A TÖKÉLETES SZEMÜVEGKERET KIVÁLASZTÁSA - 1. RÉSZ

Szemüvegkeret választási praktikák

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása - 1.rész


Szemüvegkeret választási praktikák

Milyen szemüvegkeret áll jól nekem? - sokszor találkozunk ezzel a kérdéssel üzletünkben vásárlóink részéről. A kérdés talán egyszerűnek tűnik, de a válasz annál összetettebb. Több fontos tényezőt is érdemes figyelembe venni, mielőtt szemüveget választunk. Lássuk melyek ezek!

Bízunk benne, hogy mire e sorok végéhez ér, már-már körvonalazódik Önben leendő tökéletes szemüvegkeretének a képe.

A szemüvegkeret választás egyik legfontosabb lépése, hogy megvizsgáljuk arcunk formáját. Nagyon fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk rá, hogy olyan formát válasszunk, amely tökéletesen passzol arcformánkhoz és kiemeli arcunk előnyös adottságait.

Milyen arcformához milyen típusú szemüvegkeret illik?

Szögletes arcforma esetében homlok általában hangsúlyosabb, az arccsont pedig magasabban helyezkedik el. A tökéletes összhang eléréséhez mindenképpen lágyítanunk kell arcunk vonásait. Ezt legfőképpen kerek, ovális szemüvegkeretek választásával érhetjük el. DE! Semmiképpen se válasszunk szögletes formát, hiszen ezek még hangsúlyosabbá teszik a szögletes arcformát!

Akkor, ha ovális arcformával rendelkezünk, rendkívül szerencsésnek érezhetjük magunkat, mondhatni „szemüveg arcunk van”. Válaszhatunk szögletes, kerek, de akár ovális formát is. Ha szeretnénk egy erősebb karaktert adni arcunknak, bátran válasszunk vastagabb, markánsabb szemüvegkeretet is.

A tökéletes szemüvegkeret 1

A kerek arcformára jellemző a hangsúlyosabb orca, kerekebb áll. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha olyan szemüvegkeretet választunk, amely a szem körüli részeket kiemeli, ezáltal vékonyabbnak tűnik az arc. Kerek arcformához jól állhatnak a szögletes, vékonyabb szemüvegkeretek, amelyek hosszúkásabb hatást kölcsönöznek arcunknak.

Hosszúkás archoz leginkább a kerek és az ovális formák illeszkednek a legjobban. Ezekből választhatunk akár karakteresebb darabokat, de ha letisztultabb megjelenésre vágyunk akár keret nélküli megoldást is. A karakteresebb, nagyobb méretű formák rövidítik az arcot, így érdemes megfontolnunk, hogy az előbb említett szemüvegkeret formák valamelyikét válasszuk.

A szemüvegkeret ideális mérete

Mind az esztétikum, mind pedig a kényelmes viselet érdekében figyelnünk kell arra, hogy megfelelő méretű szemüvegkeretet válasszunk.

Nagyon fontos, hogy jól „üljön” a szemüvegkeret az orrunkon, ugyanis, ha ez a feltétel nem teljesül a szemüveg nem fog stabilan illeszkedni, ezáltal csúszkálhat, illetve viselete kényelmetlenné válhat, szélsőséges esetben akár fel is törheti az orrunkat!

Erre már az első felpróbáláskor érdemes figyelni, mert azonnal tudni fogjuk, hogy a szemüveg a "miénk"-e kényelmi szempontból. A ma divatos vastag műanyag szemüvegkeretek felpróbálásakor vagy azonnal kényelmesnek kell érezzük azt, vagy nem érdemes vele tovább foglalkozni, ugyanis utólag nem állíthatóak.

A fém vagy fúrt szemüvegkereteknél viszont általában jól állítható az orrtámasz, így szinte minden or formára kényelmesen beállíthatóak, ezáltal sokkal univerzálisabbak.

A tökéletes szemüvegkeret 2

Milyen egyéb szempontok fontosak az ideális szemüvegkeret kiválasztásához?

A szárak hosszúságára is érdemes odafigyelnünk. Abban az esetben, ha túl rövid a szemüvegkeret szára, nem fog stabilan illeszkedni a fülünkre és ráadásul még le is fog csúszkálni. Esztétikai szempontból azonban a túl hosszú szár sem előnyös, mert nem szép, ha túlságosan kilóg a fülünk mögül.

A szemüvegkeret szélességére szintén oda kell figyelnünk. Akkor tökéletes egy szemüvegkeret szélessége, ha felvéve a szárak párhuzamosak halántékunkkal.
Szintén nem esztétikus, ha egy szemüvegkeret kicsi - ebben az esetben a szárak kifelé állnak és szűknek érezzük - és az sem, ha túl széles, mert akkor úgy nézünk ki, mintha egy számmal nagyobbat viselnénk a ruhánkból.

Ha a fent leírt "követelményeket" betartjuk, biztosak lehetünk benne, hogy sikerül kiválasztanunk a számunkra legmegfelelőbb szemüvegkeretet!

Mi minden esetben arra törekszünk, hogy szakmai tanácsainkkal segítsük Önt az ideális szemüveg kiválasztásában és megtaláljuk a saját stílusát!

Már elérhető "A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása 2. rész", amelyben megtudhatja, a különböző szemüvegkeretek típusainak és alapanyagainak előnyeit a viselés szempontjából.

Kapcsolódó tartalom:

Milyen a jó napszemüveg?

Aktuális akcióinkról és kedvezményes ajánlatainkról itt tájékozódhat!

 

Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Bejelentkezne szemvizsgálatra?

Online időpontfoglalás

 

STYLE OPTIKA SZEMÜVEG, NAPSZEMÜVEG ÉS KONTAKTLENCSE SZALON BUDAPEST- VARILUX MESTER OPTIKA

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Kapcsolódó bejegyzések

További blogbejegyzések