Mennyibe kerül egy szemüveg?


Megosztás Facebook

Mitől függ a szemüvegkeret ára?

Amikor szemüveg választásról beszélünk, általában a szemüvegkeret kiválasztását értik alatta legtöbben. Pedig a keretválasztás csak az első lépése az elkészülendő szemüvegnek!

Nézzük milyen tényezők befolyásolják a keretek árait:

  • Talán az ár szempontjából a legfontosabb a márkanév, hiszen, mint azt a divat világából tudjuk, a nagy márkanevek termékei mindig többe kerülnek, mint a névtelen gyártók termékei.
  • A másik árat befolyásoló tényező a minőség, hiszen a kisebb, még kevésbé ismert keretgyártók is tudnak olyan minőségű kereteket gyártani, amely hosszú távon is jól működő szemüveget eredményez.
  • A termelés volumene nagyban befolyásolja a keretek árát, hiszen nagy mennyiségben gyártani mindig olcsóbb, mint egyedi, sorszámozott, limitált szériás, vagy akár kézzel készített kereteket "alkotni".
  • A felhasznált anyagok minősége szintén kihat a végtermék árára, mert egy olcsó műanyag keret előállítása költséghatékonyabb, mint egy ritka fémötvözetből pl. titániumból készült kereté.
  • Az előálítás során alkalmazott gyártástechnológia szintén lehet költségnövelő tényező

Összességében megállípítható, hogy a jól ismert, nagy márkák termékeivel - még ha drágábbak is - elégedettebbek a vásárlók, hiszen ezeknél a kereteknél ott találjuk a márka mögött a dizájn megtervezésétől kezdve a gondosan kiválasztott, esetleg speciálisan erre a célra kifejlesztett új alapanyagot, amely a korszerű megmunkálási technológiával ötvözve magas minőségű terméket eredményez. Természetesen ezeknek a termékeknek a magasabb árában az is benne van, hogy a márkanevet reklámozni kell, mégha az már ismert is :)

 

Mitől függ a szemüvegkeret ára? - Silhouette

 

Mitől függ a szemüveglencse ára?

A szemüveglencsék terén sokáig nem állt túl nagy választék a rendelkezésünkre, de a nagy gyártók hazai megjelenésével mára szinte ugyanazzal a kínálattal találkozhatunk a hazai optika üzletekben, mint más európai országokban.

A szemüveglencsékre is igaz ugyanaz, amit fent leítunk már, hiszen a nagy gyártók márkás szemüveglencséi olyan megbízható minőséget garantálnak, amit az olcsó lencsék nem tudnak nyújtani.

A nagy márkák mögött mindig ott áll egy kutatás fejleszési bázis, ahonnan mindig egyre újabb és újabb innovációk kerülnek ki. Tulajdonképpen kisarkítva úgy is fogalmazhatunk, hogy a szemüveglencsék esetén nem is fizikálisan azt a 2 műanyag lencse előállítását kell megfizetnünk, hanem annak a kifejlesztését.

Egy új multifokális lencse kifejlesztése átlagosan 4-5 évbe telik, amíg az új ötlet kitalálásától eljutnak a végső viselői tesztek után a piaci bevezetésig, közben akár több száz ember munkájával!

Talán mindezek fényében már érthetőbbé válik a multifokális lencsék megasabb ára is...

 

Mitől függ a szemüveglencse ára? - Multifokális szemüveg

 

Menyibe kerül egy szemüveg?

Szinte minden érdeklődő, aki nem viselt még szemüveget, felteszi ezt az egyszerűnek tűnő kérdést, majd meglepődik, miért nem tudunk legalább ilyen egyszerűen válaszolni rá…

A szemüveg egyedileg elkészített, egyénre szabott látásjavító eszköz.

Döntenünk kell arról, hogy állandóan, vagy csak bizonyos élethelyzetekben, esetleg alkalmanként szeretnénk használni szemüvegünket, csak zárt térben, irodában viselnénk, vagy az utcán is, ahol zavar a napfény. Meggondolandó, szeretnénk-e többet költeni a szemüveg esztétikai megjelenésére, szükségünk van-e a szemüveglencse vékonyítására, UV védelmére, tükröződéscsökkentésére, felületének ellenállóbbá tételére. Szemüveglencséink kiválasztása szempontjából az sem mindegy, milyen technológiájú keretet választunk, más, erősebb alapanyagú lencsére van ugyanis szükség a keret nélküli változatok esetén, mint a körben keretes típusoknál.

Ahogyan tehát az autókereskedők sem tudnának választ adni arra, „Mibe kerül egy autó?”, az optikusnak is fel kell mérnie a vásárlóik igényeit ártájékoztatás előtt.

Azt mondják többen, hogy a szemüveg drága...igen a jó szemüveg az, de hány szemüveget veszünk évente?

És hány pár cipőt...szezononként?

Egy jó szemüveg kitart 2-3 évig és közben a nap akár minden percében biztosítja a tökéletes látásunkat!

Márpedig az információk 90%-át a látásunkon keresztül kapjuk, ezért nagyon nem mindegy vajon jól látunk-e?

 

Az informaciok 90 szazaleka a szemunkon at jut el hozzank.

 

Kattintson ide és tekintse meg aktuális akcióinkat!

 

 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Vissza a "Legtöbben kérdezték" lapra

Vissza a nyitó oldalra


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Valódi megoldás a páramentes szemüvegre - a szakember ajánlása

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “ házilag páramentesíteni” a szemüveget.
Szakemberként senkinek nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás