Milyen a jó monitor szemüveg?


Megosztás Facebook

Miért van szükség monitor szemüvegre?

A képernyő előtti munkavégzés sokszor egész napos tevékenység, így nagyon fontos, hogy a monitor szemüveg minden szempontot figyelembe véve legyen kiválasztva. Mivel a monitor távolsága erősen függ attól, hogy milyen eszközt használunk, annak megfelelően más és más szemüveglencsére lesz szükségünk. Látásunk szempontjából az asztali monitor úgynevezett köztes vagy munka távolságban kb. 60-80 cm-re helyezkedik el, így az egyfókuszú olvasószemüveg már nem lesz megfelelő az éles képhez.

Mivel 40-45 éves kortól már más lesz a látásunk közelre és távolra (presbiópia), így más típusú szemüveglencsére lesz szüksége egy fiatalabbnak és másra egy ennél idősebbnek. Ennek eldöntéséhez mindenképpen érdemes olyan optika üzletet választani, ahol jól felkészült szakemberek segítségével, együtt választhatja ki az adott célra a legmegfelelőbbet.

Ha például laptopon dolgozunk, akkor a fiatalabbaknak úgynevezett alkalmazkodást segítő szemüveg tud segíteni a digitális képernyők előtt, míg a 40 felettieknek elvileg elég egy olvasószemüveg is, hiszen a billentyűzet össze van kötve a monitorral, így mindenképpen kartávolságban kell lennie. Az már más kérdés, hogy ha például egy értekezleten a kivetített ábrákat is látnunk kell ebben a korban, akkor már biztosan olyan szemüvegre van szükség, amely egy szemüvegben minden távolságra éles képet tud adni.

 

monitor szemüveg 1 - style optika

 

Amennyiben asztali számítógépen és egy vagy több nagy monitoron dolgozunk, akkor a presbióp korban úgynevezett munkaszemüvegre lesz szükségünk. Persze megoldható általános multifokális szemüveggel is a munka, de ehhez szükséges némi kompromisszum, hiszen egy mindennapi használatra tervezett lencsétől nem várható el az a látáskomfort speciálisan munka közben, mint egy direkt erre a célra tervezett szemüvegtől.


Milyen típusú monitorszűrő szemüveget válasszunk?

Monitorszűrő szemüveg esetén a megfelelő korrekcióra és a jól kiválasztott szemüveglencse típusra helyezzük a hangsúlyt! 

A megfelelő dioptriás korrekció azért fontos, mert különben a vegetatív idegrendszerünket terheljük a folyamatos plusz alkalmazkodással, és ez szemfáradáshoz, szemvörösséghez, sőt akár fejfájáshoz is vezethet.

A fiataloknak az úgynevezett alkalmazkodást segítő Essilor Eyezen lencse családot javasoljuk, akár kisgyermekkortól egészen 40-45 éves korig.
40-45 év felett pedig általános Varilux multifokális szemüveget, szükség esetén kiegészítve egy Varilux Digitime munkaszemüveggel.

 

monitor szemüveg 2 - style optika


Szükséges-e színes védőszemüveg monitor előtti munkavégzéshez?

Régen sárgás színű szűrőt ajánlottak a kontraszt fokozására monitor szemüvegként. Erre ma már nincs szükség, hiszen a LED képernyők kellő kontraszttal rendelkeznek.

A mai LED monitorokhoz viszont olyan szűrő szükséges, amely a hideg fehér színű LED által kibocsátott, szemre káros ibolya-kék fényt is szűri!

Többféle megoldás is létezik erre a problémára, az egyik egy speciális kékeslila tükröződésű antireflex réteg a lencse felületén, a másik pedig az alapanyagba épített ibolya-kék szűrő, illetve ezek kombinációja.

A Crizal Prevencia antireflex réteg kiszűri a szemre káros ibolya-kék fény kb. 20%-át, az Eye Protect System alapanyagokból készült szemüveglencsék pedig szintén 20%-ot, csökkentve ezzel az ún. időskori makuladegeneráció kialakulását. A 2 technológia együttes használatával pedig összesen kb. 35% ibolya-kék fény szűrhető ki.

A Transitions fényre sötétedő lencsék már alapanyagukban tartalmazzák az ibolya-kék fény szűrést!  (400-450nm -> ISO 20772:2018)

 

Színes lencsére tehát nincs szükség a monitor előtti munkához, sőt, bármilyen szín használata még probléma okozója is lehet egyes munkaköröknél a színtorzítás miatt. (pl. grafikusok, fogorvosok)


Milyen egyéb szempontok fontosak a monitornéző szemüveg kiválasztásánál?

Érdemes végiggondolni, milyen digitális eszközöket szeretnénk használni monitor szemüvegünkkel és azok milyen távolságokra illetve nézővonalakban találhatóak, mert ezek az információk sokat segítenek a megfelelő monitor szemüveg kiválasztásában.

Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy meddig kell látnunk a monitor szemüveggel...csak a laptop képernyőjéig vagy a szoba túlsó végéig, esetleg még az irodában közlekedni is szeretnénk-e vele...

 

Mennyi az ára a monitor szemüvegnek?

Az előzőekből talán kiderült, hogy itt nem egy adott szemüvegről beszélünk, amelynél fix az ár, hanem egyedileg kiválasztott és személyre szabható lencse típusokról, amelyek különböző alapanyagokból és azokhoz választható felületvédelmekből állnak, így nagyon nehéz egy árral meghatározni a végül együtt kiválasztott monitor szemüveg árát.
És természetesen a végső ár függvénye még a kiválasztott szemüvegkeretnek is.

Amennyiben Ön a pontos árra kíváncsi, érdemes bejelentkezni hozzánk egy szemvizsgálatra és utána közösen kiderítjük, mi lenne az Ön számára legjobb monitor szemüveg megoldás!

 

Úgy érzi, hogy több információra lenne szüksége? Kérjen visszahívást!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Kapcsolódó tartalom:

Nézzen szét aktuális ajánlataink és akcióink között!

 


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás