A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása - 1. rész


Megosztás Facebook

Szemüvegkeret választási praktikák

Milyen szemüvegkeret áll jól nekem? - sokszor találkozunk ezzel a kérdéssel üzletünkben vásárlóink részéről. A kérdés talán egyszerűnek tűnik, de a válasz annál összetettebb. Több fontos tényezőt is érdemes figyelembe venni, mielőtt szemüveget választunk. Lássuk melyek ezek!

Bízunk benne, hogy mire e sorok végéhez ér, már-már körvonalazódik Önben leendő tökéletes szemüvegkeretének a képe.

A szemüvegkeret választás egyik legfontosabb lépése, hogy megvizsgáljuk arcunk formáját. Nagyon fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk rá, hogy olyan formát válasszunk, amely tökéletesen passzol arcformánkhoz és kiemeli arcunk előnyös adottságait.

 

Milyen arcformához milyen típusú szemüvegkeret illik?

Szögletes arcforma esetében homlok általában hangsúlyosabb, az arccsont pedig magasabban helyezkedik el. A tökéletes összhang eléréséhez mindenképpen lágyítanunk kell arcunk vonásait. Ezt legfőképpen kerek, ovális szemüvegkeretek választásával érhetjük el. DE! Semmiképpen se válasszunk szögletes formát, hiszen ezek még hangsúlyosabbá teszik a szögletes arcformát!

Akkor, ha ovális arcformával rendelkezünk, rendkívül szerencsésnek érezhetjük magunkat, mondhatni „szemüveg arcunk van”. Válaszhatunk szögletes, kerek, de akár ovális formát is. Ha szeretnénk egy erősebb karaktert adni arcunknak, bátran válasszunk vastagabb, markánsabb szemüvegkeretet is.

 

A tökéletes szemüvegkeret 1

 

A kerek arcformára jellemző a hangsúlyosabb orca, kerekebb áll. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha olyan szemüvegkeretet választunk, amely a szem körüli részeket kiemeli, ezáltal vékonyabbnak tűnik az arc. Kerek arcformához jól állhatnak a szögletes, vékonyabb szemüvegkeretek, amelyek hosszúkásabb hatást kölcsönöznek arcunknak.

Hosszúkás archoz leginkább a kerek és az ovális formák illeszkednek a legjobban. Ezekből választhatunk akár karakteresebb darabokat, de ha letisztultabb megjelenésre vágyunk akár keret nélküli megoldást is. A karakteresebb, nagyobb méretű formák rövidítik az arcot, így érdemes megfontolnunk, hogy az előbb említett szemüvegkeret formák valamelyikét válasszuk.

 

A szemüvegkeret ideális mérete

Mind az esztétikum, mind pedig a kényelmes viselet érdekében figyelnünk kell arra, hogy megfelelő méretű szemüvegkeretet válasszunk.

Nagyon fontos, hogy jól „üljön” a szemüvegkeret az orrunkon, ugyanis, ha ez a feltétel nem teljesül a szemüveg nem fog stabilan illeszkedni, ezáltal csúszkálhat, illetve viselete kényelmetlenné válhat, szélsőséges esetben akár fel is törheti az orrunkat!

Erre már az első felpróbáláskor érdemes figyelni, mert azonnal tudni fogjuk, hogy a szemüveg a "miénk"-e kényelmi szempontból. A ma divatos vastag műanyag szemüvegkeretek felpróbálásakor vagy azonnal kényelmesnek kell érezzük azt, vagy nem érdemes vele tovább foglalkozni, ugyanis utólag nem állíthatóak.

A fém vagy fúrt szemüvegkereteknél viszont általában jól állítható az orrtámasz, így szinte minden or formára kényelmesen beállíthatóak, ezáltal sokkal univerzálisabbak.

 

A tökéletes szemüvegkeret 2

 

Milyen egyéb szempontok fontosak az ideális szemüvegkeret kiválasztásához?

A szárak hosszúságára is érdemes odafigyelnünk. Abban az esetben, ha túl rövid a szemüvegkeret szára, nem fog stabilan illeszkedni a fülünkre és ráadásul még le is fog csúszkálni. Esztétikai szempontból azonban a túl hosszú szár sem előnyös, mert nem szép, ha túlságosan kilóg a fülünk mögül.

A szemüvegkeret szélességére szintén oda kell figyelnünk. Akkor tökéletes egy szemüvegkeret szélessége, ha felvéve a szárak párhuzamosak halántékunkkal.
Szintén nem esztétikus, ha egy szemüvegkeret kicsi - ebben az esetben a szárak kifelé állnak és szűknek érezzük - és az sem, ha túl széles, mert akkor úgy nézünk ki, mintha egy számmal nagyobbat viselnénk a ruhánkból.

Ha a fent leírt "követelményeket" betartjuk, biztosak lehetünk benne, hogy sikerül kiválasztanunk a számunkra legmegfelelőbb szemüvegkeretet!

 

Mi minden esetben arra törekszünk, hogy szakmai tanácsainkkal segítsük Önt az ideális szemüveg kiválasztásában és megtaláljuk a saját stílusát!


Kapcsolódó tartalom:

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása 2. rész

Milyen a jó napszemüveg?

Aktuális akcióinkról és kedvezményes ajánlatainkról itt tájékozódhat!

 

 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Vissza a "Legtöbben kérdezték" lapra

Vissza a nyitó oldalra


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás