tudjuk elérni, ha a gyermek már rövidlátásának felfedezésekor egyből terápiás szemüveget, kontaktlencsét alkalmazunk.

Nincs késő azonban olyan gyermeknél sem, aki már évek óta szemüveges, hiszen minden dioptria számít. A szem hossztengelyének növekedése fiatal felnőttkorig tart, bátran hozzuk el vizsgálatra tinédzser korú gyermekeinket is!

Kérdése van a myopia kontrollal kapcsolatban? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Kapcsolódó tartalom:

Nézzen szét aktuális ajánlataink és akcióink között!

 


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás