Szemüvegkeret választás


Megosztás Facebook

Milyen méretű szemüvegkeretet válasszak?

Általános szabály: természetesen, amelyik arcunkhoz a legjobban illik, de a lencsék szempontjából mindig a lehető legkisebbet!

Figyeljünk oda arra, hogy a keret ne legyen magasabban, mint a szemöldökünk, ne legyen szélesebb, mint arcunk, megfelelő mélységgel rendelkezzen, de ne üljön fel arcunkra!


Orrnyergünkön kényelmesen feküdjék, ha nem teljesen szimmetrikus az arcformánk, válasszunk inkább olyan keretet, amely állítható orrtámaszokkal rendelkezik.

Lehetőségeinkhez képest a legkisebb keret választása azért fontos, mert minden szemüveglencse képalkotása optikai középpontjától távolodva egyre torzabb, illetve vékonyabb, könnyebb szemüveglencse párosítását teszi lehetővé, ami szemüvegünk esztétikumát növeli.

Amennyiben multifokális, vagy bifokális szemüvegünk készül, mélyebb keretre lesz szükségünk, hogy a lencsék olvasórésze kényelmesen elférjen!

 

Milyen színű legyen szemüvegem?

Hihetetlen színválasztékkal találkozhatunk ma már az optikákban, ha szemüvegkeretet keresünk. A legtöbben ilyenkor arra gondolnak, „persze, szívesen választanék egy tűzvörös keretet, ha lenne még lehetőségem arra, hogy legyen mellette még három másik színű is”.

Merjünk játszani a színekkel! Arcunkon nem mindig az a szín a legelőnyösebb, ami öltözködésünk meghatározó színe. Lehet a jó ízlés határán belül is találni feltűnőbb, erősebb színű szemüveget, ha szeretnénk vele karakteresebbé tenni arcunkat.

Mi segítünk Önnek megtalálni látása stílusát!

 

Válasszak-e márkás szemüvegkeretet?

Amennyiben pénztárcánk engedi, feltétlenül!

Itt azonban most nem elsősorban a világhíres divatházak márkáira gondolok, persze igény és ízlés szerint ezek sem megvetendők.

Az optikában viszont léteznek olyan márkák is, amelyek más termékben nem képviseltetik a nevüket (pl. Barton Perreira, Silhouette).

Ez utóbbiak kényelem, anatómiai tervezés, megbízhatóság, szín- és formavilág terén teljes mértékben felveszik a versenyt a közismert brand-nevek szemüvegkereteivel, bátran válasszunk közülük!

Blogcikkünkben részletes útmutatót adunk, hogy hogyan választhat magának tökéletes szemüvegkeretet!

 

 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Vissza a "Legtöbben kérdezték" lapra

Vissza a nyitó oldalra

 


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Valódi megoldás a páramentes szemüvegre - a szakember ajánlása

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “ házilag páramentesíteni” a szemüveget.
Szakemberként senkinek nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás