Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?


Megosztás Facebook

Mi a szemüveg párásodási probléma alapja?

A páraképződés egy teljesen “normális” fizikai folyamat, olyankor jön létre, amikor meleg és páradús levegő találkozik egy hidegebb felülettel. Ezt az “élményt” minden szemüveg viselő megtapasztalja, amikor télen meleg helyre lép be szemüvegben. 

A probléma nem újkeletű beltérben sem, gondoljunk csak arra, hogy a konyhában a sütőajtó vagy a mosogatógép ajtajának kinyitása közben
, vagy akár csak egy forró tea vagy leves elfogyasztásakor eddig is találkozhattunk ezzel a zavaró szituációval.  

 

Miért került ez a téma pont most a figyelem középpontjába?

A COVID19 járvány ideje alatt megsokszorozódott azoknak a szemüveg viselőknek a száma, akiknek problémát jelent a szemüveg párásodása a mindennapokban.

 

Megoldás a szemüveg párásodására - OPTIFOG szemüveglencse

 


A napi akár több órai maszk viselet közben ugyanis szinte mindenki megtapasztalja, hogy kilégzéskor hirtelen nem lát át szemüvegén a rácsapódott párától. Ez sokszor nemcsak kényelmetlen, de akár veszélyhelyzetet is teremthet, gondoljunk arra, ha például  közlekedés vagy életmentő (orvos, tűzoltó) munka közben történik!

Reméljük, hogy a maszk viselése nem lesz hosszú távon életünk része, de amíg kötelezően előírják a hordását, addig sajnos napi problémát okoz a szemüveget viselőknek.

Szemüvegesek lévén mi is felfigyeltünk a nap, mint nap a médiában megjelenő “megoldási alternatívák”-ra.

 

 

Milyen “megoldási alternatívák” találhatóak az internetet böngészve?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “páramentesíteni” a szemüveget…

Valljuk be ezek a módszerek még a laikusok számára is kétségesek, és szakemberként, SENKINEK nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Akinek szemüvege van legtöbbször próbál vigyázni rá, mert több tízezer forintba, multifokális szemüveg esetén pedig akár több százezer forintba került. Ki szeretné kockára tenni egy ilyen árú szemüveget bizonytalan kimenetelű kísérletezéssel? Amit ráadásul nélkülöznie is kell, ha tönkrement a lencse, amíg az új el nem készül!

És vajon ki fogja megtéríteni annak a kárát, aki kipróbálja a száraz szappannal való bedörzsölést és ezzel összekarcolja a lencséjét? Vagy befújja valami utcán árult párátlanító “csodaszerrel” és lejön róla a tükröződéscsökkentő bevonat?

Ilyen balesetes szemüvegek eddig is előfordultak nálunk és félünk, hogy a klikk hajszoló média cikkek hatására ezek száma meg fog nőni a közeljövőben!

Ezért született ez a blogcikk is, mert úgy gondoljuk, hogy a hiteles, szakemberek általi tájékoztatásra van szükség, nem a szenzáció hajhász írásokra!

 

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre a szakemberek szerint?

Több éve a piacon van az Essilor páramentes rétege, az Optifog.

Kipróbáltunk és bizonyítottan
működik!

Az Optifog egy rendszer, amely a szemüveglencsére felvitt speciális tükröződéscsökkentő réteg és egy speciális törlőkendő kombinációja.

 

Megoldás a szemüveg párásodására - OPTIFOG szemüveglencse2

 

A réteg legfőbb tulajdonsága, hogy a többi antireflex bevonattal szemben nem vízlepergető hatású, hanem a rákerült páracseppeket a felületén egyenletesen eloszlatva egy nagyon vékony vízfilmet hoz létre, így a lencse átlátszó marad!

 



Az Optifog szemüveglencsék a következő előnyöket nyújtják a viselőjük számára:

  • Páramentesítő hatást tisztább látásért 
  • Tükröződés-csökkentő hatást az élesebb látásért 
  • Portaszító hatást a hosszan tartó tisztaságért 
  • Felületvédelmet a hosszú élettartam érdekében 
  • Könnyű tisztíthatóságot a kényelmes viseletért
  • Hátsó oldali UV védelmet a szem hosszú távú egészségéért

A speciális folyadékkal átitatott törlőkendő pedig arra szolgál, hogy a bevonat hatékonyságát megújítsa és egyben megtisztítsa a lencse felületét.

Igény szerint használható, akár naponta többször is, de ha nem éri víz a lencsét, akkor páramentes hatását akár több napig is megtartja!

Az Optifog lencse az egyetlen olyan - világszabadalommal védett - szemüveglencse a piacon, amely mindezen előnyöket kínálja és hosszan tartó védelmet biztosít a pára ellen!

Az Optifog bevonatot kérheti egyfókuszú vagy multifokális lencséire, színtelen és fényre sötétedő kivitelben egyaránt!

 

Szeretne Ön is egy páramentes Optifog szemüveget?

Jelentkezzen be hozzánk!

 

Online időpontfoglalás

 

Kapcsolódó tartalom:

Nézzen szét aktuális ajánlataink és akcióink között!

 


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás