AZ EGYSZER HASZNÁLATOS KONTAKTLENCSE

Napi kontaktlencse viselet

Az egyszer használatos, vagyis napi kontaktlencsék

A kontaktlencsék között több típust különböztetünk meg kihordási idő szerint. Az egyszer használatos, eldobható vagy napi kontaktlencséket napi rendszerességgel cseréljük. Nap elején felhelyezzük azt szemünkre, este lefekvés előtt levesszük, eldobjuk, majd másnap reggel mindig egy új, friss lencsét teszünk fel.

Melyek a napi viseletű kontaktlencsék előnyei?

Ezek a lencsék a havi vagy kéthetes kontaktlencsékkel szemben, tisztítást és fertőtlenítést nem igényelnek, ezzel időt spórolhatunk meg. Nap végén, amikor fáradtan haza érünk, csak annyi a teendőnk, hogy levesszük szemünkről a kontaktlencséket és eldobjuk azokat.

Az egyszer használatos kontaktlencsék megoldást nyújtanak az allergiás reakciók csökkentésére is. Mivel a kontaktlencsét nap végén eldobjuk, ezért a lencse felületére rátapadt pollenek, allergizáló anyagok is eltávolításra kerülnek.
Előnnyel jár a mindennapos új lencse használata, mert könnyebben elkerülhetőek a fertőzések, baktériumok.

Az egyszer használatos kontaktlencse 1

Milyen alapanyagból készülnek az egyszer használatos kontaktlencsék?

Ahogy manapság a legtöbb lágy kontaktlencsét, így ezt is hidgrogél vagy szilikon-hidrogél alapanyagból készítik. A szilikon-hidrogél lencsék előnye az eddigi összes alapanyaggal szemben leginkább az oxigénáteresztő képességben nyilvánul meg, továbbá nagyon kényelmes viseletet biztosít és nagyon jó nedvességtartó képességgel rendelkezik.

Milyen elvárások vannak egy kontaktlencsével szemben?

Fontos, hogy jól illeszkedjen a szemünkre a lencse, kényelmes viseletet biztosítson a nap végére is. Megfelelő átmérővel, görbülettel és jó oxigénáteresztő képességgel rendelkezzen, ne okozzon idegentest érzést. A számunkra legmegfelelőbb kontaktlencse kiválasztásában az optometrista kollégák nyújtanak segítséget.

Az egyszer használatos kontaktlencse 2

Kinek ajánljuk?

Praktikus lehet azok azok számára akik a szemüveg viselése mellett csak pár alkalommal szeretnének kontaktlencsét viselni, például hétvégi alkalmakra, stb.
Továbbá előnyös sportolóknak, illetve olyan munkakörben dolgozóknak, ahol a szemüveg viselése nem megoldható.

Kérdése van a kontaktlencsékkel kapcsolatban? Keressen minket, szívesen segítünk Önnek!

Online időpontfoglalás

Hívás most

STYLE OPTIKA SZEMÜVEG, NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST- VARILUX MESTER OPTIKA

-A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze kezelőorvosát!-

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Kapcsolódó bejegyzések

További blogbejegyzések