Ideális számítógépes munkahely multifokális lencsét viselőknek


Megosztás Facebook

Ideális számítógépes munkahely multifokális (progresszív) szemüveglencsét viselők számára

Számos - számítógépet használó - 40-45. életévét elérő kezd el multifokális szemüveglencsét viselni, mellyel  távolra (5 méteren túl), olvasni (30-40 cm-re), és a köztes távolságokra (pl. monitor) is jól lehet látni.

Multifokális lencse használatakor kimondottan előnyös a mélyebben elhelyezkedő monitor. (a magasság állíthatósága itt kiemelkedően fontos!) Ennél a lencsénél ugyanis a munkatávolsági korrekciót enyhén emelt fejtartással tudjuk csak elérni nézővonallal egy szinten lévő monitor esetén.

Ha ehhez még hozzáadódik az állandó vízszintes pásztázó fejmozgás (a multifokális lencse köztes része ennél a résznél a legszűkebb), több órás munkánál egészen bizonyosan nyaki fájdalmakat okoz és egyáltalán nem biztos, hogy mindenki arra fog gondolni, hogy ez a túl magasra helyezett monitor miatt van.

Az oldalt elhelyezett monitor a legrosszabb alternatíva a multifokális lencseviselőknek, hiszen a multifokális lencse a középső részén ad éles képet, ily módon erősen oldalra fordított fejtartás mellett garantáltan megfájdul a nyak, még rövidebb idejű munka esetén is. 

A legjobb megoldás tehát a multifokális szemüveghez az egyenesen előre elhelyezett, alacsonyra állított, körülbelül 60-80 cm-re lévő monitor, amelyre nem vetődik fénysugár.

 

A monitor legyen velünk szemben és sosem oldalra
 
 

Külön említést érdemel a ma már igen elterjedt noteszgépek (laptopok) kategóriája. Dolgozhatunk vele a térdünkre téve, vagy asztalon, ahogy az élet illetve a munkahelyzet megkívánja. Az azonban biztos, hogy a képernyő mindenképpen a normál monitor-távolságon belül lesz, azaz olvasó távolságra, mivel a billentyűzet ebben az esetben egybe van szerelve a monitorral.

Sokan használnak a latop mellé egy vagy több nagyobb monitort is munkához vagy játékhoz, így mindjárt távolabb tud kerülni az asztalon a megfelelő tavolságba, átlagosan 60-80 cm-re.

Ahhoz, hogy olvasó távolságra jól lássuk a multifokális lencsével a laptop képernyőjét, mindenképpen jelentősen meg kell emelnünk a fejünket, ez a fejtartás pedig nem komfortos, különösen nem hosszú ideig tartó munka esetén. Átmenetileg megpróbálhatjuk a székünket magasabbra emelni, ha az asztal magassága engedi.

Ennél biztosan jobb megoldás akár egy egyfókuszú olvasó- vagy egy munkaszemüveg, amelynek sokkal szélesebb az olvasó- és a munkatávolsági része, mint az általános használatra tervezett multifokális lencséké.

A számítógépes munkahely berendezésének és az ott használt szemüveg típusának és korrekciójának összangban kell lennie a tökéletes eredmény érdekében!

Érdekli, hogy "Milyen szemüveg segíthet a DIGITÁLIS világban 40 év felett"?
Olvassa el erről szóló cikkünket!

 

 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Vissza a "Legtöbben kérdezték" lapra

Vissza a nyitó oldalra


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Valódi megoldás a páramentes szemüvegre - a szakember ajánlása

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “ házilag páramentesíteni” a szemüveget.
Szakemberként senkinek nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás