OPTIKAI LÁNCOK vs. MAGÁNOPTIKÁK

Ofotért, Vision Express, esetleg más optikai üzletláncot válasszak vagy magánoptikát?

Milyen különbségeket fedezhetünk a szemüveg vásárlása során egy Vision Express vagy Ofotért lánc, illetve egy magánoptika között?

A nagy multinacionális láncok üzletpolitikája merőben eltér a magánoptikák ajánlataitól és ez talán így is van jól. Nézzük végig azokat a pontokat, amelyekben jelentős eltérések lehetségesek az új szemüveg megrendelésekor…

Miért mások megjelenésben az Ofotért, Vision Express üzletláncok és a magánoptikák?

A Grand Vision csoporthoz tartozó Ofotért és Vision Express optika üzletláncoknak mind kinézetben, mind árukészletben bele kell illenie a többi 7000 üzlet sorába, így tudnak egységes megjelenéssel és szemüveg kínálattal megjelenni a piacon. A magánoptikák viszont sokszínűek, egyediek, kisebbek és igyekeznek családiasabb, közvetlenebb légkört kialakítani a vásárlóikkal, és ügyfélkörük is azokból a vevőkből tevődik össze, akiknek ezek a kritériumok fontosak.

Miben más a látásvizsgálat az Ofotért, Vision Express és a magánoptikák között?

A magánoptikákban a hagyományos látásélesség vizsgálat mellett sokszor mód nyílhat speciális látásvizsgálati módszerekre és eljárásokra (pl. Polatest - szemizom egyensúly vizsgálat, szemnyomás mérés, színlátás vizsgálat, retina fotó stb.), hiszen náluk általában jóval több idő jut egy-egy páciens szemüvegének megrendelésére, mert sokkal kisebb napi betérő forgalmat szolgálnak ki.
Ezen kívül a magánoptikák nagy részében szemész szakorvosi rendelés is elérhető, így mód nyílik a szem alapos átvizsgálására és az esetleges szembetegségek felderítésére is. Jónéhány magánoptika üzletben gyermekszemészeti ellátás is elérhető, így az egész családnak egy helyen megoldható az új szemüveg elkészítése.

Miben tér el a szemüveglencse kínálat az Ofotért, Vision Express üzletek és a magánoptikák között?

Amíg az Ofotért és Vision Express üzleteiben legtöbbször igyekeznek egy jól árazott „csomagot” ajánlani, addig a magánoptikákban mód nyílik egy-egy hosszabb beszélgetésre és így akár egy személyre szabott szemüveg ajánlására is. Ezek a lencsék figyelembe veszik a viselőjük egyéni adottságait. A speciális centráló berendezéssel lemért adatokat a gyártó felé továbbítva olyan szemüveglencse kerülhet a keretbe, amely tisztább, torzításmentesebb képet ad a hagyományos módon elkészült szemüveghez képest. A szemüveglencsék választéka szintén sokszínűbb lehet, hiszen a magánoptikák általában több, akár 5-6 lencse gyártóval is kapcsolatban állhatnak.

Mi a különbség a szemüvegkeret kínálatban az Ofotért, Vision Express láncok és a magánoptikák között?

Az Ofotért és Vision Express üzletekben a szemüvegkeret választék a központi beszerzés miatt egységes, amelyre azért van szükség, hogy azonos szintű szolgáltatást tudjanak nyújtani minden üzletükben egyaránt. A magán optikák szemüvegválasztéka nagyon eltérő, hiszen itt pont az a cél, hogy valami mást tudjanak ajánlani minden üzletben, így egyediek tudnak maradni nemcsak kinézetben, hanem a szemüvegkeret kínálatban is. Sok esetben mód nyílik egy-egy speciális kérésnél akár egyedi szemüvegkeret beszerzésre is, ha éppen az adott modellből nincs készleten az a színű keret, vagy esetleg az adott márkát egyáltalán nem is tartja az üzlet.

Összefoglalva tehát a nagy láncoknál inkább az egységes megjelenés és árukészlet jellemző, amíg a magánoptikák az egyedi kinézetükkel, sokszínű keretválasztékkal és személyre szabott szemüveg ajánlatokkal próbálják a vevők érdeklődését felkelteni.

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton? 1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását nálunk!

Online időpontfoglalás

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Kapcsolódó bejegyzések

További blogbejegyzések