Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?


Megosztás Facebook

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő - esetlegesen panaszt még nem okozó - lappangó szembetegségek felismerésében is.

Hogyan ismerhetők fel ezek a szembetegségek?

A prémium látásvizsgálatunk és kiegészítő szűrővizsgálataink - mint például a pupillatágítás nélküli szemfenék vizsgálat és szemnyomás mérés – lehetőséget nyújtanak az olyan szembetegségek felfedezésére, mint a szürkehályog, a glaukóma és a magas szemnyomás, továbbá felismerhetők további belgyógyászati betegségek okozta szemfenéki elváltozások is. Ezek a típusú betegségek általában lassan alakulnak ki és kezdetben akár teljesen tünetmentesek is lehetnek. Az időben, rendszeresen elvégzett látásvizsgálattal és szemészeti szűrővizsgálatokkal ezeket a problémákat már azelőtt felismerhetjük, hogy azok komolyabb következményekkel járnának.

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

Milyen tényezők befolyásolják szemünk egészségét?

Az életvitelünk, munkakörnyezetünk, a hajlamosságunk a szembetegségekre vagy akár a megfelelő fényvédelem hiánya mind hozzájárulhatnak a szemünk terheléséhez és károsodásához.

Fontos megérteni, hogy a látásvizsgálat nem csupán a megfelelő látásjavító eszköz – szemüveg, kontaktlencse, dioptriás napszemüveg- felírásában játszik szerepet. Az időben felismert szembetegségek nagyobb része kezelhető és szinten tartható, így a látásunkhoz kötődő életminőségünk is javítható. A szemünk egészségének megőrzése tehát kiemelt fontosságú.

Milyen további betegségeket ismerhetünk fel?

Szemünk nemcsak a külvilághoz való kapcsolatunkat szolgálja, hanem belső szerveink működésének is tükre. Ahogy már fentebb említettük a szemfenék árulkodó jeleket mutathat további belgyógyászati betegségek esetén is. Például a magas vérnyomás és a diabétesz első jelei is nyomot hagynak a retinán. Ezért is rendkívül fontos, hogy évente vegyünk részt szűrővizsgálaton, még akkor is, ha nincsenek panaszaink.

Szemünk az ébren töltött idő jelentős részében szolgálatunkban áll, sőt a környezetünkből érkező információk 80%-át szemünk segítségével észleljük, így mindenképpen érdemes rászánni egy kis időt annak ellenőrzésére. Ne hagyjuk, hogy látásunk romlása vagy rejtett a rejtett szembetegségek kockázata meglepetésként érjenek bennünket, befolyásolva ezzel a jó életminőségünket.

Vegyen részt Ön is professzionális látásvizsgálatunkon! Fordítson Ön is kiemelt figyelmet szeme egészségére! Foglalja le időpontján online!

Online időpontfoglalás

További kérdés esetén hívjon minket!

Hívás most


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Valódi megoldás a páramentes szemüvegre - a szakember ajánlása

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “ házilag páramentesíteni” a szemüveget.
Szakemberként senkinek nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás