Milyen szemüveg segíthet a DIGITÁLIS világban 40 év alatt?

Milyen szemüveglencse segíthet a DIGITÁLIS világban 40 év alatt?

Az első és legfontosabb, hogy a DIGITÁLIS képernyőkhöz  készített szemüveglencse a viselője számára szükséges pontos korrekcióval készüljön el, tehát mindenképpen vegyünk részt egy alapos látásvizsgálaton.

Érdemes elgondolkoznunk szemüveg használatán a sok közeli tevékenységhez (laptop, tablet, okostelefon), mert sokszor a távolra tökéletes látásúaknak is segítséget nyújthat egy jól kiválasztott szemüveglencse, amely csökkenti a szem idő előtti elfáradását. (Ezeket nevezzük összefoglaló kifejezessel alkalmazkodást segítő lencséknek.)

Már 40 év alatt is szüksége lehet a szemünknek ilyen segítségre az egész napos képernyő előtti munkához, különösen, ha úgy érezzük, hogy látásunk hamar elfárad, a sorok sokszor összefutnak vagy gyakran panaszkodunk fejfájásra.

     
 ESSILOR EYEZEN LENCSÉK: PIHENTESSE SZEMÉT AZ ELEKTRONIKUS KIJELZŐK HASZNÁLATA KÖZBEN IS

Milyen szemüveglencsét ajánlunk Önnek monitor elé?

A képernyő előtti munkánál a tökéletes látásélességen túl különösen fontos a kiváló kontraszt, a zavaró oldalsó becsillogások kiküszöbölése is  A szemüveglencsék tükröződéscsökkentése pont ezt a célt szolgálja.

A korszerű antireflex rétegek tehát segítik szemünk erőltetésmentes munkáját, biztosítva egyben a szemüveglencsék tökéletes átlátszóságát, felületvédelmét és könnyű tisztíthatóságát.

A DIGITÁLIS világunk azonban újabb problémákat hozott látásunk számára, mert hidegfehér LED háttérvilágítással készülnek a ma használatos digitális kijelzőink (okostelefon, tablet, laptop, monitor, TV), amelynek az ibolya-kék (látható) fénytartományban nagyon erős fénysugárzása van. Ez nemcsak kifejezetten zavaró a szemünk számára, hanem káros is, mert az időskori makuladegeneráció (AMD) egyik lehetséges okozója. (további rizikófaktort jelentenek: genetikai hajlam, életmód, táplálkozás, dohányzás!)

Fontos tehát a szem ibolya-kék fényvédelme, amit vagy a szemüveglencse alapanyagával vagy egy specális anireflex réteggel vagy ezek kombinációjával tudunk biztosítani.

A Crizal PREVENCIA antireflex réteg megvédi a szemét a DIGITÁLIS kijelzők káros ibolya-kék fényétől, amely az Eye Protect System alapanyagokkal kombinálva a ma elérhető legnagyobb védelmet adja a szeme számára!


Érdemes-e színszűrős szemüveget vásárolni monitor előtti munkához?

Korábban kontrasztfokozó szűrővel (halvány színezés) bevont szemüveglencséket gyártottak csak a régebbi katódsugárcsöves és LCD monitorokhoz, melyek kellemesek voltak a szemnek, mert csökkentetteék a szemkáprázást, és ezzel javították a kontrasztot. Ez a szűrőréteg  használható akár dioptria nélküli szemüveg esetében is, vigyázni kell azonban, mert ha olyan munkakörben dolgozunk, ahol fontos a látott kép színhelyessége, meglepetések érhetnek a színezett szemüveg viselete közben.

Másrészről ezek a színezett lencsék ma már nem nyújtanak védelmet a LED kijelzők szemre káros ibolya-kék sugárzása ellen, ezért mi ezek helyett a színszűrők helyett inkább speciális egy tükröződéscsökkentő réteget ajánlunk, mert az nemcsak növeli a látott kép élességét, kontrasztját és csökkenti a környezet zavaró reflexióit, hanem egyben védi is a szemet a káros ibolya-kék fénytől.

