Ray-ban® történelem


Megosztás Facebook

A kezdetek

A Ray-Ban® története egészen az 1930-as évekig vezethető vissza, amikor is az Amerikai Egyesült Államok Légierejének (U.S Air Force) pilótái az újabb repülőgépeknek köszönhetően egyre nagyobb távolságokat voltak képesek megtenni. Az erős napsugárzás miatt egyre többször panaszkodtak a pilóták fejfájására és hányingerre is. Bízva a megoldásban az USA Légiereje a New York-i Bausch&Lomb céget kérte fel, hogy gyártsanak napszemüveget pilótáik számára, amelyek megfelelnek a katonai követelményeknek.
Hosszú ideig tartó kísérletek után, sikerült olyan napszemüveg lencsét létrehozni, amely kiszűri a vakító sugarakat homályos látás nélkül. A bemutatott modell messze felülmúlta az USA Légierejének elvárásait a követelmények tekintetében, így nagy népszerűségnek örvendett az amerikai katonák körében.

1937-ben megkezdődött a forgalmazás a lakosság számára is. Az eredeti típus egy műanyag keret volt a mostani klasszikus Aviator formával. Az elkövetkezendő évben egy fejlesztésnek köszönhetően már fém alapanyagból készültek a keretek, megszületett a Ray-Ban® Aviator.

Aktuális Ray-Ban® napszemüveg és szemüvegkeret választékunk

 

Ray-Ban törénelem 1

 

Siker, siker hátán

A Ray-Ban® népszerűsége egyre csak nőtt, 1938-ban elindult a Ray-Ban® Shooter gyártása, amely elérhető volt zöld, illetve halványságra lencsével is. A típus jelképévé vált a szemüvegkeret közepén található „cigaretta tartó” kör. Az következő évben bemutatták a Ray-Ban® Outdoorsman modellt, amelyet kimondottan olyan csoportok számára terveztek, mint például a vadászok, a lövészek vagy a horgászok.

A II. világháború alatt a kutatások és fejlesztések új eredményt hoztak, megjelentek az átmenetes üveglencsék. Ezen lencsék felső része speciális felületkezeléssel volt ellátva, amely gondoskodott a pilóták szemeinek védelméről az erős napsugárzással szemben, azonban a lencse alsó része nem tartalmazott felületkezelést, így a pilóták tisztán láthatták repülőgépük műszerfalát.
Ezt a fajta napszemüveget a katonai körökön kívül előszeretettel használták civilek is, hiszen egy olyan magas minőségű termék előnyeit élvezhették, amelyet ráadásul profi pilóták, illetve katonák is használtak.
A Ray-Ban® termékei eredetileg katonai funkciókat voltak hivatottak betölteni, azonban idővel a márka elterjedt a pop kultúra és a divat világában is.

A II. világháború után Hollywood meghatározó szerepet játszott az emberek mindennapi viseletét illetően. A 1952-ben megjelenő Ray-Ban Wayfarer igencsak népszerűvé vált James Dean 1955-ös „Haragban a világgal” című filmjének köszönhetően, illetve később Audrey Hepburn 1961-ben megjelent „Reggeli Tiffanynál” című filmje által.
A Ray-Ban® Wayfarer típus minden idők egyik legnagyobb divatkiegészítőjévé vált, amely a mai napig nagyon elterjedt a napszemüvegviselők körében.

 

Ray-Ban történelem 2

 

Meghatározó modellek

A több mint nyolc évtized alatt sok-sok neves Ray-Ban® kiadással találkozhattunk, illetve találkozhatunk mind a mai napig. Ilyenek például: a Ray-Ban® Signet, a limitált kiadású Johnny Marr’s, az Olympian, a Balorama, a Meteor, a Laramie, a Vagabond, a Clubmaster, a Justin, az Erika, az Optical-, illetve a Junior for children kollekció, és sorolhatnánk még…

1999-től az olasz Luxottica vette át a Bausch&Lomb-tól a Ray-Ban® gyártását és forgalmazását is. A koncepció változatlan maradt, folytatódott a Ray-Ban térhódítása.

A Ray-Ban® a kezdetektől fogva meghatározó alakja volt a kultúrának. És most, 80 évvel azután, hogy a legelső Ray-Ban modell, az Aviator segített az Amerikai Egyesült Államok Légierejében szolgáló pilótáknak újabb magasságokba eljutni, továbbra is egy időtlen és tartós klasszikus brandként tekinthetünk rá.

 

Ray-Ban történelem 3

 

Jöjjön el hozzánk üzletünkbe és válogasson kedvére Ray-Ban® modelljeink között!
Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Kapcsolódó tartalom:

Nézzen szét aktuális ajánlataink és akcióink között!

 


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás