STELLEST- új szemüveglencse a rövidlátás lassítására


Megosztás Facebook

Mire vezethető vissza a rövidlátás ilyen mértékű növekedése a gyermekeknél?

A világban megfigyelhető egy olyan, szinte visszafordíthatatlannak tűnő folyamat, hogy egyre több gyermek lesz rövidlátó, ráadásul egyre korábban.

A becslések szerint 2050-re a világ népességének 50%-a rövidlátó lesz!

Az okokat a mozgásszegény életmódnak, a csökkenő szabadban töltött időnek és ezzel párhuzamosan a megnövekedett benti, elsősorban közeli tevékenységeknek tulajdonítják.(a genetikai és az etnikai háttéren túl) 

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy mai tipikus városi gyerek szeme szinte folyamatosan alkalmazkodni kényszerül, hiszen az okoseszközök (telefon, tablet, laptop stb.) elterjedésével elsősorban közelre használja a látását.

A STELLEST az Essilor legjobb megoldása a myopia progressziójának lassítására gyermekeknél!

 

Essilor Stellest új fejlesztésű szemüveglencse a rövidlátás lassítására 1

 

Tudta Ön, hogy 3-ból 1 gyermek nem látja tisztán, élesen a táblát?!
A miópia tehát hatással lehet a gyerekek mindennapi teljesítményére, komfortérzetére és közérzetére is, hiszen az információk 80%-a a látáson keresztül ér el minket!

Gyermekkorban a rövidlátás gyorsan progrediálódhat, ami nagyfokú miópiához vezethet.

 

Mit tehet Ön, hogy megelőzze a nagyfokú miópia kialakulását gyermekénél?

Minél fiatalabb korban alakul ki a miópia, annál nagyobb lehet annak progressziója, tehát rendszeresen vigye el gyermekét látásvizsgálatra!

 

Essilor Stellest új fejlesztésű szemüveglencse a rövidlátás lassítására 2

 

Mit kell tudni a myopia kontroll és a nagyfokú miópia összefüggéséről?

A myopia kontrolljának több lehetősége is van (atropin kezelés, terápiás kontaktlencse), de a legtöbb gyerek számára ezek a terápiák nem elérhetőek széles körben.

Kutatások szerint a nagyfokú miópia olyan súlyos látásromláshoz vezethet, amely a hagyományos szemüveglencsékkel már nem korrigálható

Későbbi életkorban pedig szemészeti szövődmények és látásvesztés kockázatát is növelheti(1)  Egy -8.00 D-ás miópia akár 10x nagyobb kockázatot jelent a látásromlás kialakulásában, mint a -4.00 D-ás miópia!

 

Milyen megoldást ad az Essilor STELLEST szemüveglencse a rövidlátó gyermekeknek?

A világ legnagyobb szemüveglencse gyártója az Essilor legújabb fejlesztése segítségével mostantól lehetővé válik a rövidlátás progressziójának lassítása egy speciálisan erre a célra kifejlesztett szemüveglencse segítségével.

Egy kétéves klinikai vizsgálat meggyőző bizonyítékkal szolgált az Essilor STELLEST szemüveglencsék hatásosságáról.(3)

Az Essilor STELLEST szemüveglencsék átlagosan 67%-kal (0,99 D) lassítják a miópia progresszióját (2) az egyfókuszú szemüveglencsékkel összehasonlítva, napi 12 óra vagy hosszabb ideig történő viselés esetén mindennap (3)

 

Essilor Stellest új fejlesztésű szemüveglencse a rövidlátás lassítására 3

 

Az első év után a STELLEST szemüveglencséket viselő 10 gyerekből 9 szemének növekedése hasonló vagy lassabb volt, mint a nem miópiás gyerekeké! (3)

Az Essilor STELLEST szemüveglencsék tehát nemcsak korrigálják a miópiát, ugyanolyan éles látás biztosítva, mint a hagyományos egyfókuszú lencsék, hanem a myopia progressziójának kontrolljával lassítják a rövidlátó gyerekek szemtengely hosszának növekedését, csökkentve ezzel a nagyfokú rövidlátás kialakulásának esélyét!

3-ból 2 gyermek esetén, akik a STELLEST szemüveglencséket viselték, az első évet követően stabilizálódott a korrekciós igény (3)

A gyermekek 90%-a 3 napon belül és 100%-a egy héten belül teljesen megszokja a STELLEST lencsék viselését. (3)

A gyermekek 94%-a érzi kényelmesnek a STELLEST szemüveglencsék viselését.

FONTOS!
A miópia kontroll fontos eleme a gyermekek szemének rendszeres ellenőrzése, ezért a szemüveg átvétele után félévente kontroll szükséges, hogy a rövidlátás változása nyomon követhető legyen!

 

Hogyan működik az Essilor STELLEST szemüveglencse?

A STELLEST szemüveglencse centrumában egy egyfókuszú zónán keresztül biztosítja gyermeke recept értékének megfelelően az éles látást a retinán

A H.A.L.T. technológia (4) segítségével pedig egy nem fókuszált képet hoz létre az ideghártya előtt, amely követi a retina alakját. Ez segíti lelassítani a szem hossztengely növekedési ingerét (elongációját), és ennélfogva a miópia progressziójának lassítását.

A H.A.L.T. technológia tulajdonképpen egy aszférikus mikrolencse sor, amely 1024 db mikro lencsét 11 gyűrűbe osztva helyezkedik el a lencsén koncentrikusan és a lencsefelület 40%-át fedi le, ezzel biztosítva az adott mennyiségű összefüggő defókuszált fényt a retina előtt.

 

Essilor Stellest új fejlesztésű szemüveglencse a rövidlátás lassítására 4

 

Kinek javasolt a STELLEST szemüveglencsék viselete?

Optometrista vagy szemészorvosi vizsgálatot követően a STELLEST szemüveglencsék MINDEN rövidlátó gyereknek javasolhatók, kezdődő vagy már kialakult miópia esetén is.

 

Milyen szemüveglencse alapanyagon érhető el a STELLEST?

A STELLEST szemüveglencsék biztonságos Airwear alapanyagon elérhetőek -10.00 D-ig (cyl max 4), amely 100% UVA és UVB védelemmel rendelkezik és rendkívül könnyű.

Crizal Rock felületvédelemmel vannak ellátva (tükröződés csökkentés, felületkeményítés, por, víz és szennytaszító bevonat, hátsó oldali UV védelem), így könnyen tisztíthatók és ellenállóak a karcokkal szemben.

 

Milyen garanciákat tartalmaz a STELLEST szemüveglencse?

1 év a Crizal ROCK felületvédelemre

1 év Airwear alapanyag törési garancia
Kérdése van az Essilor Stellest szemüveglencsével és a miópia kontrollal kapcsolatban?

Keressen minket bizalommal!

 

Hívás most

 

 

(1) IMI - Defining and Classifying Myopia: A Proposed Set of Standards for Clinical and Epidemiologic Studies. Invest Ophthalmol Vis Sci, 60 (3), M20-M30.

(2) Az egyfókuszú lencsékhez képest, ha a gyermekek legalább 12 órán keresztül viselték mindennap. Bao, J., Huang, Y., Li, X., Vang, A., Zhou, F., Wu, J., Wang, C., Li, Y., Lim, E.W., Spiegel, D.P, Drobe, B., Chen, a H., 2022. Spectacle Lenses With Aspherical Lenslets for Myopia Control vs Single-Vision Spectacle Lenses: A Randomized Clinical Trial. JAMA Ophthalmol. 140(5), 472-478. oldal, https://doi.org/10.1001/ jamaophthalmol.2022.0401. 

(3) Kétéves prospektív, kontrollált, randomizált, kettős vak klinikai vizsgálat eredményei 54 miópiás gyermeken, akik Stellest"" szemüveglencsét viseltek, 50 miópiás gyermekkel összehasonlítva, akik egyfókuszú lencsét viseltek. Az eredmények 32 olyan gyermek vizsgálatán alapulnak, akik arról számoltak be, hogy a Stellest szemüveglencséket minden nap legalább 12 órán keresztül viselték. A nem miópiás gyermekek szemének növekedése a Wenzhou Orvosi Egyetem és az Essilor “Progression and Onset of Myopia (WEPrOM)" elnevezésű prospektív kohorsz vizsgálatba bevont 700 iskolás gyermek adatpontjai alapján. A biztos korrekció szükségességét úgy határozták meg, hogy a szférikus ekvivalens refrakció változása mindkét szemen szigorúan kisebb 0,50 D-nál. Bao, J. és tsai. (2021). One-year myopia control efficacy of spectacle lenses with aspherical lenslets. Br. J. Ophthalmol. doi:10.1136/bjophthalmol-2020-318367. Drobe B. és tsai. (2020). Adaptation and visual comfort in children with new spectacle lenses containing concentric rings of contiguous aspherical micro-lenses for myopia control. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci. 61(7): 94. oldal

(4) Highly Aspherical Lenslet Target (nagymértékben aszférikus lencseelemcél)


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Szemszárazság vizsgálat

Szemszárazság diagnosztika

A szemszárazság az egyik leggyakoribb szembetegség. Üzletünkben a csúcstechnológiás Idra szemszárazság diagnosztikai eszközünk segítségével teljes elemzést készítünk, majd személyreszabott kezelési javaslatot teszünk, hogy megszüntessük panaszait.

100% Silhouette szemüvegek a legkomfortosabb látásért

100% Silhouette szemüvegek

A Silhouette újradefiniálja a szemüveglencsék és szemüvegkeretek egységét, nem csak egyiket vagy másikat gyártja, hanem párhuzamosan fejleszti azokat, így minden egyes szemüveg egyedi. A 100% Silhouette szemüveg vagyis a Silhouette Vision Sensation® a legtökéletesebb és legkomfortosabb látást nyújtja viselője számára.

Kékfényszűrő szemüveg Budapesten a Style Optikában

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő alapanyag és felületkezelés biztos védelmet nyújt szemének a digitális eszközök káros sugarai ellen.

Tiffany&Co szemüvegkeretek budapesten a Style Optikában

Tiffany & Co.: Elegancia és Kifinomultság

A Tiffany&Co. szemüvegkeret kollekció minden egyes darabjában megmutatkoznak az ékszerek egyedi vonásai, a magas minőségű alapanyagok és a finom kidolgozás.

Megújult a Style Optika

Megújult optika üzletünk

Örömmel jelentjük be, hogy üzletünk megújult. Immáron több, mint 100 négyzetméteren várjuk Önöket még fejlettebb szemészeti- és látásvizsgálati eszközökkel és még nagyobb szemüvegkeret választékkal.

Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás