Szemüveglencsék alapanyaga

Üveg vagy műanyag lencsét szeretne? – hangzott el sokáig a kérdés szemüveg vásárlásakor.

Ma már nem ilyen egyszerű a dolog, mert a választást befolyásolja a szemüvegkeret típusa is…

A szemüvegoptika legrégebben használt alapanyaga az üveg. Az 1960-as évektől használják csak a műanyagot szemüveglencsék gyártására. A polikarbonát anyagot kezdetben csak a hadiipar használhatta, napjainkra azonban széles körben elterjedt (pl. CD, DVD alapanyaga). Munkavédelmi szemüvegek után dioptriás változatban is elkezdték gyártani a ’80-as évektől.

Melyek az üveg lencse tulajdonságai szemüveg viselési szempontból?

Előnye a keménysége miatti karcokkal szembeni nagy ellenálló képesség, hátránya hogy könnyen törik és súlya kb. duplája a műanyag lencséknek, ezért könnyebben lecsúszik szemüvegünk orrunkról viselés közben. Az egyre magasabb törésmutatójú üveg lencsék egyre vékonyabb szemüvegek elkészítését teszik lehetővé, de ez a vékonyítás az üveg esetében nem jár együtt súlycsökkenéssel, sőt… (Lásd: Szemüveglencsék törésmutatója)

Melyek a műanyag lencse tulajdonságai szemüveg viselési szempontból?

Előnye hogy könnyű (kb. fele olyan súlyú, mint az üveglencse) és nem törékeny, hátránya, hogy felületkezelés nélkül kisebb a karcokkal szembeni ellenálló lépessége.
Az egyre magasabb törésmutatójú műanyag lencsék egyre vékonyabb szemüvegek elkészítését teszik lehetővé, melyek még könnyebbek hagyományos társaiknál! (Lásd: Szemüveglencsék törésmutatója)

Melyek az Airwear polikarbonát lencse tulajdonságai szemüveg viselési szempontból?

Az Airwear szemüveg lencsék előnye, hogy BIZTONSÁGOS (extrém ütésálló) és KÖNNYŰ viselet (kevesebb, mint fele olyan súlyú, mint az üveglencse), tehát nem csúszkál le az orron viselet közben! Kitűnő felületkezelésekkel élettartama megnő és magas látáskomfortot nyújt. (Lásd: Szemüveglencsék bevonatai)

 
A töréssel szembeni ellenálló képessége 12x nagyobb a műanyag lencsénél, ezért különösen alkalmas a ma népszerű fúrt és damilos keretekhez és biztonságos volta miatt különösen ajánlható gyerekek, sportolók és idősebbek részére. A munkavédelmi szemüvegeknek is ideális alapanyaga. Törésmutatója 1,59, tehát a középmagas törésmutatójú, VÉKONYÍTOTT alapanyagok csoportjába tartozik. Tökéletes VÉDELMET nyújt a nap szemre káros (UV) sugarai ellen. (UVA-UVB=100%) (Lásd: Szemüveglencsék törésmutatója).

Önnek BIZTONSÁGOS a szemüveglencséje?

Belegondolt már abba, hogy mi történne szemüvegével egy esés, sportsérülés vagy bármilyen egyéb baleset következtében?

Vajon mostani szemüvege kibírná az ütést vagy a szeme épsége bánná a dolgot? 

Amennyiben Ön szeretne egy kényelmes, vékony és BIZTONSÁGOS szemüveget, várjuk szeretettel üzletünkben! 

Kérdése van?

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Kérjen visszahívást tűlünk!

Visszahívást kérek

 


ÖN mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

 
 
 

Vissza a nyitó oldalra 

 

Airwear - a könnyű és biztonságos lencse