Facebook pixel

Szemvizsgálat, gyermekszemészet, computeres látásvizsgálat Budapesten

SZEMVIZSGÁLAT, GYERMEKSZEMÉSZET,

COMPUTERES LÁTÁSVIZSGÁLAT

Online időpontfoglalás

Látásvizsgálat Budapest belvárosa szívében a STYLE OPTIKA üzletében!


DIPLOMÁS OPTOMETRISTA várja Önt ELŐRE EGYEZTETETT időpontban,
a legmodernebb műszerekkel, gondos, alapos munkával és
maximális figyelemmel üzletünkben.

ZÖLDHÁLYOG (GLAUCOMA) SZŰRÉS!
(szemnyomás mérés)


TELEFONOS IDŐPONTEGYEZETÉS VIZSGÁLATRA

munkanapokon 11-19 óráig, szombaton 10-13 óráig


a (06) 1-318-2418 vagy a

(06) 20-9142-342 telefonszámonVIZSGÁLATI DÍJAK

 • Látásvizsgálat díja: 10.000 Ft (szemüveg rendelése esetén díjmentes)
  A látásvizsgálat tartalmáról bővebb információt ITT talál.

 • Kontaktlencse (alkalmassági) vizsgálat: 10.000 Ft
  A kontaktlencse (alkalmassági) vizsgálat tartalmáról bövebb információt ITT talál.

 • Kontaktlencse kontroll vizsgálat:
  Üzletünkben rendszeresen kontaktlencsét vásárló ügyfeleink számára félévente díjmentes!

 • Szemészeti vizsgálat díja: 12.000 Ft
  A szemészeti vizsgálat tartalmáról bővebb információt ITT talál.

 • Fundusfotó és szemnyomásmérés szemész szakorvos által végzett távdiagnózissal: 
  10.000 Ft

 • Látásvizsgálat + Fundusfotó és szemnyomásmérés távdiagnózissal: 15.000 Ft
  (Amennyiben először jár üzletünkben, a távdiagnózis csak látásvizsgálattal együtt kérhető. A fundusfotó kiértékeléséhez szükséges az optometriai vizsgálat is.)
 • A szemüveg készítéséhez alkalmazható 3D szemmérés szolgáltatásról bővebb információt ITT talál!


kontaktlencse vizsgálat, szemvizsgálat, gyermekszemészet


Jelentkezzen be látásvizsgálatra, szemvizsgálatra vagy gyermekszemészetre
és mi a megbeszélt időpontban fogadjuk Önt!

Elérhetőségeink itt!
 

Az ÖN kényelme érdekében minden munkanapon ESTE 7 óráig tartunk nyitva!


Várjuk szeretettel üzletünkben,
ellenőriztesse látását évente látásvizsgálaton
diplomás optometristáink segítségével!


ÚJDONSÁG!

SZEMÉSZETI és GYERMEKSZEMÉSZETI

rendeléssel bővült szolgáltatási palettánk

Dr. Körtvélyes Judit szemész szakorvos


Dr. Körtvélyes Judit szemész szakorvos

Kéthetente szerdán: 14-16 óráig

Várjuk szeretettel üzletünkben, ahol
a szemvizsgálathoz természetesen kapcsolódhat látásvizsgálat is.


LÁTÁSELLENŐRZÉS, LÁTÁSVIZSGÁLAT, SZEMVIZSGÁLAT - GYERMEKSZEMÉSZET

Mi is a pontos jelentésük a szakmánkban?
A látásellenőrzés, látásvizsgálat, szemvizsgálat látszólag szinonimák, amelyekkel mindennap találkozunk, de van néhány fontos különbség, amit Önnek is jó tudnia!

LÁTÁSELLENŐRZÉS

A látásellenőrzés szavunk azt a tevékenységünket fedi le leginkább, amikor a páciens meglévő korrekciójával állapítjuk meg látásélességét. Itt véget is ér a tevékenységünk, a páciens pedig képet kap arról, hogy az általa viselt optikai segédeszköz megfelelően korrigálja-e a látását. Felhívjuk a páciens figyelmét a jó látás és a rendszeres látásellenőrzés fontosságára, illetve szükség esetén a látásellenőrzést követően a látásvizsgálat szükségességére.

LÁTÁSVIZSGÁLAT

A látásvizsgálat a tökéletes látáskorrekciót foglalja magába, természetesen a már megszokott objektív és szubjektív vizsgálatokkal. Ez általában a kórtörténet és a nyers látásélesség felvétele után computeres szemvizsgálat -tal kezdődik, majd a végleges dioptriás korrekció történik próbakerettel távolra egyszemesen, majd kétszemesen és közelre. A látásvizsgálat részeként szemizom-egyensúly vizsgálatot is elvégezhetünk, megfelelő felszerelés és szaktudás esetén.
A látásvizsgálat tartalmáról bővebb információt itt talál.

SZEMVIZSGÁLAT FELNŐTTEKNEK

Dr. Körtvélyes Judit szemész szakorvos

Szemvizsgálat esetében sor kerül a szem törőközegeinek és a szemfenéki képnek a vizsgálatára, (szemtükör, réslámpa) és egyéb kiegészítő szemvizsgálatokra (szemnyomás mérés (glaucoma szűrés), cff, látótér, színtévesztés szűrés, szürkehályog szűrés stb.) A szemvizsgálathoz természetesen kapcsolódhat látásvizsgálat is.

Korábban egyszerű volt az emberek számára az eligazodás, mert elmentek az SZTK-ba, és a szemészeten elvégezték a látásvizsgálatot és a szemvizsgálatot egyaránt.
A szemüvegek állami támogatásának „megszűnésével” (gyakorlatilag csak +/- 6.0D felett, szinte névleges összegű térítés) fontos lenne, hogy MINDENKI tudja, ha a látásával van problémája, már nem szükséges elmenni a rendelőintézetekbe egy szemüveg felírásáért, mert optika üzletünkkben dolgozó optometrista vagy szemorvos kollégáink elvégzik a szemüveg elkészítéséhez szükséges látásvizsgálatot és szemüvege is helyben megrendelhető. (Ennek további előnye az Ön számára, hogy így egy helyen zajlik az egész folyamat, tehát garanciát kap az üzletben a látásproblémájának a megoldására!)

Abban az esetben pedig, ha szemészeti jellegű betegsége van (pl. gyulladt, fáj, vörös stb.), akkor továbbra is a rendelőintézetekbe vagy klinikára kell mennie szemészeti ellátásra, mint korábban is...


GYERMEKSZEMÉSZETI VIZSGÁLAT

Dr. Körtvélyes Judit szemész szakorvos

A kisgyermekek speciális ellátást és gyermekszemészeti szemvizsgálati módszereket igényelnek, hiszem úgy kell kiderítenünk a látásproblémájukat, hogy tőlük szinte semmilyen információt nem kapunk. Ezért az ő vizsgálatuk idő- és felszerelés igényesebb. A gyermekeink jó látása különösen fontos fejlődésük szempontjából, hiszen az őket körülvevő világból az információk több, mint 80%-át a látásukon keresztül kapják!

Jelentse be gyermekét egy gyermekszemészeti vizsgálatra,

így elkerülhetőek
az esetleges későbbi látásproblémák!


Fundusfotó és szemnyomásmérés

szemész szakorvos által végzett távdiagnózisssal


Dr. Körtvélyes Judit szemész szakorvos

Hagyományos módon szemészeti szakrendelőkben végezik a szemfenék vizsgálatokat, ahol szemcseppel  pupillatágítást végeznek, ezt követően egy réslámpa és egy +90 dioptriás lencse segítségével ellenőrzik a szemfenék állapotát.

Ma már ez a vizsgálat elvégezhető egy speciális berendezéssel, a fundus kamerával, amely pupillatágítás nélkül fényképeket készít a szemfenékről, amelyet aztán egy speciális szoftver segítségével egy áttekintő képpé fűzhető össze, így kényelmesen, akár egy nagyobb monitoron kinagyítva ellenőrizhető és diagnosztizálható a szemorvos által.

cukorbetegségben, magas vérnyomásban, macula degenerációban szenvedőknek óriási jelentőség az a vizsgálati berendezés, hiszen a szemfenék vizsgálat gyorsan, fájdalommentesen, várólista nélkül valósulhat meg.
 
A funduskamerás vizsgálat lényege, hogy a szembogár tágítása nélkül valósul meg, így elkerülhető a pupilla tágítás kellemetlen folyamata. A kamera egy elsötétített helységben, az emberi szem számára nem látható infravörös tartományban végzi a vizsgálatot teljesen fájdalommentesen.
 
Mindez gyorsan, beutaló és több hónapos várólista nélkül valósul meg.

képek digitálisan tárolhatók ennek alapján nyomon követhető az esetleges betegség folyamata, tervezhető például a lézeres kezelés, vagy kisebb mértékű elváltozás esetén a cukorbeteg diétájának szigorítása. 

A funduskamerás vizsgálat teljesen érintés- és fájdalommentes.

A szem megemelkedett nyomása a szem anyagcsere zavarához vezet, következményként a szem látóidegrostjai fokozatos pusztulásnak indulnak. Így a látó receptorok bizonyos ideig "csak" veszítenek az érzékenységükből, majd később elhalnak. 
 
A folyamat kezdetben PANASZT NEM OKOZ! A szemnyomás mérése rendkívül fontos a glaukóma (zöldhályog) korai diagnózisának felállítására. Ha a glaukómát nem kezeljük, vakságot okozhat. A idegsejtek károsodásával a látómező bizonyos részein nem látjuk a tárgyakat többé. Ez akár addig fokozódhat, hogy kizárólag a látómező centrális részén látunk, vagy bekövetkezik a teljes vakság. Ha egyszer a romlás kialakult, nem lehet visszafordítani, de a további károsodás megelőzhető. 

Az időben felfedezett betegség esetén a szemorvos által előírt szemnyomás csökkentő terápia a látóidegrostok pusztulásának lassulását, vagy megállítását eredményezi. 
 
Az elkészült fényképeket és a szemnyomási eredményeket szemész szakorvosunk értékeli ki, és állít ki róla írásos diagnózist, és szükség esetén visszarendeli a pácienst további ellenőrzésre.
 

Cégeknek szóló speciális látásvizsgálat ajánlatunkról itt olvashat.

szemvizsgálat, gyermekszemészet, látásvizsgálat

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Ray-Ban Történelem
RAY-BAN TÖRTÉNELEM

A Ray-Ban a kezdetektől fogva meghatározó alakja volt a kultúrának. És most, 80 évvel azután, hogy a legelső Ray-Ban modell, az Aviator segített az Amerikai Egyesült Államok Légierejében szolgáló pilótáknak újabb magasságokba eljutni, továbbra is egy időtlen és tartós klasszikus brandként tekinthetünk rá.

Látni és látszani közlekedésbiztonsági kampány - 2018
"LÁTNI ÉS LÁTSZANI" KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI KAMPÁNY - 2018.

Üzletünk már nem először vesz részt ebben a kampányban, mert kiemelkedően fontosnak tartjuk az autóvezetők látásának rendszeres ellenőrzését. Jelentkezzen be hozzánk lenti elérhetőségeinken egy ingyenes látásellenőrzésre és munkatársaink minden szükséges információval ellátják!

TOM FORD szemüvegkeret kollekció a Style Optikában
TOM FORD SZEMÜVEGKERET KOLLEKCIÓ A STYLE OPTIKÁBAN

TOM FORD napjaink egyik legsikeresebb és legegyedibb tervezője. Innovatív ötleteivel a luxus márka fogalmát újradefiniálta. Ikonikus formavilág jellemzi, amelyet provokatív részletekkel és egyedülálló minőséggel ötvöz.

