Az egyszer használatos kontaktlencse


Megosztás Facebook

Az egyszer használatos, vagyis napi kontaktlencsék

 A kontaktlencsék között több típust különböztetünk meg kihordási idő szerint. Az egyszer használatos, eldobható vagy napi kontaktlencséket napi rendszerességgel cseréljük. Nap elején felhelyezzük azt szemünkre, este lefekvés előtt levesszük, eldobjuk, majd másnap reggel mindig egy új, friss lencsét teszünk fel.

 

Melyek a napi viseletű kontaktlencsék előnyei?

Ezek a lencsék a havi vagy kéthetes kontaktlencsékkel szemben, tisztítást és fertőtlenítést nem igényelnek, ezzel időt spórolhatunk meg. Nap végén, amikor fáradtan haza érünk, csak annyi a teendőnk, hogy levesszük szemünkről a kontaktlencséket és eldobjuk azokat.

Az egyszer használatos kontaktlencsék megoldást nyújtanak az allergiás reakciók csökkentésére is. Mivel a kontaktlencsét nap végén eldobjuk, ezért a lencse felületére rátapadt pollenek, allergizáló anyagok is eltávolításra kerülnek.
Előnnyel jár a mindennapos új lencse használata, mert könnyebben elkerülhetőek a fertőzések, baktériumok.

 

Az egyszer használatos kontaktlencse 1

 

Milyen alapanyagból készülnek az egyszer használatos kontaktlencsék?

Ahogy manapság a legtöbb lágy kontaktlencsét, így ezt is hidgrogél vagy szilikon-hidrogél alapanyagból készítik. A szilikon-hidrogél lencsék előnye az eddigi összes alapanyaggal szemben leginkább az oxigénáteresztő képességben nyilvánul meg, továbbá nagyon kényelmes viseletet biztosít és nagyon jó nedvességtartó képességgel rendelkezik.

 

Milyen elvárások vannak egy kontaktlencsével szemben?

Fontos, hogy jól illeszkedjen a szemünkre a lencse, kényelmes viseletet biztosítson a nap végére is. Megfelelő átmérővel, görbülettel és jó oxigénáteresztő képességgel rendelkezzen, ne okozzon idegentest érzést. A számunkra legmegfelelőbb kontaktlencse kiválasztásában az optometrista kollégák nyújtanak segítséget.

 

Az egyszer használatos kontaktlencse 2

 

Kinek ajánljuk?

Praktikus lehet azok azok számára akik a szemüveg viselése mellett csak pár alkalommal szeretnének kontaktlencsét viselni, például hétvégi alkalmakra, stb.
Továbbá előnyös sportolóknak, illetve olyan munkakörben dolgozóknak, ahol a szemüveg viselése nem megoldható.

 

Kérdése van a kontaktlencsékkel kapcsolatban? Keressen minket, szívesen segítünk Önnek!

Hívás most

Szeretne bejelntkezni kontaktlencse vizsgálatra?

Online időpontfoglalás

 

-A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze kezelőorvosát!-


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás