Napszemüveg szemüvegeseknek


Megosztás Facebook

Minden szemüveges álma egy divatos napszemüveg. Mutatjuk milyen megoldások állnak rendelkezésre!

Sokan nem tudják, hogy napjainkban már a legtöbb dioptriás szemüveglencse elérhető napszemüveg változatban is, pedig vágynak rá, hogy normál optikai szemüvegük mellett legyen egy jól használható napszemüvegük is. Fontos, hogy erős napsütésben amellett, hogy élesen lássunk, gondoskodjunk szemünk fényvédelméről is. Egy jó napszemüveg lényegesen megkönnyíti és komfortosabbá teszi mindennapi tevékenységeinket, mint például a vezetést, vagy akár a kültéri sportokat. A dioptriás napszemüveg lencse egyaránt elérhető az egyfókuszú-, és a multifokális lencse viselők számára is, és akár választhatunk hozzá egy vastagabb normál szemüvegkeretet is.

 

Miért fontos a napszemüvegek UV- és ibolya-kék fényvédelme?

Az általános fényvédelem mellett a napszemüvegek fontos szerepet töltenek be az UV sugárzás és az ibolya-kék fény elleni védelemben is. Ezeknek számtalan negatív hatása van a szemünkre nézve, amelyeket lehet, hogy sok éven keresztül nem tapasztalunk, ugyanakkor fontos, hogy megelőzzük ezeket. Az utóbbi évtizedekben egyre erősödő UV sugárzás nagy mértékben hozzájárul a szürkehályog (cataracta) kialakulásához, míg az ibolya-kék fény szemünkbe jutva hosszú távon roncsolja a retinát, az időskori makuladegeneráció (AMD) egyik fő okozójaként tartják számon. Az ibolya-kék fény a napsugarakban, időjárástól függetlenül egész évben folyamatosan jelen van, csakúgy, mint beltérben a hidegfehér LED lámpák fényében, különböző fénycsövekben, világító berendezésekben, és különösen erősen az okostelefonok, tabletek, laptopok kijelzőjén. Ezért fontos tehát, hogy ne csak napszemüvegünk szűrje a káros ibolya-kék fényt, hanem színezetlen szemüveglencsénk is.

 

Napszemüveg szemüvegeseknek 1

 

Erre az Essilor Eye Protect System alapanyagú dioptriás lencséi nyújtják a legjobb megoldást. Plusz biztonságot jelent az Essilor Crizal Prevencia felületkezelése, amely kiszűri a káros ibolya-kék fény egy részét, amely így nem tud bejutni a szembe, és kombinálva az EPS alapanyaggal, dupla kékfény elleni védelmet nyújtanak szemünknek. (400-450nm -> ISO 20772:2018)

 

Mi a polarizált napszemüvegek előnye a viselője számára?

A jó minőségű napszemüveg lencsék mindegyike teljes mértékben szűri az UV-A és UV-B sugarakat, egészen 400 nm-ig. Ezen kívül azonban létezik egy olyan prémium napvédelem, amely amellett, hogy fényvédelmet nyújt a szemnek, kiszűri a vakító csillogásokat is, így komfortos látást biztosít a különböző élethelyzetekben. Ez a polarizált napszemüveg, amely szntén rendelhető dioptriás változatban is. Előnye a normál UV szűrős lencsékkel szemben, hogy a vízszintes felületekről visszaverődő fénysugarakat kiszűri, nem engedi a szembe jutni azokat. Nagyon hasznos vezetés közben, mert az erős napsütésben a szembejövő autó szélvédőjéről, motorháztetőjéről visszaverődő vakító fény így nem éri a sofőr szemét, mivel a polarizált lencse kioltja ezeket sugarakat. Ugyanígy hasznos segítség akár síelés közben vagy vízi sportok és horgászat közben is. Nagy segítséget tud nyújtani a mindennapjainkban: csökkenti a káprázást, javítja a kontrasztot és ezzel együtt a látásélményt is.

 

A napszemüveg, mint divatcikk

A napszemüveg amellett, hogy védi szemünk egészségét, öltöztet is, így tehát fontos szempont az is, hogy a napszemüveg divatos legyen. A dioptriás napszemüveg lencsékhez érdemes optikai keretet választani annak érdekében, hogy a legjobb optikai hatást érjük el, ugyanis a napszemüveg keretek magas bázisgörbülettel rendelkeznek, ezek okozhatnak széli torzításokat, multifokális lencséknél látómező szűkülést. Az optikai kereteket tekintve a különböző divatházak kollekciójában megtalálhatjuk a letisztult modellektől kezdve, a színesebb karakteres formákon át, egészen az extravagáns darabokat is. A dioptriás napszemüveg lencsék rengeteg divatos színben elérhetőek, akár teli-, akár átmenetes színezéssel vagy tükrös változatban is.

 

Napszemüveg szemüvegeseknek 2

 

Hogyan védjük gyermekünk szemét az erős napsugárzástól?

A gyermekek fény- és UV védelme kiemelten fontos, mivel napjaik nagy részét a szabadban töltik, ahol folyamatos UV sugárzás éri szemüket. Kisgyermekkorban a szemlencse kristálytiszta, a pupilla sokkal tágabb, mint egy felnőtt ember esetében, így sokkal több káros fénysugár jut a szemükbe, ezért különösen veszélyeztetettek. Fontos, hogy a szülők ügyeljenek arra, hogy gyermekük viseljen dioptriás napszemüveget, főleg olyan helyeken, ahol erős az UV sugárzás, például havas tájon vagy strandon, ahol az UV sugárzást még a talaj vagy a víz is visszaveri.

 

Hogyan védi a szemünket a fényre sötétedő szemüveglencse az erős napfénytől?

További megoldásként tökéletes választás fényvédelem szempontjából a fényre sötétedő szemüveglencse. Ezek a napszemüveg lencsékhez hasonlóan az UV sugárzást teljes egészében kiszűrik, elláthatók ibolya-kék szűrő réteggel is. Előnyös választás olyanok számára, akik egy szemüvegben szeretnék megoldani a fényvédelmet és a tökéletes látást kültéren és beltérben egyaránt, szemüvegcsere nélkül. Ezek a lencsék UV hatására sötétednek, ha belépünk egy zárt térbe, az UV mennyisége lecsökken a lencse kivilágosodik, így újra egy színezetlen szemüveglencsét kapunk. A dioptriás napszemüvegekhez hasonlóan a fényre sötétedő lencséknél is több divatos színből választhatunk. (Jelenleg 7 szín elérhető már!)
Érdemes még megemlíteni a Silhouette szemüvegkeretekre csíptethető napszemüveg előtéteket is. Ezek az előtétek polarizált lencsével vannak ellátva, több színben, formában elérhetőek, akár divatos tükrös hatással is.

Összefoglalásként tehát elmondhatjuk, hogy széles paletta áll rendelkezésre a dioptriával rendelkező szemüvegviselők fényvédelmére, ha Ön nem tudja eldönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb, forduljon bizalommal profi szakembereinkhez!

 

Kapcsolódó tartalom:

Fárad a szeme a digitális eszközök használata közben?

 

Önnek van már dioptriás polarizált napszemüvege? És gyermekének?
Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő megoldást!

Kérdése van?

Hívás most

 

Ön mikor volt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Jelentkezzen be hozzánk látásvizsgálatra!

Online időpontfoglalás

 

Kapcsolódó tartalom:

Nézzen szét aktuális ajánlataink és akcióink között!


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás