INGYENES SZEMVIZSGÁLAT

Ebben a blogcikkben szeretnénk körüljárni az ingyenes szemvizsgálatot, mert ez a kifejezés szinte beleivódott már a köztudatba és sokan meglepődnek, ha ezt a szolgáltatást valahol esetleg pénzért kapják.

Nézzük meg milyen tárgyi feltételek szükségesek ahhoz, hogy egy szemvizsgálatot el lehessen végezni?

Először is szükség van egy megfelelő helyiségre. A szemvizsgáló helyiség méretének minimum követelménye a szakminisztérium által meghatározott és öltözőt, külön mellékhelyiséget is szükséges kialakítani mellé. A helyiségben karos csapteleppel ellátott mosdó kell rendelkezésre álljon, amiből vízmintát kell vetetni és be kell vizsgáltatni, hogy megfelelő-e a minősége.

A rendelőt megvásárolhatjuk, vagy bérelhetjük, mindkét esetben költséges a mai árak mellett...és természetesen világításról és fűtésről, és megfelelő szellőzésről is kell gondoskodni a helyiségben ősztől tavaszig, illetve hűteni kell tavasztól őszig!

Ezt követi a szükséges egészségügyi szakmai minimum feltételek teljesítése, amely az előírt szemészeti műszerek beszerzéséből áll. Az alap műszerezettség közé tartozik a szemvizsgáló computer, a réslámpa, a vízusjel vetítő vagy vizsgáló tábla, de kiegészülhet  szemnyomás mérővel, szemfenék vizsgálathoz funduskamerával, vagy akár Polatest készülékkel.

ingyenes szemvizsgálat - réslámpa

A szemészeti műszerek precíziós optikával rendelkeznek, kis szériában készülnek, ezért rendkívül költségigényesek, könnyen 10-15 millió Ft fölé emelkedhet egy korszerű szemészeti vizsgáló berendezése.

Már csak az akadálymentesítésről kell gondoskodni és így lassacskán minden összeáll ahhoz, hogy az ANTSZ egy kiszállás alkalmával mindezeket leellenőrizze és az engedélyre rákerülhessen a pecsét.

Melyek a szemvizsgálat személyi feltételei?

Szemvizsgálatot Szemész Szakorvos vagy Optometrista végezhet. A Szemész Szakorvos mellé Asszisztens alkalmazása is szükséges.

Ebből könnyen kitalálható, milyen anyagi vonzata van a rendszeres személyi költségeknek. És akkor még nem is beszéltünk az alap- illetve továbbképzésekkel kapcsolatos kiadásokról!

Végül nézzük az érem másik oldalát az ingyenességet!

Az előbbiek fényében azt gondolom hogy INGYENES szolgáltatásként adni a szemvizsgálatot lehetséges, de akkor valahol máshol kell visszahozni mindazokat a befektetéseket és személyi költségeket, amelyek a piaci alapú, hosszú távú, biztos alapon való működtetéshez szükségesek!

Komolyan gondolja ezután bárki is, hogy VALÓBAN INGYEN kapja a szemvizsgálatot?

ingyenes szemvizsgálat

Ha igen, akkor utolsó gondolatként egy jogi érdekességre hívnám fel a figyelmet!

Ha INGYEN kaptam egy szolgáltatást és mégsem látok a szemüveggel, akkor milyen jogalapom van a reklamációra? Hiszen nem fizettem érte, milyen alapon reklamálhatnék?

Egy szónak is száz a vége...INGYENES szemvizsgálat piaci alapon egészen egyszerűen nem lehetséges, mert gazdaságilag egy anyagi csőd lenne a vége!

Miért találkozhatunk mégis lépten-nyomon INGYENES szemvizsgálat hirdetésekkel?

Mert jól hangzik...és jól esik hallani és elhinni, hogy valamit INGYEN kapunk!

Pedig csak egy egészen picit kell belegondolnunk midabba, amiről ez a cikk szólt és magunktól rá fogunk jönni, hogy az ingyenességet mindig meg kell fizetni valahol, mert INGYEN nem dolgozik senki!

Mennyibe kerül a szemvizsgálat a STYLE OPTIKA üzletében?

A STYLE OPTIKA szalonban a Szemész Szakorvosi vizsgálat mind gyermekek, mind felnőttek részére 12.000 Ft, míg az Optometrista által végzett látásvizsgálat vagy kontaktlencse vizsgálat 10.000 Ft.

ingyenes szemvizsgálat - funduskamera

Lehetőség van funduskamera által dokumentált szemfenék vizsgálatra is, amellyel képi anyag rögzíthető a szemfenék jelenlegi állapotáról, így később ellenőrizhetőek az esetleges változások. Ennek különösen nagy jelentősége van pl. cukorbetegek esetében.

A fundusfotó és szemnyomásmérés Szemész Szakorvos által végzett távdiagnózissal 10.000 Ft.

Látásvizsgálat + Fundusfotó és szemnyomásmérés távdiagnózissal együttesen 15.000 Ft.

Amennyiben nálunk készítteti el új szemüvegét, akkor a látásvizsgálat díját beszámítjuk annak árába kedvezményként!

 

Várjuk szeretettel üzletünkben, jelentkezzen be hozzánk ONLINE!

Online időpontfoglalás

 

Kérdése van? Kérjen visszahívást!

Hívás most

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Kapcsolódó bejegyzések

További blogbejegyzések