Szemvizsgálat, látásvizsgálat BUDAPEST


Megosztás Facebook

Szemvizsgálat - Látásvizsgálat 


Diplomás Optometrista várja Önt előre egyeztetett időpontban, a legmodernebb műszerekkel, gondos, alapos munkával és maximális figyelemmel üzletünkben.

 

Szemész szakorvosi vizsgálatunkról bővebb információt itt talál.

 

Online időpontfoglalás


Telefonos időpontegyeztetés látásvizsgálatra

munkanapokon 11-19 óráig, szombaton 10-13 óráig
a (+36) 1-318-2418 vagy a (+36) 20-9142-342 telefonszámonVizsgálati díjak

 

 • Látás vizsgálat + Fundusfotó és szemnyomásmérés távdiagnózissal: 25.000 Ft
  A  pupillatágítás nélküli szemfenék vizsgálatról bővebb információt ITT talál.

 • Szemészeti vizsgálat díja: 25.000 Ft
  A szemészeti vizsgálat tartalmáról bővebb információt ITT talál.

 • Kontaktlencse kontroll vizsgálat:
  Üzletünkben rendszeresen kontaktlencsét vásárló ügyfeleink számára félévente díjmentes!

 • Kontaktlencse vizsgálat (alkalmassági): 25.000 Ft
  A kontaktlencse vizsgálat tartalmáról bövebb információt ITT talál.

 • Látásvizsgálat díja: 15.000 Ft (szemüveg rendelése esetén díjmentes)
  A vizsgálat tartalmáról bővebb információt ITT talál.

 • A szemüveg készítéséhez alkalmazható 3D szemmérés szolgáltatásról bővebb információt ITT talál!
 • Látásvizsgálat + Szemszárazság diagnosztika: 25.000 Ft
  A szemszárazság diagnosztikáról bővebb információt ITT TALÁL.

 • Prémium vizsgálati csomag: 45.000 Ft
  (Látásvizsgálat + Fundusfotó és szemnyomásmérés távdiagnózissal + Szemszárazság diagnosztika)


Jelentkezzen be szemvizsgálatra, kontaktlencse vizsgálatra vagy szemészeti vizsgálatra
és mi a megbeszélt időpontban fogadjuk Önt!

Elérhetőségeink itt!
 

Az Ön kényelme érdekében minden munkanapon este 7 óráig tartunk nyitva!


Várjuk szeretettel üzletünkben,
ellenőriztesse látását évente 
diplomás optometristáink segítségével!


Újdonság!

Szemészeti rendeléssel bővült szolgáltatási palettánk!

 Látásellenőrzés, látásvizsgálat, szemvizsgálat

Mi is a pontos jelentésük a szakmánkban?
A látásellenőrzés, látásvizsgálat, szemvizsgálat látszólag szinonimák, amelyekkel mindennap találkozunk, de van néhány fontos különbség, amit Önnek is jó tudnia!

 

Látásellenőrzés

A látásellenőrzés szavunk azt a tevékenységünket fedi le leginkább, amikor a páciens meglévő korrekciójával állapítjuk meg látásélességét. Itt véget is ér a tevékenységünk, a páciens pedig képet kap arról, hogy az általa viselt optikai segédeszköz megfelelően korrigálja-e a látását. Felhívjuk a páciens figyelmét a jó látás és a rendszeres látásellenőrzés fontosságára, illetve szükség esetén a látásellenőrzést követően a látásélesség vizsgálat szükségességére.

 

Látásvizsgálat

A látásélesség vizsgálat a tökéletes látáskorrekciót foglalja magába, természetesen a már megszokott objektív és szubjektív vizsgálatokkal. Ez általában a kórtörténet és a nyers látásélesség felvétele után computeres szemvizsgálattal kezdődik, majd a végleges dioptriás korrekció történik próbakerettel távolra egyszemesen, majd kétszemesen és közelre. A vizsgálat részeként szemizom-egyensúly vizsgálatot is elvégezhetünk, megfelelő felszerelés és szaktudás esetén.
A vizsgálat tartalmáról bővebb információt itt talál.

 

Szemvizsgálat felnőtteknek

Gyermek látásvizsgálat 6 éves kor felett!

Dr. Volek Éva szemész szakorvos


Dr Volek Éva szemész szakorvos

Szemvizsgálat esetében sor kerül a szem törőközegeinek és a szemfenéki képnek a vizsgálatára, (szemtükör, réslámpa) és egyéb kiegészítő szemvizsgálatokra (szemnyomás mérés (glaucoma szűrés), cff, színtévesztés szűrés, szürkehályog szűrés stb.) 

Korábban egyszerű volt az emberek számára az eligazodás, mert elmentek az SZTK-ba, és a szemészeten elvégezték a látásvizsgálatot és a szemvizsgálatot egyaránt.
A szemüvegek állami támogatásának „megszűnésével” (gyakorlatilag csak +/- 6.0D felett, szinte névleges összegű térítés) fontos lenne, hogy MINDENKI tudja, ha a látásával van problémája, már nem szükséges elmenni a rendelőintézetekbe egy szemüveg felírásáért, mert optika üzletünkben dolgozó optometristák elvégzik a szemüveg elkészítéséhez szükséges látásélesség vizsgálatot és szemüvege is helyben megrendelhető. (Ennek további előnye az Ön számára, hogy így egy helyen zajlik az egész folyamat, tehát garanciát kap az üzletben a látásproblémájának a megoldására!)

Szemészeti jellegű betegség esetén forduljon bizalommal szemész szakorvosunkhoz!

Szemészeti vizsgálatra és gyermek látásvizsgálatra (6 éves kor felett) időpontot ezen a telefonszámon kérhet: +36209142342

Hívás most

 


Fundusfotó és szemnyomásmérés szemész szakorvos által végzett távdiagnózisssal

Hagyományos módon szemészeti szakrendelőkben végezik a szemfenék vizsgálatokat, ahol szemcseppel  pupillatágítást végeznek, ezt követően egy réslámpa és egy +90 dioptriás lencse segítségével ellenőrzik a szemfenék állapotát.

Ma már ez a szemészeti szűrővizsgálat elvégezhető egy speciális berendezéssel, a fundus kamerával, amely pupillatágítás nélkül fényképeket készít a szemfenékről, amelyet aztán egy speciális szoftver segítségével egy áttekintő képpé fűzhető össze, így kényelmesen, akár egy nagyobb monitoron kinagyítva ellenőrizhető és diagnosztizálható a szemorvos által.
 
A szemfenéki képek kiértékelését Dr. Volek Éva szemész szakorvos végzi.
 
cukorbetegségben, magas vérnyomásban, macula degenerációban szenvedőknek óriási jelentőség az a vizsgálati berendezés, hiszen a szemfenék vizsgálat gyorsan, fájdalommentesen, várólista nélkül valósulhat meg.
 
A funduskamerás vizsgálat lényege, hogy a szembogár tágítása nélkül valósul meg, így elkerülhető a pupilla tágítás kellemetlen folyamata. A kamera egy elsötétített helységben, az emberi szem számára nem látható infravörös tartományban végzi a vizsgálatot teljesen fájdalommentesen.
 
Mindez gyorsan, beutaló és több hónapos várólista nélkül valósul meg.

képek digitálisan tárolhatók ennek alapján nyomon követhető az esetleges betegség folyamata, tervezhető például a lézeres kezelés, vagy kisebb mértékű elváltozás esetén a cukorbeteg diétájának szigorítása. 

A funduskamerás vizsgálat teljesen érintés- és fájdalommentes.

A szem megemelkedett nyomása a szem anyagcsere zavarához vezet, következményként a szem látóidegrostjai fokozatos pusztulásnak indulnak. Így a látó receptorok bizonyos ideig "csak" veszítenek az érzékenységükből, majd később elhalnak. 
 
A folyamat kezdetben PANASZT NEM OKOZ! A szemnyomás mérése rendkívül fontos a glaukóma (zöldhályog) korai diagnózisának felállítására. Ha a glaukómát nem kezeljük, vakságot okozhat. A idegsejtek károsodásával a látómező bizonyos részein nem látjuk a tárgyakat többé. Ez akár addig fokozódhat, hogy kizárólag a látómező centrális részén látunk, vagy bekövetkezik a teljes vakság. Ha egyszer a romlás kialakult, nem lehet visszafordítani, de a további károsodás megelőzhető. 

Az időben felfedezett betegség esetén a szemorvos által előírt szemnyomás csökkentő terápia a látóidegrostok pusztulásának lassulását, vagy megállítását eredményezi. 
 
Az elkészült felvételeket és a szemnyomási eredményeket Dr. Volek Éva szemész szakorvos értékeli ki, és állít ki róla írásos diagnózist, és szükség esetén visszarendeli a pácienst további ellenőrzésre.
 

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás