Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?


Megosztás Facebook

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő - esetlegesen panaszt még nem okozó - lappangó szembetegségek felismerésében is.

Hogyan ismerhetők fel ezek a szembetegségek?

A prémium látásvizsgálatunk és kiegészítő szűrővizsgálataink - mint például a pupillatágítás nélküli szemfenék vizsgálat és szemnyomás mérés – lehetőséget nyújtanak az olyan szembetegségek felfedezésére, mint a szürkehályog, a glaukóma és a magas szemnyomás, továbbá felismerhetők további belgyógyászati betegségek okozta szemfenéki elváltozások is. Ezek a típusú betegségek általában lassan alakulnak ki és kezdetben akár teljesen tünetmentesek is lehetnek. Az időben, rendszeresen elvégzett látásvizsgálattal és szemészeti szűrővizsgálatokkal ezeket a problémákat már azelőtt felismerhetjük, hogy azok komolyabb következményekkel járnának.

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

Milyen tényezők befolyásolják szemünk egészségét?

Az életvitelünk, munkakörnyezetünk, a hajlamosságunk a szembetegségekre vagy akár a megfelelő fényvédelem hiánya mind hozzájárulhatnak a szemünk terheléséhez és károsodásához.

Fontos megérteni, hogy a látásvizsgálat nem csupán a megfelelő látásjavító eszköz – szemüveg, kontaktlencse, dioptriás napszemüveg- felírásában játszik szerepet. Az időben felismert szembetegségek nagyobb része kezelhető és szinten tartható, így a látásunkhoz kötődő életminőségünk is javítható. A szemünk egészségének megőrzése tehát kiemelt fontosságú.

Milyen további betegségeket ismerhetünk fel?

Szemünk nemcsak a külvilághoz való kapcsolatunkat szolgálja, hanem belső szerveink működésének is tükre. Ahogy már fentebb említettük a szemfenék árulkodó jeleket mutathat további belgyógyászati betegségek esetén is. Például a magas vérnyomás és a diabétesz első jelei is nyomot hagynak a retinán. Ezért is rendkívül fontos, hogy évente vegyünk részt szűrővizsgálaton, még akkor is, ha nincsenek panaszaink.

Szemünk az ébren töltött idő jelentős részében szolgálatunkban áll, sőt a környezetünkből érkező információk 80%-át szemünk segítségével észleljük, így mindenképpen érdemes rászánni egy kis időt annak ellenőrzésére. Ne hagyjuk, hogy látásunk romlása vagy rejtett a rejtett szembetegségek kockázata meglepetésként érjenek bennünket, befolyásolva ezzel a jó életminőségünket.

Vegyen részt Ön is professzionális látásvizsgálatunkon! Fordítson Ön is kiemelt figyelmet szeme egészségére! Foglalja le időpontján online!

Online időpontfoglalás

További kérdés esetén hívjon minket!

Hívás most


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás