Szemüveg gyermekünk számára


Megosztás Facebook

Fontos tudnunk!

A gyerekek első szemészeti szűrővizsgálata 3 éves korig javasolt. Ha a családban magas fokú rövidlátás vagy távollátás ismeretes, illetve előfordult cukorbetegség vagy öröklődő szembetegség, fokozottan ajánlott a szemészeti szakvizsgálat.
 
Az első néhány év a látás kialakulásában meghatározó időszak, így a szülőkre nagy felelősség hárul gyermekük jövőjének biztosításával. Az időben felismert fénytörési hibák sok esetben jól kezelhetőek, így sok esetben elkerülhető a felnőttkori szemüvegviselés.
 
Germekeink sokszor korukból adódóan nem tudnak vigyázni - többek között - szemüvegüksre sem, így mindenképpen ajánlott a tartalékszemüveg beszerzése "vész" esetére!
 
 

Mire kell odafigyelnünk gyermekünk szemüvegének kiválasztásánál?

Első a biztonság! 
 
Gyermekeink számára kiemelten fontos a biztonság, ezért számukra kizárólag a polikarbonát alapanyagból készülő (Airwear) biztonságos szemüveglencséket ajánljuk, hiszen maximálisan ellenállóak és ultra könnyűek.
 
  • A polikarbonát alapanyagból készülő szemüveglencsék biztonságosak, 12-szer jobban ellenállnak az ütéseknek
  • 30%-kal könnyebbek és vékonyabbak, mint az alap műanyag lencsék, így az egész nap folyamán
  • kényelmesen viselhetők, miközben kitűnő látásélességet biztosítanak
  • Gyártásuk csökkentett vízfelhasználással és a saját hulladékanyaguk újrahasznosításával történik
  • 100% UV sugárzás elleni védelmet nyújtanak
  • Bármilyen dioptriaérték esetén választhatóak
  • Minden keretbe ideálisak, különösen damilos és fúrt keretek esetén

 

A digitális világ új megoldásokat kíván!

Gyerekeink már a digitális világban nőnek fel, ami azt jelenti, hogy más fej, test és kéz távolságokat használnak, mint egy generációval korábban.

Gondoljunk csak arra, hogy milyen távolságban tartjuk a könyvet,  milyen fejtartással olvassuk, és mennyire más távolságra és fejtartással nézzük  a telefonunkat!

megoldás erre a problémára egy új fejlesztésű szemüveglencse, az Essilor Eyezen Kids (6-12 év) és Eyezen Start (12 év felett) amelyet úgy terveztek meg, hogy lefelé nézéskor a lencse alsó részén a lehető legkisebb torzítások legyenek.
 
 
 

Védelem az UV és káros kék fény ellen

Gyermekeink nap mint nap ki vannak téve az UV sugárzás káros hatásainak, ráadásul a kutatási eredmények azt mutatják, hogy az UV sugárzás 40%-a nem napos időben ér bennünket. Az elektronikai eszközök (tabletek, okostelefonok, számítógépek) megjelenésével pedig egy új veszélyforrással is szembe kell néznünk, az ezen eszközök által kibocsájtott Káros ibolya-kék fénnyel, amely igen komoly veszélyt jelenthet a látásukra.
 
gyermekek szeme rendkívül érzékeny, különösen az UVA, az UVB és az ibolya-kék fény káros hatásaira, melyek szürkehályogot és más szembetegségeket okozhatnak, ezáltal rontva a látás minőségét.
Gyermekünk számára fontos, hogy legalább E-SPF=35 értékkel rendelkező szemüveget vásároljunk, ami a színezetlen lencsék esetén jelenleg elérhető legmagasabb UV védelmet jelenti.
 
 

Szeresse a gyermek a szemüvegét

Természetesen mindazon túl, hogy a szemüveg legfőbb funkciója a megfelelő látásélmény biztosítása és az, hogy biztonságos legyen a gyermek számára, nem szabad megfeledkeznünk az esztétikai szempontokról sem.
 
Fontos, hogy a szemüveglencse könnyű, vékony és esztétikus legyen, hiszen akkor a gyermek szívesen viseli azt és jól érzi magát benne.
 
A polikarbonát alapanyagból készülő Aiwear szemüveglencsék megfelelő biztonságot nyújtanak gyermekének: vékonyak, könnyűek és a jelenleg elérhető legmagasabb szintű UV védelmet biztosítják.
 
 
 
 
 
 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Hívás most

 

Ön mikor járt utoljára látásvizsgálaton?
1 évnél régebben?
Ellenőriztesse látását üzletünkben!

Online időpontfoglalás

 

Vissza a "Legtöbben kérdezték" lapra

Vissza a nyitó oldalra


Legfrissebb blogbejegyzéseink

Összes bejegyzés
Kerülje el az internetes szemüvegvásárlás okozta kellemetlen helyzeteket és bízza magát tapasztalt optikusra, hogy a legmegfelelőbb szemüveget kaphassa.

Az internetes szemüvegkeret vásárlás kockázatai

Az online szemüvegkeret vásárlásnak több hátulütője is lehet, azonban ha optikában vásároljuk meg új szemüvegünket elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.

Törődjön szemével, vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton Budapesten a Style Optikában

Miért fontos, hogy évente részt vegyen látásvizsgálaton?

A látásvizsgálat nem csak a szemüveg elkészítéséhez vagy a kontaktlencse felírásához szükséges dioptriák meghatározásához szükséges, hanem kulcsfontosságú szerepet tölt be a korai stádiumban lévő szembetegségek felismerésében is.

Védje meg gyermeke látását a rövidlátást lassító innovatív lencsékkel a Style Optikában

Hogyan védjük meg gyermekeink látását?

Olyan szemüveg és kontaktlencse is rendelkezésre áll ma már, melyek képesek a szem hossztengelyének növekedését lassítani, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekek rövidlátása fokozódjon.

Tudja biztonságban szemüvegét! Kössön Optrisk szemüvegbiztosítást a Style Optika üzletében!

Új szolgáltatásunk - az Optrisk szemüvegbiztosítás

Új innováció üzletünkben, az Ön maximális elégedettségéért! Örömmel jelentjük be, hogy új szolgáltatással bővül a Style Optika kínálata!

Szemüveglencse gyermekek igényeire szabva

A legkényelmesebb szemüveglencse gyermekek számára

A felnőttek és a gyermekek arcszerkezete nagyban eltér egymástól, az eltérő arcszerkezet és anatómia adottságok pedig más-más kialakítású szemüveglencsét igényelnek.

szemegészségügyi állapotfelmérés

Szemegészségügyi állapotfelmérés

A szem egészségügyi állapotának felmérése messze túlmutat a látásélesség vizsgálatán!
Ez az állapot felmérés a szem leggyakoribb betegségeinek korai diagnosztizálására alkalmas, sőt akár szisztémás, a szervezetben lévő más betegségekre is fény deríthet!

A kontaktlencse helyes használata

A kontaktlencse helyes használata

A biztonságos kontaktlencse viselés érdekében fontos a higiéniai követelmények pontos betartása, a kontaktlencse megfelelő használata és tárolása!

Barton Perreira-Style Optika

Barton Perreira szemüvegkeret kollekció

A Barton Perreira modellek minden egyes darabja 100%-ban kézi kidolgozással készül, a speciális műanyag és titánium alapanyagok felhasználása, a tervezés és gyártás szoros kapcsolata eredményezi a termékek rendkívül magas minőségét.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2.rész

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása- 2. rész

Milyen típusú és alapanyagú szemüvegkeretek állnak rendelkezésünkre? Milyen típusú szemüvegkeretet válasszunk magunknak? Blog cikkünkből máris kiderül!

Valódi megoldás a páramentes szemüvegre - a szakember ajánlása

Mi a valódi megoldás a páramentes szemüvegre?

Az elmúlt napokban több olyan cikk is elénk került, amelyekben arról írnak, hogyan lehet szappanos vízzel, száraz szappannal vagy éppen borotvahabbal “ házilag páramentesíteni” a szemüveget.
Szakemberként senkinek nem tudjuk jó szívvel ajánlani ezeket a páramentesítési módokat!

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) hírlevelet küldjön részemre. (Adatvédelmi tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a Style Optika (Optomoptik Kft.) az online éves emlékeztető rendszerben az adataimat kezelje.
Online időpontfoglalás