Romlik-e a szemünk a szemüvegtől?

Romlik-e a szemünk a szemüvegtől?

Ha valaki szemüveges, az nem betegség, hanem állapot. Látásunk milyensége elsősorban szemünk adottságaitól (pl. méreti jellemzőitől) függ, ugyanúgy, ahogy például ruhaméretünk testalkatunk jellemzőitől.

Ahogyan az évek során változunk, úgy változik ruhaméretünk is, ha hízunk, nagyobbat vagyunk kénytelenek venni, ha fogyunk, örömmel szaladunk a varrónőhöz, vegyen be a kitágult nadrágból.

Gondoljunk csak bele...a szűk nadrág okozta súlygyarapodásunkat?

Testi adottságaink mellett látásunk is változhat évről évre, ilyenkor - ahogyan ruháinkat is lecseréljük - más szemüvegre lehet szükségünk.

Persze vannak szerencsések, akiknek sok éven keresztül ugyanaz az erősségű szemüveg jó, irigyeljük azokat is, akik 40 éves korukban is képesek felvenni az érettségi öltönyüket. :)

Szemünk „romlását” tehát nem a szemüveg idézi elő! 

A „romlást” ilyenkor inkább „változásnak” kellene nevezzük.

Persze mindig akadnak olyanok, akik - talán inkább szenzáció hajhászás céljából - újra meg újra előhozzák ezt a témát, de szakmailag nem támasztható alá, miért is romlana a szem állapota a szemüveg viselésétől!

Mi történik a szemünkkel a szemüveg viselése közben?

 A szemüveg látásjavító eszköz, amelynek a nevében is benne van, hogy a látást javítania kell, tehát élesebben, jobban kell vele lássunk, mint nélküle.

Amennyiben ez nem így van, akkor az a szemüveg nekünk nem megfelelő, ilyenkor tanácsos bejelentkezni látásvizsgálatra, vagy amennyiben az új szemüveggel sem javítható a látásunk, akkor szemészeti vizsgálatra, hiszen előfordulhat hogy valamilyen szembetegség miatt nem látunk jól!

A fejlett országokban leggyakrabban előforduló szembetegségek között a szürkehályog (azaz a szemlencse elöregedése és átlátszatlanná válása), a zöldhályog (amely a szemnyomás kóros megemelkedése) és az időskori makula degeneráció (amely az éleslátás helyének a megbetegedése)

Ha szemüveg nélkül nem látunk élesen, bár szemünknek nincs semmilyen betegsége, akkor bizony a látás javítására van szükség. Ilyenkor viselhetünk szemüveget vagy kontaktlencsét, de akár meg is műttethetjük a szemünket lézeres eljárással.

Amikor látásjavító eszközt viselünk, akkor - ideális esetben - a látott kép a szemfenéken az ideghártya sárgafoltjára fókuszálódik, így újra élesen látunk. 

A látásjavító eszköz tehát nem rontja a látásunkat, hanem éppen ellenkezőleg, javítja azt!

Az igaz, hogy a meglévő látáshibát nem tudja megjavítani, de használatával élesen láthatunk!

Sokan azért nem akarnak szemüveget viselni, mert úgy gondolják, hogy a szemük ellustul és csak tovább romlik...

Tapasztalatból modhatjuk - szemüvegesek lévén - hogy ez nem így van!

A szemben lévő izmok működését a vegetatív idegrendszerünk irányítja, így ugyanúgy nem lehet edzeni őket, mint a beleket vagy a légző izmokat!


 Kérdése van? 

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Kérjen visszahívást tűlünk!

Visszahívást kérek

 


ÖN mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás 

 
 
 
 
 
 
 
A szemvizsgálat több, mint látáskorrekció