Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai


Megosztás Facebook

Mire kell figyelnünk, hogy a legmegfelelőbb szemüveget válasszuk és miért optikai szaküzletben a legbölcsebb döntés ezt megrendelnünk? Milyen hátulütői lehetnek az internetes szemüvegvásárlásnak?

Az online vásárlás mára a mindennapok megkerülhetetlen részévé vált. Az interneten, különböző webáruházakból szerezzük be ruházatunkat, digitális eszközeinket, otthonunk bútorait, akár már az élelmiszereket is és még sorolhatnánk a végtelenségig. Mi a helyzet azonban az online szemüvegvásárlással?  Az internetet böngészve rengeteg optikai webáruházat találhatunk, ahonnan néhány kattintással, adataink megadásával pillanatok alatt megrendelhetjük új szemüvegkeretünket vagy akár komplett dioptriás szemüvegünket. Az online vásárlás mögül azonban hiányzik a megfelelő szakmai tanácsadás. Ennek hiányában új szemüvegünk nem biztos, hogy a megfelelő látás-és viselési komfortot fogja nyújtani.

Megfelelő lesz nekem az online kiválasztott szemüvegkeret mérete?

A szemüvegkeretek esetebén rengeteg fontos tényezőt kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy a választott modell hosszútávon jól használható legyen. Az egyik legfontosabb ezek közül a szemüvegkeret mérete. Például egy cipőt csupán lábméretünk alapján és a webáruházak által feltüntetett mérettáblázat segítségével megrendelhetünk, azonban a szemüvegkeretek esetében ennél jóval többről van szó. A keretek több mérettel is rendelkeznek, úgy mint a lencsék kalibere, az orr rész (híd) szélessége, -ezek együttesen adják a frontrész teljes szélességét-, vagy a szárak hosszúsága. Ezen adatok összesége kell, hogy passzoljon arcunk adottságaihoz. A szemüvegkeret webshopok igaz, hogy segítséget nyújtanak a méretek feltüntetésével, de biztosak vagyunk benne, hogy arcunk paramétereit pontosan meg tudjuk határozni ehhez? Ugye, hogy nem is olyan egyszerű!

Internetes szemüvegvásárlás során nem biztos, hogy a keret mérete megfelelő lesz számunkra 

Egyes oldalakon találkozhatunk olyan lehetőséggel, hogy a kiválasztott keretet online fel tudjuk próbálni. Ez egy szuper dolog, azonban csak arra elegendő, hogy megtekintsük, a kiszemelt termék vajon hogy mutatna arcunkon viselés közben. Ez az online próba azonban a megfelelő méret meghatározására nem alkalmas, ezek a szoftverek úgy vannak programozva, hogy a webkamerán keresztül látott, bármely típusú arcbeállítottsághoz hozzá igazítják a felpróbálni kívánt modellt.

Hogyan találhatjuk meg akkor a számunkra tökéletes méretet? A legoptimálisabb megoldás, ha az optikát választjuk, ahol rengeteg féle szemüvegkeret típussal találkozhatunk és egymás után próbálhatjuk fel azokat, ez valljuk be megkönnyíti döntésünket. Biztosak lehetünk abban, hogy egy üzletbe betérve, egy tapasztalt optikus megfelelő segítséget fog tudni nyújtani számunkra, hiszen rengeteg emberrel találkozott már munkája során, ismeri a különböző arcformákat, tisztában van az optika készletével, a különböző márkák méretezéseivel és zsigerből tudja, hogy az ügyfél anatómiai adottságaihoz mérten mely típusok bizonyulhatnak a legjobb választásnak.


Milyen alapanyagú keretet válasszak? Megfelelő minőséget kapok?

A szemüvegkeretek alapanyagát tekintve ma már rengeteg típus megtalálható az optikai piacon. Gyártónként eltérő minőségű lehet akár két ugyanolyan típusú alapanyagból készült termék is, hiszen más-más módszerrel történhet a gyártásuk. Mivel az online vásárlás során nem tudjuk kezünkbe venni a megrendelni kívánt terméket, így elképzelhető, hogy csak utólag derül ki számunkra, hogy silány minőséget vásároltunk.

Amennyiben optikai szaküzletben készíttetjük el szemüvegünket, úgy ahogy a megfelelő méret kiválasztásánál, úgy a magas minőség megtalálásában is nyugodt szívvel bízhatjuk magunkat látszerészünkre.


Optikai szaküzletben való szemüvegvásárláskor teljeskörű szolgáltatást kaphatunk


Vajon eredeti az a termék, amit webáruházból rendelek? Van rá garancia?

A webáruházak kínálatában temérdek  márkás szemüvegkeret megtalálható. Olyan minőségi hamisítványok léteznek manapság, hogy interneten keresztül szinte lehetetlen kiszűrni melyik az eredeti termék. Ezzel szemben az optikai szaküzletekben eredetiséget igazoló dokumentum is tartozik a keretekhez, ezáltal biztosak lehetünk abban, hogy valóban márkás terméket vásárolunk.

Elsődleges szempontok közé tartozik egy szemüveg vásárlásánál a megfelelő garanciális háttér. Miért fontos ez?Kezdjük a legelején. Előfordulhat, hogy a teljesen új szemüvegkeret gyártási hibával rendelkezik. Ezt a hibát ugyebár az online megrendelést megelőzően nem láthatjuk a terméken. Megérkezik hozzánk a termék, jól szemügyre vesszük és tegyük fel felfedezünk rajta egy esztétikai hibát, karcot. A terméket ugyan visszaküldhetjük a forgalmazónak, ugyanakkor egyrészt időt veszítünk vele, az ügyintézés és elbírálás több napot is igénybe vehet. Ez az eshetőség lehet a kisebbik rossz. A nagyobb gondok ott kezdődnek, mikor a keret alkatrészein esetleg mikrosérülések keletkeznek a gyártás, szállítás során. Ezek olyan szabad szemmel nem látható hibák, amelyekre lehet, hogy csak több hét vagy akár több hónap használat után derül fény.

Képzeljük csak el, hogy az említett keretünkbe készíttettünk egy magas minőségű, személyre szabott szemüveglencsét, melynek párja jócskán súrolja a százezres kategóriát, a keret pedig egy kis idő múlva megadja magát. A keretet online vásároltuk meg, így az optikában arra nem tudunk garanciát érvényesíteni, így hát kénytelenek vagyunk visszaküldeni a webáruháznak. Az ügyintézés szintén hosszadalmas, ez idő alatt nem tudjuk használni szemüvegünket. Jó esetben kicserélik és küldenek egy ugyanolyan típust, amelybe a szakember a már meglévő lencséinket visszailleszti, de mi történik ha az adott keret már kifutott és nem elérhető? Ekkor ugyan nagy bajban vagyunk, hiszen ha még kapunk is egy csere terméket, a szemüveglencséink a továbbiakban használhatatlanok, mivel az új keret más formával és méretekkel rendelkezik.

Érdemes tehát optikai szaküzletben elkészíttetnünk komplett szemüvegünket, így teljeskörű garanciát kaphatunk, sőt ha javításra van szükségünk az optikában ezt is gyorsan elintézhetjük és nem szükséges nélkülöznünk szemüvegünket hosszú időn keresztül.

 

Kerülje el Ön is ezeket a kellemetlen helyzeteket, látogasson el hozzánk személyesen!

Segítünk Önnek megtalálni a legmegfelelőbb szemüvegkeretet, amely tökéletesen passzol stílusához és tükrözi egyéniségét.  Gondoskodjon szemüvegéről és válassza új szemüvegbiztosításunkat.

Tartson velük a cikkünk következő részében is, ahol elmondjuk milyen pluszt ad egy teljeskörű optikai szolgáltatás, amelyet szaküzletben megkaphatunk, online vásárlásunk során azonban nem.

Online időpontfoglalás


Kérdése van? Keressen minket bizalommal!


Hívás most


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás