A multifokális lencse (progresszív lencse, Varilux) - STYLE OPTIKA

A multifokális szemüveg kívülről úgy néz ki, mint egy hagyományos, egyfókuszú lencse, mégis tökéletesen láthatunk vele a folyamatosan változó törőerő miatt a közeli távolságoktól egészen a távoliakig ...éppen úgy, mint fiatalabb korunkban!

Nem kell folyamatosan cserélgetnünk a szemüvegeket, és gyorsan hozzászokunk a látáskomforthoz.

Tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy NEM érdemes halogatni a multifokális szemüveg viselését, mert minél később kezdjuk el használni, annál nagyobb a dioptria különbség a távoli és az olvasó rész között (Addíció) és ezért egyre nehezebb lesz a használatának az elsajátítása, de legalábbis több türelmet fog igényelni mindenképpen!

Gondoljunk csak bele, hogy amíg 40-45 éves korban elég egy 0,75D Addíció, addig 50-55 évesen már 2,25-2,50 D Addíció kellhet, ami azt jelenti, hogy ennyi dioptria különbséghez kell hozzászoknia az agyunknak! 

A VARILUX lencsékkel olyan optikai és divat szempontból is kiváló szemüveget viselhetünk, amelyet speciálisan a presbióp szemüvegviselők számára fejlesztettek ki, több mint 60 éve. (A francia Essilor cég, Varilux néven, 1959-ben)

A Varilux lencsék folyamatos fejlesztése nyomán mára már a Varilux X Series lencsék a 8. generációt képviselik és a VARILUX márkanév a No.1 a multifokális szemüvegek között!

Hogyan válasszak multifokális lencsét?

A mai multifokális lencse kínálat legalább olyan széles palettán mozog, mint az autók kínálata.
Léteznek általános és speciális célra ajánlott típusok (pl. számítógép képernyő előtti munkához, csak vezetéshez stb.), amelyek természetesen árban és minőségükben (torzításmentes látóterületük szélességében és ennek megfelelően megszokási idejükben) jelentősen eltérnek egymástól.

Ha gyors és problémamentes viseletű multifokális szemüveget szeretnénk választani, akkor érdemes rászánni egy komolyabb típusra, hiszen ezt fogjuk viselni nap mint nap az elkövetkezendő években!

A top és prémium kategóriájú Varilux multifokális szemüvegek, mint pl. a Varilux X series könnyen és gyorsan megtanulható viseletet biztosítanak, ezért mi elsősorban ezeket szoktuk ajánlani vásárlóinknak!

Természetesen aki nem tudja/akarja megfizetni a legmagasabb kategóriát, annak is több féle kategóriában tudunk ajánlani Varilux lencséket! A belépő és a közép kategóriában azonban már több türelemre és kompromisszom készségre lesz szükség, legalábbis az első időkben mindenképpen...

 Az Essilor Varilux multifokális lencse család 2018.

Drága-e a multifokális szemüveg?

A kérdés az, hogy mihez képest?

Ha összeadnánk a távoli, közeli és munkaszemüvegünk külön-külön mennyibe kerülne, már nem biztos, hogy olyan nagyon drágának találjuk a végösszeget. És akkor még nem beszéltünk a szemüvegek állandó cserélgetésének a kényelmetlenségéről, és persze a „megfelelő szemüveg a megfelelő helyen és időben kéznél legyen” probléma állandó kezeléséről.

Figyelem! A multifokális lencséknél fokozottan igaz lehet az „olcsó húsnak híg a leve” magyar közmondás… a látásunkon nem érdemes spórolni, mert az információink több, mint 80%-át így szerezzük meg mindennapjainkban!

A „Mennyibe kerül Önöknél egy multifokálisszemüveg?” kérdésre ugyanúgy nem lehet röviden felelni, mint a„Mennyibe kerül egy autó?” kérdésre. Még egy gyártó is legalább 4-5 féle általános, és többféle speciális multifokális lencsét szokott gyártani.

A legkorszerűbbek a már teljesen személyre szabott, a viselőjének fiziológiás adottságaihoz (pl. domináns szem, kényelmes olvasó távolság) alkalmazkodó multifokális lencsék.

Üzletünkben szívesen állunk rendelkezésére, hogy megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást!

Egy kis ízelítőt találhat a progresszív lencsék árairól az ONLINE SZEMÜVEGLENCSE SZALONUNKBAN!

Látás egyfókuszú olvasó szemüveggelLátás VARILUX multifokális szemüveggel élesen, minden távolságra

Hogyan lehet egy multifokális szemüveg Szemé(ly)re Szabott?

Egy multifokális szemüveget többféle szinten is személyre szabhatunk.

1. Történhet egyfajta ergonómiai testre szabás, amelynél figyelembe veszik a multifokális lencse legyártása közben a kiválasztott szemüvegkeret adottságait és illesztési paramétereit. (A gyártók legtöbbször ezt a módszert alkalmazzák.)

2. Ahogyan van domináns kezünk, úgy van domináns szemünk is, melynek fő szerepe, hogy először ez éri el a látni kívánt célpontot, másodsorban pedig segít a másik szemünknek a célra találásban. A domináns szem és a valódi olvasó távolság figyelembevételével a szemüvegviselő fiziológiás igényeire gyártják le a lencse újratervezése után a VARILUX Xclusive 4D multifokális lencsét. Ennek előnye a "gyorsabb" látás, amelynek eredménye a mérési tesztek szerint akár 0,7 mp-el jobb reakcióidő is lehet!
Ez pedig pl. vezetés közben akár életet is menthet!!!


A Varilux Xclusive 4D lencséknél a közelre tekintési szokásokat is
(nézővonal, olvasó távolság, fejtartás stb.) személyre szabjuk egy iPad és egy speciális szoftver segítségével. 

3. A személyre szabás harmadik egyben legmagasabb szintje a szem valós anatómiai adatainak mérése (3D szemmérés) és ezen adatok felhasználása a multifokális lencse felületkialakításának tervezésekor.

Ez a mért adat az eyecode (a szem "titkos" kódja), amely a szem optikai forgásközéppontjának a távolsága a kiválasztott szemüvegkerettől és tartalmazza az oldalankénti szemforgáspont távolságot (pupilla távolság) és szemforgáspont magasságot (illesztési magasság) a kiválasztott kerethez képest. 

Előnye, hogy a valós szemadatokkal kiszámolt szemüveglencse a azáltalános adatokkal behelyettesített szemüveglencséhez képest min. 5x nagyobb precizitást biztosít a szemüveg viselője számára, így a szemüveg szinte azonnal kényelmes látást biztosít. (Multifokális lencsék esetében kizárólag a Varilux lencséken.)

VARILUX Xclusive 4D progresszív lencsék esetében mind az ergonómiai, mind a fiziológiás és az eyecode adatokat figyelembe tudják venni a lencse tervezésekor és gyártásakor.

A VARILUX Xclusive 4D lencsék így tökéletesen Személyre Szabottak lesznek az Ön domináns szemének, valódi olvasó távolságának és a keretbeállításainak maximális figyelembe vételével!

Üzletünkben az optika világának egyik legmodernebb készülékével, a Visioffice 3 segítségével 0,1 mm pontossággal tudjuk megmérni VARILUX Xclusive 4D multifokális szemüveg illesztési adatait.

VARILUX Xclusive 4D szemüveg különlegessége az Ön számára:

A gyártó ESSILOR cég belegravírozza az Ön monogramját a VARILUX Xclusive 4D szemüveg felületébe, ezzel is kiemelve a lencse egyediségét és Személyre Szabottságát! 

Szeretne Ön is Személyre Szabott szemüveget viselni annak minden komfortjával együtt? 

A STYLE OPTIKA a VARILUX Xclusive 4D multifokális lencséket ajánlja Önnek, mert ezek igazodnak igazán az Ön egyedi igényeihez!

MINDEN Varilux lencséhez Varilux Prémium Garanciát adunk!

Bővebb információk a VARILUX Xclusive 4D szemüveg lencsékről. 

Kérdése van?

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Hívás most


ÖN mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Bejelentkezem látásvizsgálatra

 

Nézzen szét akciós Varilux multifokális szemüveg ajánlataink között!