A multifokális lencse (progresszív lencse, Varilux) - STYLE OPTIKA

A multifokális szemüveg úgy néz ki, mint egy hagyományos, egyfókuszú lencse, mégis tökéletesen láthatunk vele fokozatmentesen a közeli távolságoktól egészen a távoliakig, a folyamatosan változó törőerő miatt, újra, mint fiatalabb korunkban!

Nem kell cserélgetnünk a szemüvegeket, és gyorsan hozzászokunk a látáskomforthoz. Így olyan optikai és divat szempontból is kiváló szemüveget viselhetünk, amelyet speciálisan a presbióp szemüvegviselők számára fejlesztettek 60 éve. (A francia Essilor cég, Varilux 1 néven, 1959-ben)

A Varilux lencsék folyamatos fejlesztése nyomán mára már a Varilux X series lencsék a 8. generációt képviselik és a No.1 a multifokális szemüvegek között.

Hogyan válasszak multifokális lencsét?

A mai multifokális lencse kínálat legalább olyan széles palettán mozog, mint az autók kínálata.
Léteznek általános és speciális célra ajánlott típusok (pl. számítógép képernyő előtti munkához, csak vezetéshez stb.), amelyek természetesen árban és minőségükben (torzításmentes látóterületük szélességében és ennek megfelelően megszokási idejükben) jelentősen eltérnek egymástól.

Ha gyors és problémamentes viseletű multifokális szemüveget szeretnénk választani, akkor érdemes rászánni egy komolyabb típusra, hiszen ezt fogjuk viselni nap mint nap az elkövetkezendő években!

A top és prémium kategóriájú Varilux multifokális szemüvegek, mint pl. a Varilux X series könnyen és gyorsan megtanulható viseletet biztosítanak, ezért mi elsősorban ezeket szoktuk ajánlani vásárlóinknak!

 Az Essilor Varilux multifokális lencse család 2018.

Drága-e a multifokális szemüveg?

A kérdés az, hogy mihez képest?

Ha összeadnánk a távoli, közeli és munkaszemüvegünk külön-külön mennyibe kerülne, már nem biztos, hogy olyan nagyon drágának találjuk a végösszeget. És akkor még nem beszéltünk a szemüvegek állandó cserélgetésének a kényelmetlenségéről, és persze a „megfelelő szemüveg a megfelelő helyen és időben kéznél legyen” probléma állandó kezeléséről.

Figyelem! A multifokális lencséknél fokozottan igaz lehet az „olcsó húsnak híg a leve” magyar közmondás… a látásunkon nem érdemes spórolni, mert az információink több, mint 80%-át így szerezzük meg mindennapjainkban!

A „Mennyibe kerül Önöknél egy multifokálisszemüveg?” kérdésre ugyanúgy nem lehet röviden felelni, mint a„Mennyibe kerül egy autó?” kérdésre. Még egy gyártó is legalább 4-5 féle általános, és többféle speciális multifokális lencsét szokott gyártani. A legkorszerűbbek a már teljesen személyre szabott, a fiziológiás adottságokhoz (pl. domináns szem) alkalmazkodó multifokális lencsék.

Üzletünkben szívesen állunk rendelkezésére, hogy megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást!

Egy kis ízelítőt találhat a progresszív lencsék árairól az ONLINE SZEMÜVEGLENCSE SZALONUNKBAN!

Látás egyfókuszú olvasó szemüveggelLátás VARILUX multifokális szemüveggel élesen, minden távolságra

Hogyan lehet egy multifokális szemüveg Szemé(ly)re Szabott?

Egy multifokális szemüveget többféle szinten is személyre szabhatunk.

1. Történhet egyfajta ergonómiai testre szabás, amelynél figyelembe veszik a multifokális lencse legyártása közben a kiválasztott szemüvegkeret adottságait és illesztési paramétereit. (A gyártók legtöbbször ezt a módszert alkalmazzák.)

2. Ahogyan van domináns kezünk, úgy van domináns szemünk is, melynek fő szerepe, hogy először ez éri el a látni kívánt célpontot, másodsorban pedig segít a másik szemünknek a célra találásban. A domináns szem és a valódi olvasó távolság figyelembevételével a szemüvegviselő fiziológiás igényeire gyártják le a lencse újratervezése után a VARILUX Xclusive 4D multifokális lencsét. Ennek előnye a "gyorsabb" látás, amelynek eredménye a mérési tesztek szerint akár 0,7 mp-el jobb reakcióidőis lehet! Ez pedig pl. vezetés közben akár életet is menthet!!!
A Varilux Xclusive 4D lencséknél a közelre tekintési szokásokat is személyre szabjuk egy iPad és egy speciális szoftver segítségével. 

3. A személyre szabás harmadik egyben legmagasabb szintje a szem valós anatómiai adatainak mérése (3D szemmérés) és ezen adatok felhasználása a lencse felületkialakításának tervezésekor. Ez a mért adat az eyecode (a szem "titkos" kódja), amely a szem optikai forgásközéppontjának a távolsága a kiválasztott szemüvegkerettől és tartalmazza az oldalankénti szemforgáspont távolságot (pupilla távolság) és szemforgáspont magasságot (illesztési magasság) a kiválasztott kerethez képest. Előnye, hogy a valós szemadatokkal kiszámolt szemüveglencse a azáltalános adatokkal behelyettesített szemüveglencséhez képest min. 5x nagyobb precizitást biztosít a szemüveg viselője számára, így a szemüveg szinte azonnal kényelmes látást biztosít. (Kizárólag a Varilux lencséken.)

VARLUX Xclusive 4D progresszív lencsék esetében mind az ergonómiai, mind a fiziológiás és az eyecode adatokat figyelembe tudják venni a lencse tervezésekor és gyártásakor.

A VARILUX Xclusive 4D lencsék így tökéletesen Személyre Szabottak lesznek az Ön domináns szemének, valódi olvasó távolságának és a keretbeállításainak maximális figyelembe vételével!

Üzletünkben az optika világának egyik legmodernebb készülékével, a VisiOffice segítségével 0,1 mm pontossággal tudjuk megmérni VARILUX Xclusive 4D multifokális szemüveg illesztési adatait.

VARILUX Xclusive 4D szemüveg különlegessége az Ön számára:

A gyártó ESSILOR cég belegravírozza az Ön monogramját a VARILUX Xclusive 4D szemüveg felületébe, ezzel is kiemelve a lencse egyediségét és Személyre Szabottságát! 

Szeretne Ön is Személyre Szabott szemüveget viselni annak minden komfortjával együtt? 

A STYLE OPTIKA a VARILUX Xclusive 4D multifokális lencséket ajánlja Önnek, mert ezek igazodnak igazán az Ön egyedi igényeihez!

Kérje Varilux Prémium Garanciával!

Bővebb információk a VARILUX Xclusive 4D szemüveg lencsékről. 

Kérdése van?

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Kérjen visszahívást tűlünk!

Visszahívást kérek

 

 ÖN mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Bejelentkezem látásvizsgálatra

 

Nézzen szét akciós Varilux multifokális szemüveg ajánlataink között!