Szemvizsgálat, látásvizsgálat BUDAPEST


Megosztás Facebook

Szemvizsgálat - Látásvizsgálat 


Diplomás Optometrista várja Önt előre egyeztetett időpontban, a legmodernebb műszerekkel, gondos, alapos munkával és maximális figyelemmel üzletünkben.

 

Online időpontfoglalás


Telefonos időpontegyeztetés látásvizsgálatra

munkanapokon 11-19 óráig, szombaton 10-13 óráig
a (+36) 1-318-2418 vagy a (+36) 20-9142-342 telefonszámonVizsgálati díjak

 

 • Látásvizsgálat díja: 12.000 Ft (szemüveg rendelése esetén díjmentes)
  A vizsgálat tartalmáról bővebb információt ITT talál.

 • Kontaktlencse vizsgálat (alkalmassági): 12.000 Ft
  A kontaktlencse vizsgálat tartalmáról bövebb információt ITT talál.

 • Kontaktlencse kontroll vizsgálat:
  Üzletünkben rendszeresen kontaktlencsét vásárló ügyfeleink számára félévente díjmentes!

 • Szemészeti vizsgálat díja: 20.000 Ft
  A szemészeti vizsgálat tartalmáról bővebb információt ITT talál.

 • Látás vizsgálat + Fundusfotó és szemnyomásmérés távdiagnózissal: 18.000 Ft

 • A szemüveg készítéséhez alkalmazható 3D szemmérés szolgáltatásról bővebb információt ITT talál!


Jelentkezzen be szemvizsgálatra, kontaktlencse vizsgálatra vagy szemészeti vizsgálatra
és mi a megbeszélt időpontban fogadjuk Önt!

Elérhetőségeink itt!
 

Az Ön kényelme érdekében minden munkanapon este 7 óráig tartunk nyitva!


Várjuk szeretettel üzletünkben,
ellenőriztesse látását évente 
diplomás optometristáink segítségével!


Újdonság!

Szemészeti rendeléssel bővült szolgáltatási palettánk!

 Látásellenőrzés, látásvizsgálat, szemvizsgálat

Mi is a pontos jelentésük a szakmánkban?
A látásellenőrzés, látásvizsgálat, szemvizsgálat látszólag szinonimák, amelyekkel mindennap találkozunk, de van néhány fontos különbség, amit Önnek is jó tudnia!

 

Látásellenőrzés

A látásellenőrzés szavunk azt a tevékenységünket fedi le leginkább, amikor a páciens meglévő korrekciójával állapítjuk meg látásélességét. Itt véget is ér a tevékenységünk, a páciens pedig képet kap arról, hogy az általa viselt optikai segédeszköz megfelelően korrigálja-e a látását. Felhívjuk a páciens figyelmét a jó látás és a rendszeres látásellenőrzés fontosságára, illetve szükség esetén a látásellenőrzést követően a látásélesség vizsgálat szükségességére.

 

Látásvizsgálat

A látásélesség vizsgálat a tökéletes látáskorrekciót foglalja magába, természetesen a már megszokott objektív és szubjektív vizsgálatokkal. Ez általában a kórtörténet és a nyers látásélesség felvétele után computeres szemvizsgálattal kezdődik, majd a végleges dioptriás korrekció történik próbakerettel távolra egyszemesen, majd kétszemesen és közelre. A vizsgálat részeként szemizom-egyensúly vizsgálatot is elvégezhetünk, megfelelő felszerelés és szaktudás esetén.
A vizsgálat tartalmáról bővebb információt itt talál.

 

Szemvizsgálat felnőtteknek

Dr. Volek Éva szemész szakorvos

Szemvizsgálat esetében sor kerül a szem törőközegeinek és a szemfenéki képnek a vizsgálatára, (szemtükör, réslámpa) és egyéb kiegészítő szemvizsgálatokra (szemnyomás mérés (glaucoma szűrés), cff, látótér, színtévesztés szűrés, szürkehályog szűrés stb.) 

Korábban egyszerű volt az emberek számára az eligazodás, mert elmentek az SZTK-ba, és a szemészeten elvégezték a látásvizsgálatot és a szemvizsgálatot egyaránt.
A szemüvegek állami támogatásának „megszűnésével” (gyakorlatilag csak +/- 6.0D felett, szinte névleges összegű térítés) fontos lenne, hogy MINDENKI tudja, ha a látásával van problémája, már nem szükséges elmenni a rendelőintézetekbe egy szemüveg felírásáért, mert optika üzletünkben dolgozó optometristák elvégzik a szemüveg elkészítéséhez szükséges látásélesség vizsgálatot és szemüvege is helyben megrendelhető. (Ennek további előnye az Ön számára, hogy így egy helyen zajlik az egész folyamat, tehát garanciát kap az üzletben a látásproblémájának a megoldására!)

Szemészeti jellegű betegség esetén forduljon bizalommal szemész szakorvosunkhoz!

 


Fundusfotó és szemnyomásmérés szemész szakorvos által végzett távdiagnózisssal

Hagyományos módon szemészeti szakrendelőkben végezik a szemfenék vizsgálatokat, ahol szemcseppel  pupillatágítást végeznek, ezt követően egy réslámpa és egy +90 dioptriás lencse segítségével ellenőrzik a szemfenék állapotát.

Ma már ez a szemészeti szűrővizsgálat elvégezhető egy speciális berendezéssel, a fundus kamerával, amely pupillatágítás nélkül fényképeket készít a szemfenékről, amelyet aztán egy speciális szoftver segítségével egy áttekintő képpé fűzhető össze, így kényelmesen, akár egy nagyobb monitoron kinagyítva ellenőrizhető és diagnosztizálható a szemorvos által.
 
A szemfenéki képek kiértékelését Dr. Volek Éva szemész szakorvos végzi.
 
cukorbetegségben, magas vérnyomásban, macula degenerációban szenvedőknek óriási jelentőség az a vizsgálati berendezés, hiszen a szemfenék vizsgálat gyorsan, fájdalommentesen, várólista nélkül valósulhat meg.
 
A funduskamerás vizsgálat lényege, hogy a szembogár tágítása nélkül valósul meg, így elkerülhető a pupilla tágítás kellemetlen folyamata. A kamera egy elsötétített helységben, az emberi szem számára nem látható infravörös tartományban végzi a vizsgálatot teljesen fájdalommentesen.
 
Mindez gyorsan, beutaló és több hónapos várólista nélkül valósul meg.

képek digitálisan tárolhatók ennek alapján nyomon követhető az esetleges betegség folyamata, tervezhető például a lézeres kezelés, vagy kisebb mértékű elváltozás esetén a cukorbeteg diétájának szigorítása. 

A funduskamerás vizsgálat teljesen érintés- és fájdalommentes.

A szem megemelkedett nyomása a szem anyagcsere zavarához vezet, következményként a szem látóidegrostjai fokozatos pusztulásnak indulnak. Így a látó receptorok bizonyos ideig "csak" veszítenek az érzékenységükből, majd később elhalnak. 
 
A folyamat kezdetben PANASZT NEM OKOZ! A szemnyomás mérése rendkívül fontos a glaukóma (zöldhályog) korai diagnózisának felállítására. Ha a glaukómát nem kezeljük, vakságot okozhat. A idegsejtek károsodásával a látómező bizonyos részein nem látjuk a tárgyakat többé. Ez akár addig fokozódhat, hogy kizárólag a látómező centrális részén látunk, vagy bekövetkezik a teljes vakság. Ha egyszer a romlás kialakult, nem lehet visszafordítani, de a további károsodás megelőzhető. 

Az időben felfedezett betegség esetén a szemorvos által előírt szemnyomás csökkentő terápia a látóidegrostok pusztulásának lassulását, vagy megállítását eredményezi. 
 
Az elkészült felvételeket és a szemnyomási eredményeket Dr. Volek Éva szemész szakorvos értékeli ki, és állít ki róla írásos diagnózist, és szükség esetén visszarendeli a pácienst további ellenőrzésre.
 

Cégeknek szóló speciális látásvizsgálat ajánlatunkról itt olvashat.

szemvizsgálat, gyermekszemészet, látásvizsgálat


Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Valódi megoldás a páramentes szemüvegre - a szakember ajánlása

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “páramentesíteni” a szemüveget.
Szakemberként senkinek nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Fokozott higiéniai etikett

Fokozott higiéniai etikett

FOKOZOTT HIGIÉNIAI ETIKETT bevezetéséről döntöttünk, MINDNYÁJUNK egészsége érdekében!
A kialakult vírusveszély miatt kérjük - az Ön és munkatársaink egészsége védelmében - következőkben leírtak maradéktalan betartására.

Gucci szemüvegkeretek- Az örök luxus

Gucci szemüvegkeretek

A GUCCI szemüvegkeretek és napszemüvegek ugyanolyan magas minőséget képviselnek, mint a márkán belül megtalálható egyéb termékek. Rendkívül precíz kialakítási megoldásokkal, minden részletre odafigyelve a legmagasabb minőségű anyagokból készülnek optikai termékeik.
A változatos kollekciónak köszönhetően minden ember megtalálja a stílusához leginkább illő darabot.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása - 1. rész

Milyen szemüvegkeret áll jól nekem? - sokszor találkozunk ezzel a kérdéssel üzletünkben vásárlóink részéről. A kérdés talán egyszerűnek tűnik, de a válasz annál összetettebb. Több fontos tényezőt is érdemes figyelembe venni, mielőtt szemüveget választunk. Lássuk melyek ezek!

monitor szemüveg

Milyen a jó monitor szemüveg?

Nem egyszerű a megfelelő lencse kiválasztása a monitorhoz, és sokan nem is tudják hogy mai DIGITÁLIS világunkban milyen monitorszűrő lenne nekik a legjobb. Mi segítünk Önnek kiválasztani!

Ingyenes látásvizsgálat

Ingyenes szemvizsgálat

Ebben a blogcikkben szeretnénk körüljárni az ingyenes szemvizsgálatot, mert ez a kifejezés szinte beleivódott már a köztudatba és sokan meglepődnek, ha ezt a szolgáltatást valahol esetleg pénzért kapják.

Online időpontfoglalás