Az egyszer használatos kontaktlencse
AZ EGYSZER HASZNÁLATOS KONTAKTLENCSE

A kontaktlencsék között több típust különböztetünk meg kihordási idő szerint. Az egyszer használatos, eldobható vagy napi kontaktlencséket napi rendszerességgel cseréljük.

KAUTZKY ARMAND ÚJ SZEMÜVEGE - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA
MILYEN SZEMÜVEGET VISEL KAUTZKY ARMAND?

Nálunk járt a Jászai Mari-díjas színművész!
Új Varilux multifokális szemüvegét jött átvenni, nagyon örült neki és elégedetten köszönt el tőlünk...
Kíváncsi Ön, mi a véleménye a Varilux lencsékről Pierce Brosnan és Tom Cruise magyar hangjának?...

SZEMFÁRADÁS A DIGITÁLIS ESZKÖZÖK HASZNÁLATA KÖZBEN - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA
FÁRAD A SZEME A DIGITÁLIS ESZKÖZÖK HASZNÁLATA KÖZBEN?

FÁRAD a szeme?! Itt a MEGOLDÁS!
A DIGITÁLIS világ új kihívások elé állítja az emberek látását, hiszen a különböző DIGITÁLIS eszközöket különböző távolságokra használjuk, (okostelefon, tablet, laptop) így szemünk hamar belefárad az állandó alkalmazkodásba, a sorok összefutnak, a látásunk elhomályosodik, akár fejfájás is kialakulhat...
Ezen problémák kiküszöbölésére készültek az Essilor EyeZen és Varilux Digitime szemüveglencsék, amelyek 20 - 65+ éves korig mindenkinek MEGOLDÁST adnak a szemfáradásos panaszokra.

VARILUX MESTER OPTIKA - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - A VARILUX MULTIFOKÁLIS SZEMÜVEG SPECIALISTÁJA
VARILUX MESTER OPTIKA

A STYLE OPTIKA 2010 ÓTA BIRTOKOSA A VARILUX MESTER OPTIKA kitüntető címnek!
Büszkék vagyunk rá, hogy egyike vagyunk annak az országosan 50 specialistának, ahol a 4D szemmérés segítségével a legmagasabb fokon személyre szabott megoldások készülhetnek. Köszönhetően ügyfeleink bizal- mának, a 4D szem- mérésnek, és az évek során szerzett tapasz- talatainknak VARILUX multifokális szemüveg vásárlóink tökéletesen elégedettek új szemüvegük látáskomfortjával. Szemüveg viselőink véleményei VARILUX multifokális szemüvegükről itt olvasható bővebben...

SZABÓ LŐRINC - ÚJ SZEMÜVEG - VERS - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA
SZABÓ LŐRINC: ÚJ SZEMÜVEG

Hogy mondjam el, hogy ne nevessetek?
... Kifizettem az új szemüveget
s alig léptem ki a boltból, alig
néztem körül az utcán egy kicsit,
ég s föld kivirult: házak, emberek,
az egész világ újjászületett.

Nem győztem nézni. Mintha hirtelen
megrészegedett volna a szemem,
olyan szép volt az első pillanat,
erősebb lettem, frissebb, biztosabb,
s mint egy mennyi festő tárlatán,
úgy bámészkodtam a sok új csodán.

Folytatás...

Miért választják legtöbben a Silhouette kereteket nálunk?
MIÉRT VÁLASZTJÁK A LEGTÖBBEN A SILHOUETTE KERETEKET NÁLUNK?

MERT...stílusos, modern, extrém könnyű és szinte észrevehetetlen az arcon. Kombinálhatósága szinte végtelen (forma, méret, keretszín). Minden arctípushoz illeszkedik. Lehet elegáns, sportos vagy akár ékszer is az arcon. Osztrák design, gyártás és minőség.
Nézze meg Online Szemüveg és Napszemüveg Szalonunkban SILHOUETTE keretválasztékunkat!

CSÚCSTECHNOLÓGIA A SZEMÜVEG CENTRÁLÁSI ADATOK PONTOS MEGHATÁROZÁSÁHOZ - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA
CSÚCSTECHNOLÓGIA A SZEMÜVEG CENTRÁLÁSI ADATOK PONTOS MEGHATÁROZÁSÁHOZ

A VISIOFFICE 2 centráló berendezés segítségével a szemüveglencsék centrálási és személyre szabási adatai határozhatóak meg akár 0,1 mm és 1 fok pontossággal, így az elkészült szemüveg pontosan az Ön szemére lesz szabva.
Ennek az az előnye az Ön számára, hogy új szemüvege könnyebben válik mindennapjai szerves részévé.
A VISIOFFICE 2 centráló berendezésről itt olvashat bővebben!

SOK IDŐT TÖLT A DIGITÁLIS KIJELZŐK ELŐTT? - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA
SOK IDŐT TÖLT A DIGITÁLIS KIJELZŐK ELŐTT?

SOK IDŐT TÖLT A DIGITÁLIS KIJELZŐK ELŐTT ÉS ÚGY ÉRZI,
SZEME FOLYAMATOSAN FÁRADT?
(okostelefon, tablet, laptop, számítógép monitor)
MEGOLDÁSUNK 45 év ALATT az ÖN számára!...

ZÖLD SZÍNŰ FÉNYRE SÖTÉTEDŐ TRANSITIONS SZEMÜVEGLENCSÉK - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA
ZÖLD SZÍNŰ FÉNYRE SÖTÉTEDŐ TRANSITIONS SZEMÜVEGLENCSÉK!

Klasszikusan szürke, barna és zöld színre sötétedő kivitelben kaphatóak a Transitions lencsék. ÚJDONSÁG a Transitions STYLE COLORS szemüveglencsék, amelyek trendi színeikkel méltán lehetnek egy új divatirányzat hírnökei...

PEEPS VILÁGÚJDONSÁG A SZEMÜVEG TISZTÍTÁSBAN - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA
PEEPS VILÁGÚJDONSÁG A SZEMÜVEG TISZTÍTÁSBAN!

A PEEPS a fényképezőgép objektív tisztításban már jól bevált LENSPEN speciálisan szemüveglencse tisztításra kifejlesztett változata, amely kis méretének köszönhetően könnyen magunkkal vihető, így szükség esetén mindig kéznél van.

VAN MÁR ÖNNEK FULL HD vagy 4K TV-JE? - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA
VAN MÁR ÖNNEK FULL HD vagy 4K TV-JE?

Biztos benne, hogy a látása is nagy felbontású? Miért érné be kevesebbel éppen a látása terén? Ma már nem elég valahogyan látni...jól kell látni! Az egyre nagyobb felbontású monitorok és egyéb digitális eszközök szinte megkövetelik tőlünk a jó látást.

ZAVARJA ÖNT SZEMÜVEGE PÁRÁSODÁSA? A MEGOLDÁS AZ OPTIFOG LENCSE - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA
ZAVARJA ÖNT SZEMÜVEGE PÁRÁSODÁSA? MI MÁR TUDJUK A MEGOLDÁST!

VILÁGSZENZÁCIÓ!
A szemüvegviselők közül szinte mindenkivel előfordult már, hogy szemüvege bepárásodott és csak hosszú percek múlva látott újra élesen.
Ide kattintva Ön is megtudhatja...

AIRWEAR BIZTONSÁGOS SZEMÜVEGLENCSE - STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA
BIZTONSÁGOS SZEMÜVEG !?

Kényelmes és BIZTONSÁGOS szemüveglencse = AIRWEAR! MIÉRT fontos ez?
Mert 12x ütésállóbb, így védi szeme biztonságát a mindennapokban. Mert 100%-os UV védelmet biztosít. Mert 30%-al könnyebb és vékonyabb, mint az alap műanyaglencse.

További cikkek