A legújabb 9. generációs Varilux XR multifokális lencsék


Megosztás Facebook

Miért volt szükség a Varilux XR Series multifokális lencsék kifejlesztésére?

 

  • Előfordult már Önnel, hogy a szemüveglencse korlátozta valamilyen tevékenysége során?
  • Karnyújtásnyi távolság esetén olykor Önnek is keresgélnie kell a fejével, hogy a szemüveglencsén hol lát élesen?
  • Ön is szeretne könnyedén navigálni az egyes digitális eszközök (okostelefon, tablet, számítógép) között?

Napjainkban rengeteg információ ér bennünket, nagyrészt digitális tartalmak formájában.

2030-ra kb. 125 milliárd digitális eszözt fogunk használni és >80 üzenetet kell feldolgozzunk nap mint nap. Szemünk naponta több mint 100 000 szemmozást végez, hogy továbbítani tudja ezeket az információkat. Sokan használnak több digitális képernyőt, akár párhuzamosan is, amelyek között dinamikusan kell váltaniuk. (pl. vezetésnél a műszerfal, GPS navigáció, és az út között, vagy munka közben több monitort használva)

Egy 4000 főn elvégzett nemzetközi felmérésben a multifokális szemüvegviselők 30%-a arról számolt be, hogy mozgás közben továbbra is látásproblémáik vannak. Ahhoz, hogy mozgás közben is éles maradjon a látásunk, a szemünknek többletmunkát kell végeznie. A multifokális szemüveglencsét viselőknek ösztönösen alkalmazkodniuk kell az éles látás megőrzéséért: amíg szemük rövid időn belül alkalmazkodik, le kell lassítaniuk vagy akár meg is kell állniuk.

Ahhoz, hogy látásunk mindig tökéletes legyen, olyan lencsére van szükségünk, amely hatékonyan biztosít éles látást aktív szemmozgás mellett is. 

 Itt az idő, hogy kipróbálja a legújabb Varilux XR Series multifokális lencsét, amely azonnali éles látás kínál mozgás közben is!

A Varilux XR Series lencse az első, szemmozgásra érzékeny multifokális szemüveglencse, amellyel azonnali éles látást tapasztalhat meg mozgás közben, zökkenőmentes váltásokkal a távolságok között!

 Varilux XR multifokális szemüveg 1

 
 

Kiknek ajánljuk a VARILUX XR Series multifokális lencséket?

 

Az X generáció jellemzői

Fiatalosak és aktívak
◆ Az Európai Unió munkaképes népességének 1/3-a az X generációba tartozik.

Később vállalnak gyermeket
◆ Átlagosan 30 éves koruk után vállalják az első gyermeküket(1).

Állandó rohanásban vannak
◆ Az X generáció tagjainak 31%-a, míg a többi felnőtt korosztálynak mindössze 23%-a rohan egyfolytában(1).
◆ Kétszer annyit vásárolnak online, mint a «baby boom» generáció, hogy ezáltal is időt spóroljanak(2).

Egyszerre több feladatot végeznek (multitasking)
◆ Az élet minden területén teljesíteniük kell: karrier, család, hobbi…(3)

Állandó online kapcsolatban vannak a külvilággal
◆ Az első generáció, amely számítógép mellett nőtt fel.

1 Pew Research Center (2015)
2 The Nielsen Global Survey of E-commerce (2014)
3 Toledoblade, X generációs interjúalany

Mit várnak el a mai presbyop szemüvegviselők?
◆ Lendületük megtartása, hogy ne lassítsa le őket a szemüvegviselés.
◆ Zökkenőmentes szemüveghasználat számos feladatuk végzése közben.


Magára ismert a fenti leírás alapján?

Akkor ez a szemüveglencse pont Önnek készült!

Milyen újításokat hoz a VARILUX XR Series multifokális lencse?

 

Varilux XR széria - A legújabb fejlesztésű Varilux lencsék - 3 innovatív technológia együtt

A Varilux series szemüveglencsék exkluzív fejlesztéseit felhasználva és kibővítve a legújabb XR- motion technológiával az Essilor létrehozta a Varilux lencsék 9. generációját, a Varilux XR Series multifokális lencséket!

Forradalmi újítás a gyártástechnológiában

A lencse alapszerkezetének újratervezésével a Nanoptix gyakorlatilag megszünteti a hintázó mozgást a lencse szélein, hogy Ön mozgás közben is egyensúlyban érezze magát.

Forradalmi újítás a lencse felületkialakításában

Az Xtend technológia éles látást biztosít számos távolságra ugyanabban a tekintési irányban, hogy Ön élesen lásson minden részletet karnyújtásnyi távolságon belül, még mozgás közben is. Így a Varilux X lencsék minden eddigi multifokális lencsénél többet nyújtanak Önnek.

 A legújabbfejlesztésű XR-motion technológia

Az XR-motion technológia a viselkedést szimuláló MI (mesterséges intelligencia) segítségével jött létreEz az első alkalom, hogy egy Varilux szemüveglencse tervezésében mesterséges intelligencia is részt vesz.

A receptértékeken és a szem fiziológiáján túl a tervezés során most már a vizuális viselkedést is figyelembe veszik, ami a gyors és pontos szemmozgás alapfeltétele. Több mint 1 millió, kizárólagos kutatásokból, valós élethelyzetekben lebonyolított lencseviselési tesztekből, valamint a viselők viselkedésének és testtartásának méréseiből származó adatot számítottak ki és elemeztek.

A vizuális profilt a páciens 3D-környezetben megalkotott digitális másának segítségével, valós szituációk modellezésével határozzák meg.

1. A binokuláris (kétszemes) látás új szintje
Az egyenlőtlenségek a két szem közötti optikai jellemzők különbségét jelentik ugyanazon vizuális cél esetében, és lelassíthatják a szemmozgást. A szemüveglencse tervezésénél a két szem receptértékének figyelembevétele mellett, a vizuális viselkedési profil segítségével, a lencse minden egyes fókuszpontja optimalizálható a két lencse közötti optikai egyenlőtlenségek csökkentésével. Ennek köszönhetően ez a viselkedésalapú binokuláris optimalizáció minden helyzetben nagy fokú látásélességet biztosít Önnek.

2. A fókuszálási zónák precíz elhelyezése
A közeli kitekintési modell minden további mérés nélkül lehetővé teszi a dioptria lefutásának 0,1 mm-es felbontását a 14 mm és 18 mm közötti tartományban. Ez a progressziós hossz szemenként eltérő lehet. A fókuszálási zónák rendkívül precíz elhelyezése természetes látási navigációt biztosít a közeli és a távoli tárgyak között.

Milyen előnyöket kínál Önnek a Varilux XR Series multifokális lencse?

 

A Varilux XR lencsékkel Ön minden távolságra élesen láthat és különösen széles látóteret tapasztalhat minden távolságra.

Az első, szemmozgásra érzékeny multifokális szemüveglencse.
Egy új paraméter, az úgynevezett kiterjesztett látásmennyiség azt a 3D-területet határozza meg, ahol a lencseviselő bármilyen vizuális céltárgy esetében még mozgás közben is rendkívül élesen lát, 30 cm és a végtelen közötti zökkenőmentes szem navigációval.

A lencsét Mesterséges Intelligencia segítségével tervezték. Több, mint 1 millió viselői adatot használtak fel fejlesztésekor, így bárki vizuális viselkedését képes előrejelezni.

A lencse megtervezésekor 3D-környezetben megalkotják az Ön digitális mását, majd valós szituációk modellezésével határozzák meg vizuális viselkedési profilját. Így olyan multifokális szemüveglencsét terveznek Önnek, amely megfelel szeme természetes viselkedésének.

Az eredmény:


+ 49% kiterjesztett látásmennyiség a Varilux X Series multifokális szemüvegekhez képest

+ 67% kiterjesztett látásmennyiség a versenytársak csúcstechnológiás multifokális szemüveglencséihez képest

Varilux XR multifokális szemüveg 2


A nagyobb kiterjesztett látásmennyiségnek köszönhetően a Varilux XR Series az első, szemmozgásra érzékeny multifokális szemüveglencse, amely a viselő vizuális viselkedésének (közeli kitekintése és tárgytávolságok) előrejelzésével készül, így reagálva a valós szemmozgásra. Ez éles és folytonos látást biztosít.

Az összehasonlító teszteken 10-ből 9 személy a következő előnyökről számolt be:

  • Azonnali éleslátás minden távolságra
  • Természetes fej- és testtartás a mindennapokban
  • Minden részlet élesen látható
  • Magabiztosság és reakcióképesség mozgás közben is

- A viselők 95%-a már az első napon megszokta az új Varilux XR multifokális szemüvegét!

- A viselők 97%-a jobb általános látást tapasztalt a jelenlegi progresszív szemüvegéhez képest!

Néhány vélemény azoktól, akik már kipróbálták

„Nagyon kényelmes viselni, jól látok vele.“

„Kellemesen meglepődtem a lencsék által nyújtott látásélménytől, elsősorban az éles képtől és, hogy szinte azonnal megszoktam miután felvettem a szemüveget.“

„Azonnal élesen látok vele egészen közelre is.“

Varilux XR lencséket szemüvegviselők tesztelték szerte a világon, és a könnyű megszokást valamint a közeli látás zónájának kiemelkedő teljesítményét emelték ki legfontosabb előnyeként.

Tekintse meg elégedett Varilux szemüvegviselőink véleményét itt!!

 

A Varilux XR Series multifokális szemüveglencsék Magyarországon az elsők között üzletünkben kapható!Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Vissza a "Legtöbben kérdezték" lapra


Vissza a nyitó oldalra


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás