Miből áll egy látásvizsgálat?

Mi fog történni velem a látásvizsgálat során?

Pár általános látással, szemmel kapcsolatos elsősorban a múltra vonatkozó kérdéssel kezdődik a vizsgálat. Számoljunk be a homályos látásról, a fejfájásról, az égő, szúró szemekről, vagy a kettős látásról. Számíthatunk kérdésekre munkavégzésünk látásbeli követelményeiről. Segít, ha elmondjuk, hogy milyen távolságra van a számítógép képernyője, az íróasztal, a munkaeszköz. Említsük meg a hobbijainkat, vagy amit sportolunk, ha az speciális szemüveg viselését jelentheti.

A bevezető beszélgetés után következik a computeres mérés. A mérés során a computer szemünket, mint optikai fénytörőeszközt vizsgálja, eredményként adja azt a dioptriát, ami a tökéletes képalkotáshoz szükséges. Ez azonban nem elegendő a szemüveg felírásához, hiszen látószervünk bonyolultabb annál, mint hogy optikája megmérésével korrigálható lehessen látásunk, hiszen két szemünkből az információ a szemidegeken keresztül agyunk hátsó részében kelti a kép érzetét.

 

Computeres látásvizsgálat

 

 

A következő tehát a hagyományos „táblaolvastatós” vizsgálati módszer, melynek során az optometrista meghatározott sorrendben eldöntendő kérdéseket tesz fel, és válaszaink alapján cseréli a lencséket az orrunkra helyezett próbakeretben. Először egyik szemünket eltakarva, jobb, majd bal szemünket teszteli így, utolsó lépésként pedig a kettőt egyszerre. Az így kapott korrekció lesz szemüvegünk dioptriás értéke.

Mennyi ideig tart egy vizsgálat?

20-30 percre mindenképp számítsunk! Az elsietett vizsgálat eredményeként nem biztos, hogy a legmegfelelőbb szemüveg fog elkészülni, amit esetleg évekig vagyunk kénytelenek viselni.

Az optometristák türelemmel végighallgatják az Ön minden kérdését, kérését, a saját érdekét szolgálja, ha nem sietteti munkájukat!

Be kell-e jelentkezni előre?

Mindenképp érdemes.

Szánjunk időt a helyes korrekció megállapítására, nem válik új szemüvegünk hátrányára, ha megtervezzük, pl. az adott nap estéjét látásunk egészségére fordítjuk.

Mit vigyek magammal látásvizsgálatra?

Régi szemüvegünk, kontaktlencsénk adatait, és/vagy magát a régi szemüveg(ek)et.

Amennyiben van dioptriás napszemüvege, kérjük azt is hozza magával!

Fontos tájékozódási pont új szemüvegünk felírásához, mi az, amihez idáig hozzászoktunk.

Kérdése van? 

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Kérjen visszahívást tűlünk!

Visszahívást kérek

 


ÖN mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Bejelentkezem látásvizsgálatra