NAPSZEMÜVEG DIVAT 2018

Milyenek a divatos napszemüvegek 2018-ban?

Napszemüveg divat 2018. 

A napszemüveg fő feladata a fényvédelmen felül, hogy óvja szemünk egészségét a nap káros sugarai ellen. Másodsorban pedig egy olyan divatcikk, amit évszaktól függetlenül, egész évben viselhetünk. Egy napszemüveg akkor jó igazán, ha megfelelően védi a szemet mind az UV sugárzástól, mind pedig a káros ibolya- kék fénytől, emellett passzol viselője stílusához, illetve komfortos látást biztosít számára. Ma már nem csak fényvédelmi szempontból viselünk napszemüveget, hanem akár kiegészítőként adott ruhák mellé, nem csak sötét, hanem rengeteg világos színárnyalatú vagy akár tükrös lencsével is. Egy divatos napszemüveg ugyanolyan kiegészítőként funkcionál napjainkban, mint egy szép ékszer vagy egy márkás táska.

A 2018-as év napszemüveg divatát tekintve, a különböző divatházak merész és kreatív stílusú formákat hoztak nekünk az idei szezonra, így kedvünkre válogathatunk a klasszikus formáktól kezdve, egészen az extravagáns darabokig.

Ha szétnézünk optikánkban a Gucci, Dior, Fendi, Porsche Design, Mexx, Oliver Peoples, Police, Furla, Fendi, Hugo Boss, Jimmy Choo, Mont Blanc vagy Ray-ban napszemüveg modellek között, akkor egyaránt megtalálhatjuk a klasszikus vonalú, akár extrém napfényben is használható és a bohókásabb vagy akár extravagáns keretket, világosabb divatos lencsével.


Napszemüveg forma trendek 2018-ban

A legnépszerűbb napszemüvegek  a férfiak számára talán még mindig a pilóta forma különböző változatai. Kombinálhatjuk ezeket tükrös lencsékkel , a szivárvány minden színében, akár átmenetes változatban is.  A Dior ezeket a formákat újragondolva, különböző lencse variációkkal és keretdíszítési megoldásokkal dobta piacra idei trendi kollekcióját. Mint tudjuk a napszemüveg öltöztet, ezért akár elegáns, akár “hétköznapibb” ruháinkat tökéletesen kiegészíthetjük egy ilyen darabbal. 

Napszemüveg divat 2018. 1

A tükrös lencse nagyon közkedvelt idén is. Egy jó szín megválasztásával könnyen stílusossá tehetjük egyszerűbb napszemüveg keretünket. Sötét színű keretünkhöz bátran válasszunk világos színű napszemüveg lencsét, ezzel divatossá téve azt. 

A hölgyek körében ismét divat a macskaszem forma, mind műanyag, mind pedig fém változatban. A Gucci ezeket a modelleket drágakövekkel való díszítéssel fűszerezte meg, a keretekre jellemző a világos színek kombinációja és az extrém nagy méretű,karakteres formák.Vannak akik a klasszikus, nőies modelleket kedvelik, és vannak akik időnként a kevésbé nőies, viszont annál hangsúlyosabb, divatosabb darabokat választják. 

 Napszemüveg divat 2018. 2

A 2018-as napszemüveg trend egyik meghatározó alakja a retró stílus. Újra előkerül a kerek forma, azonban most a klasszikusok mellett, a merészebb, színesebb darabokon van a hangsúly. Ilyen például a GUCCI - GG0253S napszemüveg amely a klasszikus kerek formájú lencsét ötvözi a légiesen könnyű és csodaszép kerettel.

Napszemüveg divat 2018. 3

A különböző kollekciókban kedvünkre válogathatunk világosabb vagy sötétebb fazonok közül. Megtalálhatjuk ezek között a rendkívül stílusos dupla hidas, vagy akár a különböző díszekkel ékesített napszemüveg kereteket is. 

Különleges szemüveglencse és szemüvegkeret típusok 

Léteznek polarizált napszemüveg előtétes optikai keretek is, amelyek elődeikkel ellentétben már láthatatlanul illeszkednek az optikai keretek formáihoz. Ezek csakúgy, mint a normál napszemüveg lencsék elérhetőek több színben, és a gyártók e tekintetben is gondoltak a tükrös lencsék kedvelőire. 

A férfiak is egyre bátrabban választanak maguknak napszemüveget, nem csak a klasszikus, hanem az extrább, divatosabb, menőbb fazonokat is megkedvelték. Szívesen részesítik előnyben a különlegesebb alapanyagokból -például fából - készült kereteket is. 

Ahogy minket felnőtteket, úgy a gyerekeket is zavarhatja az erős napfény, emellett kiemelt figyelmet kell fordítanunk a szemük egészségének megőrzésére. Nagyon fontos gyermekek esetében a jó minőségű napszemüveg, amely teljes mértékben szűri a káros UV-, illetve ibolya-kék sugárzást. A gyermek szemüvegkeret kollekciókban a baby keretektől kezdve, a kisgyermekeken át, a kiskamasz  napszemüvegekig minden korosztálynak találunk megfelelő fazont. A baby szemüvegkeretek puha szilikon alapanyagokból készülnek, így rendkívüli kényelmet biztosítanak, a kamaszkor felé haladó gyermekeknek szánt szemüvegkeretek egyre formatartóbbak. Mindkét kategória nagyon komfortos, strapabíró, rengeteg színben kapható. 

Dioptriás napszemüveg

Fontos megemlíteni, hogy válaszhatóak olyan napszemüvegek, amelyek felnőttek és gyermekek számára egyaránt elkészíthető akár dioptriás kivitelben is, többféle színben és felületkezeléssel, sőt akár polarizált kivitelben is. Így tehát azok sem maradnak napszemüveg nélkül, akiknek egyébként dioptriás szemüvegre van szüksége. 

Végezetül bármilyen modellt is választunk a 2018-as napszemüveg kollekcióból, abban biztosak lehetünk, hogy hajráfnak egészen biztosan be fog válni.:)

Ha úgy érzi segítségre van szüksége új napszemüvege kiválasztásához, jöjjön el hozzánk üzletünkbe, mi segítünk megtalálni a leginkább Önhöz illő darabot.

Online időpontfoglalás

Iratkozzon fel hirlevelünkre

Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról.

Kapcsolódó bejegyzések

További blogbejegyzések