Milyen szemüveg segíthet a DIGITÁLIS világban a GYERMEKEKnek?

Miért van szüksége a gyerekeknek egy új típusú szemüvegre a DIGITÁLIS világban?


A mai DIGTÁLIS világunkban a gyermekeink sokkal hamarabb kerülnek kapcsolatba a digitális tartalmakkal, mint korábban.

Gondoljunk csak bele, hogy mi szülőként mennyi időt töltünk a különböző képernyők előtt és ezzel milyen mintát mutatunk a gyermekeinknek! Ők már szinte a "kezükben a tablettel" születnek!

Essilor Eyezen START - Style Optika

Nagyon elhivatottnak kell lennie annak a szülőnek, aki iskolás korig nem engedi a gyereknek a digitális tartalmak "fogyasztását". Így aztán előbb-utóbb előkerül a tablet vagy okostelefon és a gyerek azon nézi a rajzfilmeket és meséket, vagy használja tanulásra és játékra.

Nem tisztünk ezt a helyzetet minősíteni, hiszen mindenkinek más erről az elképzelése, de egy biztos: a digitális képernyők használata a gyermekek látását is kedvezőtlenül befolyásolja!

Egyrészt ezeknek az eszközöknek a használata közben szemük ki van téve a digitális képernyőkből érkező ibolya-kék sugárzásnak, másrészt, ha hagyományos szemüveglencsét viselnek, akkor a lencse alján átnézve egy széli tozításokkal terhelt kép jut a retinára (ideghártya), amely feleslegesen terheli a vegetatív idegrendszerüket és fárasztja a szemüket.

Eyezen START szemüveglencsék - a DIGITÁLIS világ kihívásaira

A digitális eszközöket egészen más módon használjuk, nemcsak a nézési távolság kerül közelebb, hanem lejjebb is tartjuk azokat, mint pl. egy könyvet vagy újságot, tehát a szemünket fogjuk lejjebb vinni használatukkor.

Ráadásul mivel képernyőjük sokkal kisebb, így a szöveg is, ami fokozott koncentrációt kíván az olvasás közben!

A jó hír, hogy van már megoldás ezekre problémára :)

Mi a MEGOLDÁS a DIGTÁLIS képernyők okozta problémákra a gyerekek esetében?

A hagyományos szemüveglencsék több mint 100 éve szolgálnak minket, de a mai digitális világra már nem optimálisak, hiszen megalkotásukkor egészen más szempontok voltak fontosak, mint manapság.

Az Essilor által kifejlesztett Eyezen KIDS (6-12 éves korig) és  Eyezen START szemüveglencsék (12 éves kortól) egyrészt alapanyagukban kékfény szűrősek, mert az Eye Protect System kiszűri a szemre káros ibolya-kék fénysugárzás kb. 20 %-át, másrészt kérhetőek Crizal PREVENCIA réteggel, ami újabb kb. 20%-ban kiszűri az ibolya-kék fényt, így dupla védelmet adnak.

Az Essilor Eyezen KIDS és Eyezen START szemüveglencsék DualOptim felületkialakítással rendelkeznek, ahol nemcsak a távoli rész torzítás-mentességére fordítottak figyelmet, hanem a lencsén lefelé nézve a közelre használt részen is optimalizálták a felületet. A DualOptim felületkialakítással akár 60%-al is csökkenthető a széli torzítások mértéke!

A digitális lencsetervezéssel és gyártással keszült Eyezen KIDS és Eyezen START szemüveglencsék:

 - Jobb látásélességet biztosítanak közelre is
 - Pihentetik a szemet
 - Élesebb, kontrasztosabb látást adnak
 - Védenek a szemre káros ibolya-kék fénysugarak ellen
 - Csökkentik a szemkáprázást

Így gyermekünk a digitális eszközök használata közben lefelé nézve egy ideálisan kialakított optikai részen néz keresztül, amelynek az eredménye -> kisebb szemfáradás és idegrendszeri megterhelés.

Kérdése van? 

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!


Hívás most

 


ÖN és gyermeke mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

 Online időpontfoglalás