Transitions fényre sötétedő szemüveg lencsék

Hogyan tudott teret nyerni a műanyag fényre sötétedő lencse?

Az 1990-es évek elejéig az üveg fényre sötétedő lencsék egyeduralma volt megfigyelhető, ekkor „robbant be” az új technológiájával a Transitions cég az optika világába.

A párhuzamosan fejlődő, egyre jobb és ellenállóbb felületkezelések elterjedése miatt teret nyerő műanyag lencsék felszínébe speciális technológiával UV fényre érzékeny vegyületet vittek be. 

Transitions fényre sötétedő lencsék már 7 féle színben!

 

Milyen színe van a Transitions szemüveglencséknek világos állapotban?

A ma kapható VII. generációs Transitions lencséknek már nincs alapszínük, világos állapotban teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a hagyományos, színtelen lencsék.

Transitions VII fényre sötétedő szemüveglencse
 

Mitől és milyen gyorsan sötétedik be a Transitions szemüveglencse?

A természetes napfény UV sugárzására rögtön megindul a besötétedés és 30 másodperc elteltével, már élvezhetjük is a sötét szemüveg adta előnyöket a napsütésben, nem kell hunyorognunk többé. A teljes besötétedését kb. 1-2 perc alatt éri el a lencse, ez az VII. generációs barna színű lencsék esetében 85%-os, szürke színű lencsék esetében 88%-os fényszűrő képességet jelent. (23°C-on mérve) Az ÚJ, CHROMEA7 technológia 8 exkluzív összetevője sokkal hatékonyabban reagál már az indirekt napsütésre is!

Milyen gyorsan világosodik ki a Transitions lencse, ha a szabadból megyünk be zárt térbe?

A Transitions VII lencsék egyik erőssége a visszahalványulás sebessége, mely megegyezik a korábbi generációk sebességével, miközben sötétebbre sötétedik annál, még szórt napfényben is.

Az UV sugárzás megszűntével, meleg hatására a lencse azonnal világosodni kezd, 1-2 perc alatt annyira kivilágosodik, hogy beltérben már nem zavaró, és 5 perc elteltével pedig már szinte nem is érzékelhető szín a lencsén.

Milyen színekre sötétednek a Transitions lencsék?

Klasszikusan szürke, barna és zöld színre sötétedő kivitelben kaphatóak a Transitions lencsék.

A 2017-es év ÚJDONSÁGA a Transitions STYLE COLORS szemüveglencsék, amelyek trendi színeikkel méltán lehetnek egy új divatirányzat hírnökei.

Így néz ki a Transitions STYLE COLORS

A ZAFÍR izgalmas kék szín hideg hatással, az AMETISZT vonzó és divatos kékeslila, a BOROSTYÁN trendi, régies vintázs hatású barnás, és végül a SMARAGD zöldje sokoldalú, szinte mindegyik kerethez jól illeszkedik.

Transitions Style Colors színei: Zafír, Ametiszt, Borostyán és Smaragd

Nézze meg a ZÖLD színre sötétedő ÚJ IKON videóját a STYLE OPTIKA Youtube oldalán!


Transitions STYLE COLORS színek


Csak egyfókuszú lencséket gyártanak Transitions kivitelben?

A Transitions lencséket gyártják egyfókuszú, bifokális, multifokális (progresszív) kivitelben, normál és magas törésmutatójú (vékonyított) és törhetetlen polikarbonát alapanyagból is.

Mennyire függ a lencsék sötétedése a hőmérséklettől?

A TRANSITIONS VII. lencsék működésére már sokkal kevésbé van hatással a magas hőmérséklet, mint a korábbi generációknál. A mérések szerint ez azt jelenti, hogy 35 C fokon még mindig legalább 65-70%-os a fényszűrő képessége, amely megfelel a 3-as napszemüveg kategóriának.

Milyen a Transitions lencsék UV szűrése?

Az UV sugárzás számos komoly szembetegség előidézője lehet, mint pl. a szürkehályog, macula degeneráció, azonban a Transitions lencsék 100%-os védelmet nyújtanak a káros napsugarak ellen, a nap minden percében az UVA és UVB tartományban egyaránt.

Melyek a Transitions fényre sötétedő szemüveglencse további előnyei a szemüvegviselők számára?

A túl sok, vagy túl kevés fény csökkenti a kontrasztot. A Transitions lencsék teljesen éles, és tiszta látás nyújtanak viselőiknek azáltal, hogy növelik a kontrasztot bármilyen fényviszonyok között. A többrétegű gyári felületkezelésnek köszönhetően felületük keményített, és reflexiócsökkentő, tisztítást könnyítő réteggel van ellátva.

Felkeltettük az érdeklődését a Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék iránt?

Várjuk szeretettel üzletünkben, ahol szívesen megmutatjuk Önnek egy bemutató eszköz segítségével, milyen pillanatok alatt besötétednek a Transitions lencsék!

Sötétedik-e a Transitions lencse az autó szélvédője mögött?

A modern autók szélvédői UV szűrős kivitelűek, így a hagyományos Transitions lencsék nem tudnak besötétedni, mert nem éri őket elegendő UV hatás.

A vezetéshez ezért a Transitions XTRActive lencséket ajánljuk, mert ezek a látható fénytartományára is érzékenyek, így kb. 50%-ra be tudnak sötétedni a szélvédő mögött is.

Egy kicsit nagyobb az alapszínük, viszont az UV hatására egészen 90-95%-ra besötétednek, így extrém napsütésben is kellemes fényvédelmet biztosítanak.A klasszkus 3 alapszínben elérhetőek: szürke, barna és szürkészöld színben.

Transitions XTRActive lencsék színei: szürke, barna, szükészöld

A 2017-es év trendi újdonsága, hogy ezekre a szemüveglencsékre tükrös réteget választva egy igazán izgalmas napszemövegünk lehet, mivel világos állapotban alig látszik a tükrös felület, kint azonban sötét állapotban nagyon divatos tükrös napszemüveg hatást kelt.

Transitions XTRActive Flash to mirror tükrös lencsék

 

Kérdése van?

Mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Kérjen visszahívást tűlünk!

Visszahívást kérek

 


ÖN mikor volt utoljára látásvizsgálaton?

1 évnél régebben?

Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Bejelentkezem látásvizsgálatra