Milyen a jó napszemüveg?


Megosztás Facebook

Mi így vásárolnánk napszemüveget..

Sokak számára csak divatcikk, trendi kiegészítő, feltűnő márkajelzéssel a szárán..A következő sorokat nem Nekik szántuk.. Ajánljuk tehát az alábbi tudnivalókat azon olvasóink számára akik nem elsősorban hajpántot keresnek, hanem igazán jó megoldást a fényvédelemre…:)


Milyen elvárásoknak kell, hogy megfeleljen egy jó napszemüveg?

Bármely típusú napszemüvegről is legyen szó, három dolgot mindenképpen fontos megemlítenünk azzal kapcsolatban, hogy milyen “képességekkel” kell, hogy rendelkezzen ahhoz, hogy megfelelő védelmet biztosítson szemünk számára.

Elsősorban a napszemüveg lencsére érdemes kitérni, ugyanis ez a napszemüveg szíve, ha ez nem “működőképes” akkor igazából az egész napszemüveg maximum divatcikk-ként állja meg helyét, mintsem egy minőségi termékként….
De nézzük mi az a három fontos dolog, amit egy minőségi napszemüveg lencsének tudnia kell:

Első és legfontosabb, hogy 100%-ban kiszűrje a káros UV sugarakat egészen 400 nanométerig. Így biztosak lehetünk abban, hogy szemünk biztonságban van az egyre erősödő Ultraibolya sugárzással szemben. Az optikákban kapható napszemüvegek szinte biztosan rendelkeznek megfelelő UV szűrő képességgel. Ha meg szeretnénk győződni róla, hogy jelenlegi napszemüvegünk 100%-ban szűri-e az UV-t, akkor ezt a legtöbb optikában le tudjuk ellenőriztetni.
A második nagyon fontos dolog egy jó napszemüveg esetében, hogy megfelelő látáskomfortot biztosítson számunkra, még nagyon erős napsütésben is, tehát védjen a káprázásokkal, vakító fénysugarakkal szemben.
Végül, de nem utolsó sorban fontos, hogy a napszemüvegünk mögül kitekintve minőségi, kontrasztos képet lássunk.
Ha ez a három feltétel teljesül, biztosak lehetünk benne, hogy jó napszemüveget választottunk.


Milyen keretformát válasszunk?

Ha a napszemüveg keretekre vetünk egy pillantást, láthatjuk, hogy évről évre egyre érdekesebb, különlegesebb formákat dobnak piacra a különböző divatházak. Ami a napszemüveg választást illeti, érdemes átgondolnunk azt, hogy milyen célra szeretnénk majd használni. Mindennapi használatra választhatunk a kisebb formáktól kezdve, a klasszikuson át, akár extrém nagy méretű napszemüveget is. Az adott keret rendelkezhet akár vékony-, akár vastag szárral is, egy a fontos, hogy olyat válasszunk amely számunkra a legkomfortosabb, jól illeszkedik arcunkhoz. Lehetőleg olyan méretet válasszunk, amely minél jobban lefedi a szemünk körüli részeket is. 
Amennyiben dioptriás napszemüveget szeretnénk, akkor a keret kiválasztásánál figyelembe kell venni annak íveltségét is, de ebben szívesen segítünk vásárlóinknak.

 

Milyen a jó napszemüveg 1

 

Nyár, napsütés, szabadidős sportok

Ha sportoláshoz választunk napszemüveget, törekedjünk arra, hogy a napszemüveg keret strapabíró legyen, az izzadtságnak jól ellenálljon, kényelmesen illeszkedjen arcunkhoz. A sport napszemüvegek ezeknek a feltételeknek tökéletesen megfelelnek. A szem környéki részek kipárnázása biztosítja a komfortot, az izzadtságot tökéletesen felszívja, egy fejpánt segítségével pedig a stabil illeszkedésről is gondoskodhatunk.


Milyen előnyei vannak a polarizált napszemüveg lencsének?

Akár hétköznapi használatra, akár sportoláshoz vagy kiránduláshoz választunk napszemüveget, mindhárom esetben tökéletes választás a polarizált napszemüveg.
Vezetéshez
és vízi sportokhoz pedig szinte nélkülözhettetlen :)

A polarizált napszemüveg lencse, a vízszintesen érkező vakító fénysugarakat tökéletesen kiszűri, csökkenti a káprázást, ennek köszönhetően sokkal jobb látásélményt biztosít számunkra. Ezek a lencsék rengeteg színben elérhetőek, akár tükrös, vagy átmenetes színezéssel is.

Üzletünkben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy lehetőség szerint - amennyiben az adott modellből elérhető - inkább a polarizált típust rendeljük be, mert hiszünk abban, hogy ezek többlet tudása és kényelme a legtöbb vevőnk számára meggyőző.

 

Milyen a jó napszemüveg 2

 


Színezési kategóriák

A színezett lencséket fényáteresztésüket tekintve 4 osztályba soroljuk. Azok a lencsék, amelyek színtelenek, vagy csak nagyon enyhén színezettek a 0. osztályba tartoznak. Ezek leginkább belső térben vagy borús időben használhatóak. Az 1-3. osztályba kerülnek az enyhén-, közepesen -, erősen színezett lencsék, amelyeknek használata gyenge-, közepesen erős-, vagy erős napsütésben javasolt.

Fontos tudni azt, hogy ezek a kategóriák éjszakai vezetéshez nem alkalmazhatóak. A 4. osztályt pedig a nagyon erősen színezett lencsék teszik ki, amelyek extra erős napsütésben (pl. gleccsersízés) nyújtanak kényelmes látást, azonban ezek a szemüveglencsék már nappali vezetéshez sem alkalmasak, mert fényáteresztésük kevesebb, mint 5%!


Milyen a jó napszemüveg 3 


És végül, de nem utolsó sorban: a hosszú élet titka

Ha pedig sikerült beszerezni a számunkra legmegfelelőbb napszemüveget, akkor - annak érdekében, hogy minél több időn keresztül jól szolgáljon bennünket - fontos, hogy a mindennapok során használat után mindig tokban tároljuk, így megelőzhetjük, hogy megkarcolódjon a lencse.
A másik fontos dolog pedig a tisztítás. Mindig mikroszálas törlőkendővel tisztítsuk napszemüvegünk lencséjét, időnként a nagyobb szennyeződéseket langyos, folyékony szappanos vízzel távolítsuk el róla.

Kapcsolódó tartalom:

Napszemüveg szemüvegeseknek

 

Önnek van már dioptriás polarizált napszemüvege? És gyermekének?

Kérdése van?

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő megoldást!

Hívás most

 

Ön mikor volt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Jelentkezzen be hozzánk látásvizsgálatra!

Online időpontfoglalás

 

Kapcsolódó tartalom:

Nézzen szét aktuális ajánlataink és akcióink között!


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás