Kontaktlencse folyadék összetétele


Megosztás Facebook

Amit a kontaktlencse folyadékokról tudni érdemes

A megfelelő kontaktlencse használathoz elengedhetetlen, hogy mindig az adott kontaktlencséhez megfelelő folyadékot használjuk. Nagyon fontos, hogy megfelelően tisztítsuk, illetve tároljuk kontaktlencséinket, ugyanis ezzel jelentősen növelhetjük lencséink élettartamát, illetve csökkenthetjük a különböző fertőzések kialakulásának esélyét.

 

Kontaktlencse folyadék összetétele 1

 

 
Három dolog, amire mindig figyeljünk:

Mindig mossuk tisztára és töröljük szárazra kezeinket, ugyanis a víz táptalaja lehet a különböző baktériumoknak, amelyeket könnyen a szemünkbe juttathatunk a lencsék felrakásánál és levételénél egyaránt.


Ami a kontaktlencse folyadékokat illeti, mindig friss oldatot használjunk a tároláshoz, mielőtt a tárolódobozba helyezzük a lencséket, szintén az ápoló folyadékkal alaposan öblítsük le, így megszabadulhatunk a lencsén lévő baktériumoktól, szennyeződésektől. Ezután tegyük a kontaktlencséket a tároló dobozba, és töltsük fel azt folyadékkal úgy, hogy teljesen ellepje a lencséket.

Minden tároló folyadék vásárlásnál találunk a dobozban egy új tároló dobozt is, ez nem véletlen hiszen ezeket is cserélni kell az új folyadék megnyitásával egy időben.A tároló doboz belseje barázdákkal van ellátva, ezzel megkönnyítve a viselő számára a lencse kivételét a tárolóból, ugyanakkor hátránya, hogy a szennyeződések, baktériumok a barázdák között könnyen megtelepszenek. 

 

Mit érdemes tudni a különböző kontaktlencse folyadékokról?

A többfunkciós kontaktlencse folyadék összetételét tekintve tartalmaz tisztító-, fertőtlenítő-, nedvesítő-, illetve tartósító szert is. A tartósítószer egyes esetekben kiválthat allergiás reakciót szemünkben, ilyenkor ajánlott tartósítószer mentes termékre cserélni azt. A különbség a kettő között a folyadék eltarthatóságában mutatkozik, a tartósítószert tartalmazó folyadék felbontás után 6 hónapig, míg a tartósítószer mentes 3 hónapig használható.


Fontos,hogy a lejárati idő után már ne használjuk, mivel az oldat hatóanyagai gyengülnek, így elszaporodhatnak benne az egyes baktériumok.
Többfunkciós kontaktlencse tisztító például az Opti-Free termékcsalád, Solo Care, All In One Light stb.. Ezeket az ápolószerek több kiszerelésben elérhetők, pl: 60 ml, 120 ml, 240 ml, 355 ml, 360 ml. A kisebb kiszerelések utazáshoz praktikusabbak, ugyanis a repülőgépekre felvihető legnagyobb mennyiség 100ml. Ezek mind a havi, mind pedig a kiterjesztett viselésű kontaktlencse tisztítására, illetve tárolására is tökéletesen megfelelnek.

 

Kontaktlencse folyadék összetétele 2

 

Milyen folyadékot használjon, akinek erős fehérje lerakódás látható a kontaktlencséjén?

Azoknak akiknek erősebb a fehérje kiválasztásuk, megoldás lehet a hidrogén-peroxidos tisztítófolyadék (pl: AO Sept). Az ilyen típusú folyadék mellett találunk a dobozban egy speciális tároló tokot és egy katalizátort. A katalizátort a tároló alá kell helyezni, hat órán belül a lencséket tilos a szemre helyezni, ugyanis ennyi időre van szükség a hidrogén-peroxid közömbösítésére. Ellenkező esetben maró, irritáló érzést okoz a szemben. Hat óra elteltével a kontaktlencséket felhelyezhetjük a szemre. Ha a lencse több, mint 24 órát a folyadékban volt, ezt a folyamatot újra meg kell ismételni.

 

Kontaktlencse folyadék összetétele 3


Szemünk világa nagy kincs, így érdemes odafigyelnünk a fent leírtakra, ezzel megőrizhetjük szemünk egészségét, és élvezhetjük a kontaktlencse adta előnyöket :)


Kérdése van kontaktlencséje ápolásával kapcsolatban? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Kapcsolódó tartalom:

Nézzen szét aktuális ajánlataink és akcióink között!


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás