Milyen szemüveg segíthet a digitális világban 40 év alatt?


Megosztás Facebook

Milyen szemüveglencse segíthet a digitális világban 40 év alatt?

Az első és legfontosabb, hogy a DIGITÁLIS képernyőkhöz  készített szemüveglencse a viselője számára szükséges pontos korrekcióval készüljön el, tehát mindenképpen vegyünk részt egy alapos látásvizsgálaton.

Érdemes elgondolkoznunk szemüveg használatán a sok közeli tevékenységhez (laptop, tablet, okostelefon), mert sokszor a távolra tökéletes látásúaknak is segítséget nyújthat egy jól kiválasztott szemüveglencse, amely csökkenti a szem idő előtti elfáradását. (Ezeket nevezzük összefoglaló kifejezessel alkalmazkodást segítő lencséknek.)

Már 40 év alatt is szüksége lehet a szemünknek ilyen segítségre az egész napos képernyő előtti munkához, különösen, ha úgy érezzük, hogy látásunk hamar elfárad, a sorok sokszor összefutnak vagy gyakran panaszkodunk fejfájásra.

 

Eyezen alkalmazkodást segítő szemüveglencse a kényelmes közeli munkához

 

Milyen szemüveglencsét ajánlunk Önnek monitor elé?

A képernyő előtti munkánál a tökéletes látásélességen túl különösen fontos a kiváló kontraszt, a zavaró oldalsó becsillogások kiküszöbölése is  A szemüveglencsék tükröződéscsökkentése pont ezt a célt szolgálja.

A korszerű antireflex rétegek tehát segítik szemünk erőltetésmentes munkáját, biztosítva egyben a szemüveglencsék tökéletes átlátszóságát, felületvédelmét és könnyű tisztíthatóságát.

A DIGITÁLIS világunk azonban újabb problémákat hozott látásunk számára, mert hidegfehér LED háttérvilágítással készülnek a ma használatos digitális kijelzőink (okostelefon, tablet, laptop, monitor, TV), amelynek az ibolya-kék (látható) fénytartományban nagyon erős fénysugárzása van. Ez nemcsak kifejezetten zavaró a szemünk számára, hanem káros is, mert az időskori makuladegeneráció (AMD) egyik lehetséges okozója. (további rizikófaktort jelentenek: genetikai hajlam, életmód, táplálkozás, dohányzás!)

Fontos tehát a szem ibolya-kék fényvédelme, amit vagy a szemüveglencse alapanyagával vagy egy specális anireflex réteggel vagy ezek kombinációjával tudunk biztosítani.

A Crizal PREVENCIA antireflex réteg védi a szemét a DIGITÁLIS kijelzők káros ibolya-kék fényétől, amely az Eye Protect System alapanyagokkal kombinálva a ma elérhető legnagyobb védelmet adja a szeme számára!


 

Érdemes-e színszűrős szemüveget vásárolni monitor előtti munkához?

Korábban kontrasztfokozó szűrővel (halvány színezés) bevont szemüveglencséket gyártottak csak a régebbi katódsugárcsöves és LCD monitorokhoz, melyek kellemesek voltak a szemnek, mert csökkentetteék a szemkáprázást, és ezzel javították a kontrasztot. Ez a szűrőréteg  használható akár dioptria nélküli szemüveg esetében is, vigyázni kell azonban, mert ha olyan munkakörben dolgozunk, ahol fontos a látott kép színhelyessége, meglepetések érhetnek a színezett szemüveg viselete közben.

Másrészről ezek a színezett lencsék ma már nem nyújtanak védelmet a LED kijelzők szemre káros ibolya-kék sugárzása ellen, ezért mi ezek helyett a színszűrők helyett inkább speciális egy tükröződéscsökkentő réteget ajánlunk, mert az nemcsak növeli a látott kép élességét, kontrasztját és csökkenti a környezet zavaró reflexióit, hanem egyben szűrik a szemre káros ibolya-kék fényt. (400-450nm -> ISO 20772:2018)

 

Essilor Eyezen- a speciálisan digitális képernyőkhöz kifejlesztett szemüveglencse

Közeli tevékenységek esetén szemünk belső izma, mely szemlencsénk fókuszálásáért felel, erőt kell kifejtsen, nincs nyugalmi állapotban. Ugyanakkor a külső, szemmozgató izmok is erősen dolgoznak ekkor, mert közelre nézéskor a szemeket összefelé kell téríteniük (konvergencia)

A hosszan tartó közeli tevékenységek ezért szemfáradáshoz, vagy akár fejfájáshoz is vezethet. A szemfáradás mértéke egyénenként különböző lehet.

A digitális eszközök használatával eltöltött idő folyamatosan nő, így a szemünk kénytelen többet és keményebben dolgozni:

  • A digitális eszközök közelebb helyezkednek el a szemünkhöz
  • Használatuk közben túl mereven nézzük képernyőt és nem pislogunk eleget
  • A képernyők által kibocsátott fény nagyon erős
  • Szemünknek folyamatosan különböző távolságokra lévő tárgyakhoz kell alkalmazkodnia, ami erőteljesen megterheli

Szemünk nem képes ilyen ütemben alkalmazkodni a digitális felhasználói szokásainkhoz:

A közeli(1) tárgyakra koncentrálás, fókuszálás már 20 perc után szemfáradtságot és egyéb panaszokat okozhat!

 

Essilor Eyezen szemüveglencse mindennapos használatra, mely védi és pihenteti szemét a digitális világban  

 

Pihentetni szeretné a szemét?

Megtaláltuk a megoldást a digitális eszközök használata során fellépő szemfáradtság enyhítésére (4)

 

Essilor Eyezen szemüveglencse 

Az Essilor Eyezen lencsecsaládot kimondottan a digitális eszközöket használók számára fejlesztették ki. Optimalizálják a közeli látáskorrekciót, és a szemfáradtság tüneteinek csökkentése által növelik a látáskomfortot.

Az Eyezen viselői tesztei (5) alapján:

  • 10-ből 8 viselő kisebb szemfáradtságot érzékel, mint a korábbi szemüvegével
  • 4-ből 3 viselő fejfájásának mérséklődését tapasztalja

Élvezze a digitális világot az Eyezen szemüveglencsékkel és szeme nem fog elfáradni!

 

 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Vissza a "Legtöbben kérdezték" lapra

Vissza a nyitó oldalra

 

 
(1) Chi & Lin (1998). Hét vizuális fáradtságértékelési módszer összehasonlítása három adatgyűjtési feladatban. Emberi tényezők, 40 (4), 577-590.
(2) Sheppard AL ,Wolffsohn JS. Digitális szemfáradtság: prevalenciája, mérése és enyhítése. BMJ Open Ophthalmology 2018.
(3) Vásárlói kutatás - 4000 személy - US, Fr, Br & CH - Független Intézet - 2014.
(4) Az Eyezen™ 0.4 lencséivel a szemed nem fog elfáradni, mivel az csökkenti a szemfáradtságot legalább 20 perces közeli monitor, vagy digitális eszköz használat során.
(5) EYEZENTM Life viselői teszt - Harmadik független fél - FRANCIAORSZÁG - 2015 (n=76)

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás