Mennyibe kerül egy szemüveg?

Mitől függ a szemüvegkeret ára?

Amikor szemüveg választásról beszélünk, általában a szemüvegkeret kiválasztását értik alatta legtöbben. Pedig a keretválasztás csak az első lépése az elkészülendő szemüvegnek!

Nézzük milyen tényezők befolyásolják a keretek árait:

  • Talán az ár szempontjából a legfontosabb a márkanév, hiszen, mint azt a divat világából tudjuk, a nagy márkanevek termékei mindig többe kerülnek, mint a névtelen gyártók termékei.
  • A másik árat befolyásoló tényező a minőség, hiszen a kisebb, még kevésbé ismert keretgyártók is tudnak olyan minőségű kereteket gyártani, amely hosszú távon is jól működő szemüveget eredményez.
  • A termelés volumene nagyban befolyásolja a keretek árát, hiszen nagy mennyiségben gyártani mindig olcsóbb, mint egyedi, sorszámozott, limitált szériás, vagy akár kézzel készített kereteket "alkotni".
  • A felhasznált anyagok minősége szintén kihat a végtermék árára, mert egy olcsó műanyag keret előállítása költséghatékonyabb, mint egy ritka fémötvözetből pl. titániumból készült kereté.
  • Az előálítás során alkalmazott gyártástechnológia szintén lehet költségnövelő tényező

Összességében megállípítható, hogy a jól ismert, nagy márkák termékeivel - még ha drágábbak is - elégedettebbek a vásárlók, hiszen ezeknél a kereteknél ott találjuk a márka mögött a dizájn megtervezésétől kezdve a gondosan kiválasztott, esetleg speciálisan erre a célra kifejlesztett új alapanyagot, amely a korszerű megmunkálási technológiával ötvözve magas minőségű terméket eredményez. Természetesen ezeknek a termékeknek a magasabb árában az is benne van, hogy a márkanevet reklámozni kell, mégha az már ismert is :)

Mitől függ a szemüvegkeret ára? - Silhouette

Mitől függ a szemüveglencse ára?

A szemüveglencsék terén sokáig nem állt túl nagy választék a rendelkezésünkre, de a nagy gyártók hazai megjelenésével mára szinte ugyanazzal a kínálattal találkozhatunk a hazai optika üzletekben, mint más európai országokban.

A szemüveglencsékre is igaz ugyanaz, amit fent leítunk már, hiszen a nagy gyártók márkás szemüveglencséi olyan megbízható minőséget garantálnak, amit az olcsó lencsék nem tudnak nyújtani.

A nagy márkák mögött mindig ott áll egy kutatás fejleszési bázis, ahonnan mindig egyre újabb és újabb innovációk kerülnek ki. Tulajdonképpen kisarkítva úgy is fogalmazhatunk, hogy a szemüveglencsék esetén nem is fizikálisan azt a 2 műanyag lencse előállítását kell megfizetnünk, hanem annak a kifejlesztését.

Egy új multifokális lencse kifejlesztése átlagosan 4-5 évbe telik, amíg az új ötlet kitalálásától eljutnak a végső viselői tesztek után a piaci bevezetésig, közben akár több száz ember munkájával!

Talán mindezek fényében már érthetőbbé válik a multifokális lencsék megasabb ára is...

Mitől függ a szemüveglencse ára? - Multifokális szemüveg

Menyibe kerül egy szemüveg?

Szinte minden érdeklődő, aki nem viselt még szemüveget, felteszi ezt az egyszerűnek tűnő kérdést, majd meglepődik, miért nem tudunk legalább ilyen egyszerűen válaszolni rá…

A szemüveg egyedileg elkészített, egyénre szabott látásjavító eszköz.

Döntenünk kell arról, hogy állandóan, vagy csak bizonyos élethelyzetekben, esetleg alkalmanként szeretnénk használni szemüvegünket, csak zárt térben, irodában viselnénk, vagy az utcán is, ahol zavar a napfény. Meggondolandó, szeretnénk-e többet költeni a szemüveg esztétikai megjelenésére, szükségünk van-e a szemüveglencse vékonyítására, UV védelmére, tükröződéscsökkentésére, felületének ellenállóbbá tételére. Szemüveglencséink kiválasztása szempontjából az sem mindegy, milyen technológiájú keretet választunk, más, erősebb alapanyagú lencsére van ugyanis szükség a keret nélküli változatok esetén, mint a körben keretes típusoknál.

Ahogyan tehát az autókereskedők sem tudnának választ adni arra, „Mibe kerül egy autó?”, az optikusnak is fel kell mérnie a vásárlóik igényeit ártájékoztatás előtt.

Azt mondják többen, hogy a szemüveg drága...igen a jó szemüveg az, de hány szemüveget veszünk évente?

És hány pár cipőt...szezononként?

Egy jó szemüveg kitart 2-3 évig és közben a nap akár minden percében biztosítja a tökéletes látásunkat!

Márpedig az információk 90%-át a látásunkon keresztül kapjuk, ezért nagyon nem mindegy vajon jól látunk-e?

Az informaciok 90 szazaleka a szemunkon at jut el hozzank.

 

Aktuális ajánlatainkat, akcióinkat ITT találhatja meg!

 

Kérdése van?

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Kérjen visszahívást tűlünk!

Visszahívást kérekÖN mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

 Bejelentkezem látásvizsgálatra