SZEMFENÉK VIZSGÁLAT PUPILLATÁGÍTÁS NÉLKÜL ÜZLETÜNKBEN!

Diabétesz szűrés retina fotóval funduskamera segítségével

STYLE OPTIKA SZEMÜVEG NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST - VARILUX MESTER OPTIKA

SZEMFENÉK VIZSGÁLAT PUPILLATÁGÍTÁS NÉLKÜL!

A szemészeti szűrés egyik legfontosabb eleme a szemfenéki kép diagnosztikája. 

Milyen műszerrel történik üzletünkben a retina vizsgálata  és a diabétesz szűrés?

Az ideghártya (retina) vizsgálata egy erre a célra kifejlesztett speciális műszerrel történik üzletünkben, amelynek a neve fundus kamera. Ennek a korszerű műszernek a segítségével nagy felbontású képet készítünk a retina centrális részéről, amelyet aztán szemorvos kollégánk nagy méretű monitoron alapos elemzésnek vet alá és diagnosztizál.

A pupillatágítás nélküli szemfenéki diagnosztika gyors,
,

teljesen fájdalommentes, és nem szükséges hozzá beutaló,

csak egy időpont egyeztetés!

Így Ön várakozás mentesen, azonnal sorra kerül!


A képeket megőrizzük, így hosszú távon is követhetővé válik mi történik az Ön szemében!

 Egészséges szemfenéki kép

 Miért fontos, hogy rendszeresen eljöjjön szemfenék vizsgálatra?


A fejlett társadalmakban az időskori látásromlás és vakság egyik vezető oka napjainkban az úgynevezett időskori makula degeneráció

macula - vagy sárgafolt - az éleslátás helye, ez az ideghártya-terület felelős a kép észlelésekor az éles látásért, és ez az a terület, amely olvasóképességünket is biztosítja. A degeneráció elfajulást, e betegségnél az éleslátás helyén az ideghártya sejtjeinek pusztulását jelenti.

A makula degeneráció az idős kor betegsége, s gyógyítása ma még egyáltalán nem, vagy csak részben lehetséges.

Szemfenéki kép macula degeneratio

Az időskori makula-degeneráció (AMD - age related macular degeneration) két formában jelentkezik.

Az egyik típusban az éleslátás helyének "kikopása", atrophiája látható, ennek a folyamatnak a hátterében a sejtek elhalása, illetve egyes részeinek pusztulása áll.
Ez a típus az úgynevezett száraz forma.

A beteg lassú, folyamatos látásromlást észlel, melynek fő jellemzője, hogy a központi látás és az olvasóképesség romlik. A beteg jellegzetes panasza, hogy: "Éppen azt nem látom, amire ránézek, nem ismerem föl az arcokat, nem jó az évekig használt olvasószemüveg sem, nagyítót kell használnom, ha ki akarok betűzni valamit."

A másik eset az ún. nedves típusú elváltozás - az éleslátás helyén az ideghártya síkja alatti érhártyából kóros érnövekedés indul meg, és áttörve a két réteg közti finom hártyát, az erek betörnek az ideghártyába (retina). A folyamat elején még csak egyszerűen "elfedik" ezt a területet, később azonban az erekből folyadék kiáramlás,vérzés indul meg (ezért nevezik "nedves" formának), majd ez a terület elhegesedik, a központi látás teljes elvesztését okozva.

A betegség kezdetén a panaszok hasonlóak a száraz formánál leírtaknál, a bevérzés megindulását azonban hirtelen bekövetkező és nagyfokú látásromlásként éli meg a beteg.

A betegség valódi oka egyik formánál sem ismert.

Oka lehet genetikai eredetű, de életmódbeli jellegzetességek - dohányzás, állandó napfényben való munka, vitaminszegény étrend - is hozzájárulhatnak a betegség kialakulásához.

A vakság vezető okai közé tartozik cukorbetegség (diabétesz) is, különösen, ha azt nem ismerik fel időben és nem kezelik megfelelően!

A funduskamera segítségével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a diabétesz szűrés is, hiszen annak tünetei a szemfenéken is megjelennek!

A szemfenéki diagnosztika üzletünkben pupillatágítás nélkül elérhető (a diabétesz szűrés is!), csúcskategóriás funduskameránknak köszönhetően. Így elkerülhető az a többórás életlen látás, ami a pupilla tágítással végzett vizsgálatoknál jelenkezik!

A magas vérnyomás szintén olyan alattomos betegség, amely egész szervezetünkre negatív hatással van, viszont egy szemészeti ellenőrzés során könnyen fény derülhet akár erre is!

Jöjjön el üzletünkbe és ellenőriztesse szemének állapotát rendszeresen!

Kérdése van a pupilla tágítás nélküli szemfenéki szűréssel kapcsolatban
vagy be szeretne jelentkezni egy teljeskörű szemvizsgálatra?

Visszahívást kérek

 

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Kapcsolódó bejegyzések

További blogbejegyzések