Szemvizsgálat, látásvizsgálat BUDAPEST


Megosztás Facebook

Szemvizsgálat - Látásvizsgálat 


Diplomás Optometrista várja Önt előre egyeztetett időpontban, a legmodernebb műszerekkel, gondos, alapos munkával és maximális figyelemmel üzletünkben.

 

Szemész szakorvosi vizsgálatunkról bővebb információt itt talál.

 

Online időpontfoglalás


Telefonos időpontegyeztetés látásvizsgálatra

munkanapokon 11-19 óráig, szombaton 10-13 óráig
a (+36) 1-318-2418 vagy a (+36) 20-9142-342 telefonszámonVizsgálati díjak

 

 • Látásvizsgálat díja: 15.000 Ft (szemüveg rendelése esetén díjmentes)
  A vizsgálat tartalmáról bővebb információt ITT talál.

 • Kontaktlencse vizsgálat (alkalmassági): 20.000 Ft
  A kontaktlencse vizsgálat tartalmáról bövebb információt ITT talál.

 • Kontaktlencse kontroll vizsgálat:
  Üzletünkben rendszeresen kontaktlencsét vásárló ügyfeleink számára félévente díjmentes!

 • Szemészeti vizsgálat díja: 25.000 Ft
  A szemészeti vizsgálat tartalmáról bővebb információt ITT talál.

 • Látás vizsgálat + Fundusfotó és szemnyomásmérés távdiagnózissal: 20.000 Ft

 • A szemüveg készítéséhez alkalmazható 3D szemmérés szolgáltatásról bővebb információt ITT talál!


Jelentkezzen be szemvizsgálatra, kontaktlencse vizsgálatra vagy szemészeti vizsgálatra
és mi a megbeszélt időpontban fogadjuk Önt!

Elérhetőségeink itt!
 

Az Ön kényelme érdekében minden munkanapon este 7 óráig tartunk nyitva!


Várjuk szeretettel üzletünkben,
ellenőriztesse látását évente 
diplomás optometristáink segítségével!


Újdonság!

Szemészeti rendeléssel bővült szolgáltatási palettánk!

 Látásellenőrzés, látásvizsgálat, szemvizsgálat

Mi is a pontos jelentésük a szakmánkban?
A látásellenőrzés, látásvizsgálat, szemvizsgálat látszólag szinonimák, amelyekkel mindennap találkozunk, de van néhány fontos különbség, amit Önnek is jó tudnia!

 

Látásellenőrzés

A látásellenőrzés szavunk azt a tevékenységünket fedi le leginkább, amikor a páciens meglévő korrekciójával állapítjuk meg látásélességét. Itt véget is ér a tevékenységünk, a páciens pedig képet kap arról, hogy az általa viselt optikai segédeszköz megfelelően korrigálja-e a látását. Felhívjuk a páciens figyelmét a jó látás és a rendszeres látásellenőrzés fontosságára, illetve szükség esetén a látásellenőrzést követően a látásélesség vizsgálat szükségességére.

 

Látásvizsgálat

A látásélesség vizsgálat a tökéletes látáskorrekciót foglalja magába, természetesen a már megszokott objektív és szubjektív vizsgálatokkal. Ez általában a kórtörténet és a nyers látásélesség felvétele után computeres szemvizsgálattal kezdődik, majd a végleges dioptriás korrekció történik próbakerettel távolra egyszemesen, majd kétszemesen és közelre. A vizsgálat részeként szemizom-egyensúly vizsgálatot is elvégezhetünk, megfelelő felszerelés és szaktudás esetén.
A vizsgálat tartalmáról bővebb információt itt talál.

 

Szemvizsgálat felnőtteknek

Dr. Volek Éva szemész szakorvos

Szemvizsgálat esetében sor kerül a szem törőközegeinek és a szemfenéki képnek a vizsgálatára, (szemtükör, réslámpa) és egyéb kiegészítő szemvizsgálatokra (szemnyomás mérés (glaucoma szűrés), cff, látótér, színtévesztés szűrés, szürkehályog szűrés stb.) 

Korábban egyszerű volt az emberek számára az eligazodás, mert elmentek az SZTK-ba, és a szemészeten elvégezték a látásvizsgálatot és a szemvizsgálatot egyaránt.
A szemüvegek állami támogatásának „megszűnésével” (gyakorlatilag csak +/- 6.0D felett, szinte névleges összegű térítés) fontos lenne, hogy MINDENKI tudja, ha a látásával van problémája, már nem szükséges elmenni a rendelőintézetekbe egy szemüveg felírásáért, mert optika üzletünkben dolgozó optometristák elvégzik a szemüveg elkészítéséhez szükséges látásélesség vizsgálatot és szemüvege is helyben megrendelhető. (Ennek további előnye az Ön számára, hogy így egy helyen zajlik az egész folyamat, tehát garanciát kap az üzletben a látásproblémájának a megoldására!)

Szemészeti jellegű betegség esetén forduljon bizalommal szemész szakorvosunkhoz!

Szemészeti vizsgálatra időpontot ezen a telefonszámon kérhet: +36209142342

Hívás most

 


Fundusfotó és szemnyomásmérés szemész szakorvos által végzett távdiagnózisssal

Hagyományos módon szemészeti szakrendelőkben végezik a szemfenék vizsgálatokat, ahol szemcseppel  pupillatágítást végeznek, ezt követően egy réslámpa és egy +90 dioptriás lencse segítségével ellenőrzik a szemfenék állapotát.

Ma már ez a szemészeti szűrővizsgálat elvégezhető egy speciális berendezéssel, a fundus kamerával, amely pupillatágítás nélkül fényképeket készít a szemfenékről, amelyet aztán egy speciális szoftver segítségével egy áttekintő képpé fűzhető össze, így kényelmesen, akár egy nagyobb monitoron kinagyítva ellenőrizhető és diagnosztizálható a szemorvos által.
 
A szemfenéki képek kiértékelését Dr. Volek Éva szemész szakorvos végzi.
 
cukorbetegségben, magas vérnyomásban, macula degenerációban szenvedőknek óriási jelentőség az a vizsgálati berendezés, hiszen a szemfenék vizsgálat gyorsan, fájdalommentesen, várólista nélkül valósulhat meg.
 
A funduskamerás vizsgálat lényege, hogy a szembogár tágítása nélkül valósul meg, így elkerülhető a pupilla tágítás kellemetlen folyamata. A kamera egy elsötétített helységben, az emberi szem számára nem látható infravörös tartományban végzi a vizsgálatot teljesen fájdalommentesen.
 
Mindez gyorsan, beutaló és több hónapos várólista nélkül valósul meg.

képek digitálisan tárolhatók ennek alapján nyomon követhető az esetleges betegség folyamata, tervezhető például a lézeres kezelés, vagy kisebb mértékű elváltozás esetén a cukorbeteg diétájának szigorítása. 

A funduskamerás vizsgálat teljesen érintés- és fájdalommentes.

A szem megemelkedett nyomása a szem anyagcsere zavarához vezet, következményként a szem látóidegrostjai fokozatos pusztulásnak indulnak. Így a látó receptorok bizonyos ideig "csak" veszítenek az érzékenységükből, majd később elhalnak. 
 
A folyamat kezdetben PANASZT NEM OKOZ! A szemnyomás mérése rendkívül fontos a glaukóma (zöldhályog) korai diagnózisának felállítására. Ha a glaukómát nem kezeljük, vakságot okozhat. A idegsejtek károsodásával a látómező bizonyos részein nem látjuk a tárgyakat többé. Ez akár addig fokozódhat, hogy kizárólag a látómező centrális részén látunk, vagy bekövetkezik a teljes vakság. Ha egyszer a romlás kialakult, nem lehet visszafordítani, de a további károsodás megelőzhető. 

Az időben felfedezett betegség esetén a szemorvos által előírt szemnyomás csökkentő terápia a látóidegrostok pusztulásának lassulását, vagy megállítását eredményezi. 
 
Az elkészült felvételeket és a szemnyomási eredményeket Dr. Volek Éva szemész szakorvos értékeli ki, és állít ki róla írásos diagnózist, és szükség esetén visszarendeli a pácienst további ellenőrzésre.
 

Cégeknek szóló speciális látásvizsgálat ajánlatunkról itt olvashat.

szemvizsgálat, gyermekszemészet, látásvizsgálat


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Valódi megoldás a páramentes szemüvegre - a szakember ajánlása

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “ házilag páramentesíteni” a szemüveget.
Szakemberként senkinek nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás