Milyen szemüveg segíthet a DIGITÁLIS világban a GYERMEKEKnek?

Miért van szüksége a gyerekeknek egy új típusú szemüvegre a DIGITÁLIS világban?

A mai DIGTÁLIS világunkban a gyermekeink sokkal hamarabb kerülnek kapcsolatba a digitális tartalmakkal, mint korábban. Gondoljunk csak bele, hogy mi szülőként mennyi időt töltünk a különböző képernyők előtt és ezzel milyen mintát mutatunk a gyermekeinknek! Ők már szinte a "kezükben a tablettel" születnek!

Essilor Eyezen START - Style Optika

Nagyon elhivatottnak kell lennie annak a szülőnek, aki iskolás korig nem engedi a gyereknek a digitális tartalmak "fogyasztását". Így aztán előbb-utóbb előkerül a tablet vagy okostelefon és a gyerek azon nézi a rajzfilmeket és meséket, vagy használja tanulásra és játékra.

Nem tisztünk ezt a helyzetet minősíteni, hiszen mindenkinek más erről az elképzelése, de egy biztos: a digitális képernyők használata a gyermekek látását is kedvezőtlenül befolyásolja!

Egyrészt ezeknek az eszközöknek a használata közben szemük ki van téve a digitális képernyőkből érkező ibolya-kék sugárzásnak, másrészt, ha hagyományos szemüveglencsét viselnek, akkor a lencse alján átnézve egy széli tozításokkal terhelt kép jut a retinára (ideghártya), amely feleslegesen terheli a vegetatív idegrendszerüket és fárasztja a szemüket.

A digitális eszközöket egészen más módon használjuk, nemcsak a nézési távolság kerül közelebb, hanem lejjebb is tartjuk azokat, mint pl. egy könyvet vagy újságot, tehát a szemünket fogjuk lejjebb vinni használatukkor.

Ráadásul mivel képernyőjük sokkal kisebb, így a szöveg is, ami fokozott koncentrációt kíván az olvasás közben!

A jó hír, hogy van már megoldás ezekre problémára :)

Mi a MEGOLDÁS a DIGTÁLIS képernyők okozta problémákra a gyerekek esetében?

A hagyományos szemüveglencsék több mint 100 éve szolgálnak minket, de a mai digitális világra már nem optimálisak, hiszen megalkotásukkor egészen más szempontok voltak fontosak, mint manapság.

Az Essilor által kifejlesztett Eyezen START szemüveglencsék egyrészt alapanyagukban kékfény szűrősek, mert az Eye Protect System kiszűri a szemre káros ibolya-kék fénysugárzás kb. 20 %-át, másrészt kérhetőek Crizal PREVENCIA réteggel, ami újabb kb. 20%-ban kiszűri az ibolya-kék fényt, így dupla védelmet adnak.

Az Essilor Eyezen START szemüveglencsék DualOptim felületkialakítással rendelkeznek, ahol nemcsak a távoli rész torzítás-mentességére fordítottak figyelemt, hanem a lencsén lefelé kinézve is optimalizálták a felületet. A DualOptim felületkialakítással akár 60%-al is csökkenthető a széli torzítások mértéke!

A digitális lencsetervezéssel és gyártással keszült Eyezen START szemüveglencsék:

 - Jobb látásélességet biztosítanak közelre is
 - Pihentetik a szemet
 - Élesebb, kontrasztosabb látást adnak
 - Védenek a szemre káros ibolya-kék fénysugarak ellen
 - Csökkentik a szemkáprázást

Így gyermekünk a digitális eszközök használata közben lefelé nézve egy ideálisan kialakított optikai részen néz keresztül, amelynek az eredménye -> kisebb szemfáradás és idegrendszeri megterhelés.

Kérdése van? 

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Kérjen visszahívást tűlünk!

 

Visszahívást kérek

 


ÖN és gyermeke mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

 

Online időpontfoglalás