ESSILOR EYEZEN - a speciálisan DIGITÁLIS képernyőkhöz kifejlesztett szemüveglencse

Közeli tevékenységek esetén szemünk belső izma, mely szemlencsénk fókuszálásáért felel, erőt kell kifejtsen, nincs nyugalmi állapotban. Ugyanakkor a külső, szemmozgató izmok is erősen dolgoznak ekkor, mert közelre nézéskor a szemeket összefelé kell téríteniük (konvergencia)

A hosszan tartó közeli tevékenységek ezért szemfáradáshoz, vagy akár fejfájáshoz is vezethet. A szemfáradás mértéke egyénenként különböző lehet.

A digitális eszközök használatával eltöltött idő folyamatosan nő, így a szemünk kénytelen többet és keményebben dolgozni:

  • A digitális eszközök KÖZELEBB helyezkednek el a szemünkhöz
  • Használatuk közben túl mereven nézzük képernyőt és NEM PISLOGUNK eleget
  • A képernyők által kibocsátott fény NAGYON ERŐS
  • Szemünknek folyamatosan különböző távolságokra lévő tárgyakhoz kell alkalmazkodnia, AMI ERŐTELJESEN MEGTERHELI

Szemünk nem képes ilyen ütemben alkalmazkodni a digitális felhasználói szokásainkhoz:

A KÖZELI(1) tárgyakra koncentrálás, fókuszálás már 20 PERC után szemfáradtságot és egyéb panaszokat okozhat!

ESSILOR EYEZEN SZEMÜVEGLENCSE MINDENNAPOS HASZNÁLATRA, MELY VÉDI ÉS PIHENTETI SZEMÉT A DIGITÁLIS VILÁGBAN  


PIHENTETNI SZERETNÉ A SZEMÉT?


MEGTALÁLTUK A MEGOLDÁST A DIGITÁLIS ESZKÖZÖK HASZNÁLATA SORÁN FELLÉPŐ

SZEMFÁRADTSÁG ENYHÍTÉSÉRE (4)


ESSILOR EYEZEN SZEMÜVEGLENCSE MINDENNAPOS HASZNÁLATRA, MELY VÉDI ÉS PIHENTETI SZEMÉT A DIGITÁLIS VILÁGBAN 2 

Az Essilor EYEZEN lencsecsaládot kimondottan a DIGITÁLIS eszközöket használók számára fejlesztették ki. Optimalizálják a közeli látáskorrekciót, és a szemfáradtság tüneteinek csökkentése által növelik a látáskomfortot.

 Az EYEZEN viselői tesztei (5) alapján:

  • 10-ből 8 viselő kisebb szemfáradtságot érzékel, mint a korábbi szemüvegével
  • 4-ből 3 viselő fejfájásának mérséklődését tapasztalja

 

ÉLVEZZE A DIGITÁLIS VILÁGOT AZ EYEZEN LENCSÉKKEL

ÉS SZEME NEM FOG ELFÁRADNI!

 

Kérdése van? 

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Hívás most


ÖN mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

 

Online időpontfoglalás 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(1) Chi & Lin (1998). Hét vizuális fáradtságértékelési módszer összehasonlítása három adatgyűjtési feladatban. Emberi tényezők, 40 (4), 577-590.
(2) Sheppard AL ,Wolffsohn JS. Digitális szemfáradtság: prevalenciája, mérése és enyhítése. BMJ Open Ophthalmology 2018.
(3) Vásárlói kutatás - 4000 személy - US, Fr, Br & CH - Független Intézet - 2014.
(4) Az Eyezen™ 0.4 lencséivel a szemed nem fog elfáradni, mivel az csökkenti a szemfáradtságot legalább 20 perces közeli monitor, vagy digitális eszköz használat során.
(5) EYEZENTM Life viselői teszt - Harmadik független fél - FRANCIAORSZÁG - 2015 (n=76)